2 Dagen Land van Herve & Voerstreek

Twee dagen op verkenning in de “Belgische Ardennen”, het “Land van Herve” en de” Voerstreek”.  Wie Herve zegt, die denkt meteen aan de kaas van Herve.  Heerlijk smullen!
Verder staat ook  het stuwmeer van La Gileppe en de stad Eupen, prachtig gelegen tegen de helling van de Vesder en de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap op het programma. In Eupen gaan we op ontdekking door het oude centrum met een aantal originele patriciërswoningen, de Sint-Niklaaskerk, toffe cafeetjes en winkeltjes…  Zeker een bezoekje waard !
De Voerstreek kan je met drie kernwoorden perfect beschrijven.” Rust, Groen  en Genieten”.  Met amper 4300 inwoners verspreid over zes kerkdorpjes is dit de plek voor een vakantie waar relaxen centraal staat. De Voerstreek is een stukje Vlaanderen in Wallonië en doet een beetje aan de Ardennen denken, met het heuvelachtige terrein, de dichte bossen en de kleine pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Slow travel is hier geen trend, maar een levenswijze.

 

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

Reisprogramma:

1 e dag: St.-Joris Winge – Herve – La Gileppe –  Eupen
Vertrek aan ons bureel om 08.30u richting de Voerstreek.  Onderweg stoppen we voor een vrijblijvend ontbijt.   Onze eerste stop vandaag is La Fromagerie du Vieux Moulin in Herve.  We starten in het museumgedeelte dat gewijd is aan het maken van Herve-kaas. Vervolgens bezoeken we de productie- en raffinageateliers. Natuurlijk mag een proeverij van enkele zelfgemaakte producten niet ontbreken.  Onze volgende stop is het stuwmeer van La Gileppe. Eén van de oudste stuwdammen van Europa, in het midden versierd met een prachtige ontzagwekkende leeuw. We gaan lunchen op een hoogte van 77 meter met een prachtig uitzicht op het stuwmeer. Verder naar onze verblijfplaats in Eupen.  Het meer van Eupen is het grootste drink- en waterreservoir van België.  Na een mooie stadswandeling begeven we ons naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2 e dag: Eupen – Abdij Val-Dieu – Teuven – St.-Joris Winge
Ontbijtbuffet.  Onze route vandaag vertrekt aan het kerkhof van Henri Chapelle en brengt ons naar de Abdij van Val-Dieu.  De abdij en de brouwerij kennen een rijk verleden en karakteriseren zich door de schoonheid van hun gebouwen.  We kunnen de rijkdommen ontdekken tijdens een uitgebreide rondleiding.  Een plaatselijk biertje als aperitief mag niet ontbreken alvorens we in het restaurant verwelkomd worden voor een schotel warme beenham met een saus van Limburgse mosterd.  In de namiddag leren we tijdens een workshop hoe we met seizoensgebonden fruit een heerlijke Limburgse Vlaai kunnen bakken – hiervoor gebruiken we een prachtige authentieke houtoven.  Als kers op de taart krijgen we onze vlaai mee naar huis om daar verder te kunnen genieten….

Hotel Best Western Ambassador Bosten ****

Aangenaam ****  hotel gelegen nabij het centrum van Eupen en op wandelafstand van de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge.
De ruime, smaakvol ingerichte kamers en de vriendelijke atmosfeer van het hotel verzekeren u een plezierig verblijf.
Alle kamers zijn uitgerust met douche en WC, haardroger, telefoon, radio, kluis, minibar en tv.
Gratis Wifi

 

Inbegrepen

Vervoer per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal
Bezoek La Fromagerie du Vieux Moulin
Bezoek La Gileppes
Bezoek Abdij Val-Dieu
Workshop Vlaaienbakken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + 29,50 euro

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 265.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.