2 Dagen Duitsland Kerst Wuppertal – Keulen – Düsseldorf

De kerstmarkt van Wuppertal (Elberfelder Lichtermarkt) is prachtig. Eigenlijk is het niet één kerstmarkt het zijn meerdere kerstmarkten. Twee van de grootste kerstmarkten in het Wuppertal zijn verbonden door een monorail. Op de Elberfelderer lichtmarkt zijn in de binnenstad van Wuppertal rijk versierde kerstkraampjes te bewonderen. Maar als het om kerstmarkten gaat, is Duitsland “the place to be” met overal kraampjes oude ambachten, glühwein en zoetigheid. Er zijn echter een paar steden die het groots aanpakken zoals Keulen en Düsseldorf. Als je houdt van shopping en de gezelligheid van kerstmarkten dan mag je deze 2 daagse echt niet missen!

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St-Joris-Winge – Keulen – Wuppertal
Vertrek om 07.30 uur. Vanmorgen rechtstreeks via Aken naar Keulen. Aankomst omstreeks 10.30 uur en heeft u de ganse dag vrije tijd om één van de grootste kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. Keulen telt maar liefst acht verschillende kerstmarkten op verschillende pleinen. Vijf ervan liggen in de binnenstad en zijn te vinden op de Neumarkt, de Alter Markt, de Rudolfplatz en de Avenue of aan de voet van de indrukwekkende Dom. Vertrek uit Keulen rond 17 uur en van hieruit gaat het verder richting het Wuppertal, onze verblijfplaats. Ook hier vinden we kerstmarkten, verbonden door een monorail. Op de Elberfelderer lichtmarkt in de binnenstad van Wuppertal vinden we een bijzondere attractie: de levende kerststal op de Von-der-Heydt-Platz met schapen, geiten, ganzen en ezels. Tevens staan er hier tal van kraampjes dus geen probleem om de innerlijke mens te versterken, te genieten van een vrij avondmaal. Overnachting in het hotel “Central”.
2e dag: Wuppertal – Düsseldorf – St-Joris-Winge
Na ons ontbijtbuffet gaat het vandaag richting Düsseldorf. Hier zijn er superlatieven te kort. Het is niet alleen de hoofdstad van de deelstaat Nordrhein- Westfalen maar is ook toonaangevend voor de mode. Het is dus een shoppingsparadijs met de Königsallee als kers op de taart (koopjeszondag 6/12/20 onder voorbehoud). Het aantal boetieks is er niet te tellen maar ook de straat op zich is prachtig vooral in de kerstperiode. De Kerstmarkt vind je op de Markt, op de Heinrich-Heine Platz en de Schadowplatz en nog een paar andere locaties, je dagje hier zal zeker te kort zijn. Omstreeks 17.30 uur keren we huiswaarts. Aankomst aan ons bureel om 20.00 uur.

HOTEL: “CENTRAL”***
Het Central Hotel in Wuppertal is gunstig gelegen in het centrum, in het voetgangersgebied, op 200 meter afstand van de Schwebebahn. Het hotel wordt door een familie beheerd verwelkomt al 10 jaar gasten in een gezellige sfeer en biedt 50 ingerichte kamers met alles wat u nodig heeft voor een aangenaam en comfortabel verblijf. Ze hebben ook een flatscreen-tv, een minibar, een bureau en gratis wifi. Voor uw perfecte start van de dag bieden zij ons een uitgebreid ontbijtbuffet, waarna we onze weg kunnen verder zetten richting Düsseldorf.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Hotel op basis van kamer en ontbijt
Ticket Schwebebahn
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 25,00

Niet inbegrepen

Maaltijden
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 149.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.