2 Dagen Frankrijk “Champagne” Vernieuwd programma!

Onder het motto”Glaasje op laat je rijden” bezoeken we terug de Champagnestreek met een wat vernieuwd programma. Op deze reis gaat u, alle geheimen te weten komen, over de geschiedenis en het vervaardigen van eiken champagnevaten. Een champagnereis zou er geen zijn moesten we er geen champagne proeven. Daarom staat er dit jaar een andere champagnekelder op ons programma. Wij hebben gekozen voor het Champagnehuis “Vranken – Pommery”, Weer eens een andere kijk op het produceren van de godendrank “Champagne”. We gaan er ook genieten van het culinaire aspect en nuttigen er nog een lekkere Champagne maaltijd. We eindigen onze reis met nog een bezoek en proeverij bij Maillart een kleine Champagneboer, met een lekkere Champagne en geliefd door onze klanten. Frankrijk befaamd vanwege zijn heerlijke champagne, dus gaan we samen genieten van deze sprankelende belletjes en lekker eten !

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St-Joris-Winge – Reims- Dizy
Vertrek om 06.00 uur. Vanmorgen rijden we via Belgische en Franse autowegen naar ons eerste bezoek, de “Tonnellerie”, met een demonstratie van hoe men houten wijntonnen maakt. Men vertelt ons over de selectie van het hout, stappen in de productie van de vaten, of deze vaten roestvrij zijn,…enz. Afsluiten doen we met een degustatie van een glaasje champagne. Verder richting Reims voor een vrij middagmaal, wat vrije tijd, maar ook een bezoek aan de imposante kathedraal. De parels waar je echt voor gekomen bent, steken niet hoog boven de stad uit, maar zitten daarentegen diep onder de grond: champagne. We brengen in de late namiddag een bezoek aan het befaamde Champagnehuis Vranken – Pommery. Bewonder de unieke kleuren van dit groot Champagnehuis, een bruisende ervaring in La Villa Demoiselle, een mix van Art Nouveau en Art Deco. Na onze degustatie gaat het naar ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal, “menu Bouquet” en overnachting.
2e dag: : kleine Champagneboer” Maillart“
Ontbijtbuffet en valiezen laden. Onze rondrit start via Hautvillers, de bakermat van de champagne. We maken er een kleine wandeling, door de straatjes van dit romantische wijndorp, versierd met de vele typische, smeedijzeren uithangborden, de abdij en begraafplaats van Dom Pérignon en staan we even stil bij het indrukwekkende panorama over de Marnevallei. We rijden zo terug richting de legendarische “Avenue de Champagne” en naar ons restaurant voor een champagnemaaltijd. Als afsluiter van de dag stoppen we nog bij onze kleine champagneboer “Maillart”. (Hier kan u al of niet gewenst uw aankopen doen.) Nagenietend van ons glaasje champagne moeten we helaas afscheid nemen van deze streek en rijden we over de Franse autowegen weer terug naar St-Joris- Winge waar we rond 21.00 uur terug verwacht worden

HOTEL “BAGATELLE” DIZY
Reeds verschillende jaren overnachten wij in hotel Bagatelle in Dizy, een deelgemeente van Epernay, een rustig gelegen hotel. Eenvoudige kamers voorzien van badkamer met douche, wc, haardroger, telefoon, satelliet-tv en wifi (gratis). Het hotel heeft een gezellig en mooi ingericht restaurant met uitstekende keuken. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds menu “Bouquet”.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt (avondmaal in het hotel: menu “Bouquet”, is een diner met aperitief, ¼ wijn/water inbegrepen,
2de dag middagmaal 4-gangenmaaltijd met 1 glas champagne, ¼ liter wijn en ¼ water inbegrepen)
Alle voorziene rondritten in het programma
Bezoek “ La Tonnellerie”
Bezoek champagne Vranken-Pommery + 1 degustatie
Bezoek kleine champagneboer met degustatie
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer + € 27,50

Niet inbegrepen

Middagmaal tijdens de heenreis
Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 229.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.