2 dagen Alken aan de Moezel

Lekker genieten aan de Ahr en de Moezel Ga mee met Violettacars voor een reisje langs de Ahr- en de Moezelvallei. Twee dagen genieten van beboste heuvels en zonnige hellingen met honderden hectaren wijndruiven die elkaar afwisselen. Tegen deze fraaie achtergrond ziet u overal tussen het groen de restanten van verweerde muren van kastelen en kloosters uit een roemrijk verleden. Langs de Moezel liggen vele romantische stadjes en dorpjes met tal van sfeervolle wijn lokalen. We bezoeken interessante plaatsjes zoals Altenahr, Ahrweiler, Beilstein en Bernkastel. We verblijven te Alken aan de Moezel. Tevens maken we nog een mooie boottocht op de Moezel met een proeverij van enkele lekkere wijntjes. Een mooi afsluiter van deze reis.

 

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag : Sint-Joris Winge – Altenahr – Ahrweiler – Alken
Vertrek aan ons bureel om 07.00 uur. Via autosnelweg naar Aachen (koffiestop), Kerpen, Meckenheim. Hier verlaten we de autosnelweg richting Altenahr, gelegen in het centrum van het romantische Ahrtal. Aan dit gezellige plaatsje met zijn kasteel ruine en gezellige wijnkelders, brengen we een bezoek aan dit stadje en kunnen genieten we van de plaatselijk vervaardigde “Spätburgunder”, die kenners als de beste rode wijn van het land beschouwen. Aansluitend rijden we verder naar het ommuurde Ahrweiler, het mooiste en populairste plekje langs de Midden-Ahr. Vrij middagmaal. Daarna maken we nog een wandeling langs de stadsmuur en de 2 stadspoorten, de Gotische St.-Laurentiuskirche, met zijn authentieke 14e eeuwse muurschilderingen, de Weissen Turm en de vakwerkhuizen. Na dit schilderachtig en gezellig stadje bezocht te hebben gaat het naar ons hotel te Alken. Inchecken en voor het avondmaal genieten we nog van een wijnproeverij in de gemoedelijke kelder van het hotel. Overnachting.

2e dag : Alken – Beilstein – Bernkastel – Sint-Joris Winge
Na het lekkere ontbijt valiezen laden en rijden we naar Beilstein, gelegen in een keteldal aan de Moezel, met steile wijnhellingen en bekroond door de ruïne van de Burg Metternich. Al wandelend genieten we hier van dit wijndorpje, met zijn kronkelende straatjes met vakwerkhuizen, de Barokke 17e eeuwse Hallenkirche en het gezellige marktplein. De plaats aan de kloosterberg en de burchtruïne is voor vele toeristen een summum van Moezelromantiek. Daarna gaat ons tocht verder naar Bernkastel voor een lekker middagmaal. De namiddag vullen we op met nog een klein bezoek aan deze zeer druk bezochte oude en schilderachtige stad. We maken nog een boottocht op de Moezel met een wijnproeverij. Gedurende een 2 uur durende tocht gaan we een 8 tal wijntjes proeven en genieten van de mooie uitzichten. Nu wordt het stilaan tijd om huiswaarts te keren met nog een tussenstop voor een vrij avondmaal. Rond 21.00 bereiken we ons bureel te Sint-Joris Winge

Moselhotel Burg Café Alken ***
Het Moselhotel Burg-Café ligt direct aan de oevers van de Moezel met een prachtig uitzicht op de wijngaarden. De comfortabele kamers zijn gemakkelijk bereikbaar met de lift. Wifi is gratis beschikbaar. ’s Morgens begin je de dag met een lekker buffetontbijt en ’s avonds genieten we er van een 3-gangen men. Een ander hoogtepunt in het Moselhotel is de eigen en rustieke wijnkelder. Alle kamers beschikken over het nodige comfort, sommige bieden u een uitzicht op de Moezel, andere zijn iets rustiger aan de achterkant van Thurant Castle. Een aangenaam verblijfshotel met familiale charme.

Inbegrepen

Vervoer per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
Alle uitstappen zoals voorzien in het programma
Boottocht met wijnproeverij
Wijnproeverij hotelkelder

Toeslagen

Eenpersoonskamer : 21,00€

Niet inbegrepen

Middagmaal 1e dag
Dranken en persoonlijke uitgaven
Eventuele inkomgelden
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 194.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.