11 Dagen Puglia, Zuid-Italiaanse parel

Puglia, ook wel de hak van Italië genoemd, ligt grotendeels genesteld tussen de Ardriatische en de Ionische Zee. Het is de regio van zee en zon, uitgestrekte eeuwenoude olijf- en wijngaarden, witte schilderachtige heuveldorpjes en barokke steden. Hier leven de mensen nog op het ritme van de dag, ze houden hun tradities en volksfeesten in ere en ze eten en drinken wat het land hen te bieden heeft. De schattige witte vierkante huisjes met het kegelvormig grijze puntdak, de trulli, die vooral in de Valle d’Itria te zien zijn, en waar nog een volledig dorp getuige van is, Alberobello, is Unesco Werelderfgoed. De olijfolie en de laatste jaren ook de wijnen van Puglia behoren tot de beste van Italië. Kom mee en laten we genieten van deze zuiderse parel.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St.-Joris-Winge – Nassereith 

Vertrek om 06u00. Via Duitse en Oostenrijkse autowegen rijden we over de Fernpass naar ons etappehotel in Nassereith. Avondmaal en overnachting.
2e dag: Nassereith  – Igea Marina

Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar het zuiden via Innsbruck, de Brennerpas en de wondermooie streek van Zuid-Tirol tot de Adriatische kust. Overnachten doen we in Igea Marina waar we in de late namiddag nog wat genieten van zon en strand. Avondmaal en overnachting.
3e dag: Igea Marina – San Giovanni Rotondo – Manfredonia

Ontbijt. Daarna gaat onze reis zuidwaarts verder, door de regio’s Le Marche, Abruzzo en Molise tot het noorden van Puglia. Na het vrije middagmaal gaat het richting San Giovanni Rotondo, wereldwijd bekend als bedevaartsplaats en rustplaats van Pater Pio. In elke Italiaanse auto hangt er wel een beeltenis van deze populaire heilige. Daarna gaat het richting Manfredonia. Waar we ons installeren voor twee nachten in ons verblijfshotel. Avondmaal en overnacht.
4e dag: Vieste

Ontbijt. Het spoor van Italië, zo wordt het Gargano uitsteeksel wel eens genoemd. We verkennen Vieste, de parel van de Gargano, we maken (facultatief) een boottocht langs de spectaculaire kust en varen zelfs enkele natuurlijke grotten binnen. We nuttigen er tevens het middagmaal (inbegrepen) en kuieren nog even rond in dit wonder mooie plaatsje. De moeite waard! Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
5e dag: Trani – Polignano a Mare – Alberobello

Ontbijt, koffers pakken en wegwezen want vandaag staat nog een tweede parel van Puglia op ons programma, de charmante kuststad Trani. De kathedraal aan het water, de pittoreske haven, het kasteel, alles heeft een boeiende geschiedenis. We slenteren door de wirwar van smalle straatjes. Daarna rijden we verder langs de Adriatische Zee naar een kustplaatsje waar het welbekende liedje ‘volare’ ontstaan is. Bij het standbeeld van de zanger Modugno zingen we zijn lied uit volle borst. In dit stadje, Polignano a Mare, genieten we van een lekkere typische lichte lunch (inbegrepen). We kuieren nog van het ene spectaculaire uitzichtpunt naar het andere, genieten er eventueel nog van een overheerlijke ‘gelato’ en rijden verder naar Alberobello waar we ons installeren in ons verblijfshotel voor 4 nachten. Avondmaal en overnachting
6e dag: Alberobello – Locorotondo

Ontbijt. Vóóraleer de vele toeristen Alberobello bezoeken, wandelen we reeds door de pittoreske straatjes met de schattige trulli-huizen. We bewonderen deze speciale maar eenvoudige architectuur en proberen te raden wat de speciale tekens op de ronde puntdaken betekenen. Na wat vrije tijd rijden we naar een masseria (boerderijtype van Puglia van vroeger) waar we genieten van typische lichte maaltijd (inbegrepen). In de namiddag verkennen we het charmante ronde stadje Locorotondo, ook wel ‘het mooiste balkon van de trulli-vallei’ genoemd. Bij een plaatselijke wijnboer proeven we van de lekkere lokale witte wijn ‘Locorotondo DOC’. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
7e dag: Lecce – Ostuni

Ontbijt. De barokke parel van Puglia is zonder twijfel de stad Lecce, de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie van Puglia. Deze stad straalt een buitengewone culturele en architectonische rijkdom uit. Wij bewonderen de mooiste barokke gevel van Lecce de Santa Croce. Daarnaast zijn er de mooie winkelstraa tjes vol Pugliese ambachtelijke snuisterijen en typische soeveniertjes. Na een lekker middagmaal (inbegrepen) verlaten we deze prachtstad en rijden we naar Ostuni, dé witte stad bij uitstek. Dit stralende heuvelstadje waar we heerlijk kunnen rondslenteren in de pittoreske steegjes en onverwachte binnenplaatsjes zal ons allen bekoren. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.
8e dag: Matera

Ontbijt. Matera wint de laatste jaren aan bekendheid. Ze is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad 2019. Door deze unieke stad wandelen geeft ons het gevoel dat we door een filmset wandelen. Genesteld langs een diepe kloof boden de eeuwenoude grotwoningen, de ‘sassi’, beschutting tegen invallers. Tot 1960 leefden mensen nog in deze traditionele woningen. Lange tijd werd deze streek beschouwd als ‘de schande van Italië’. Sinds 1993 behoort Matera tot het Unesco Werelderfgoed. Tientallen films werden hier gedraaid waaronder ‘The Passion of the Christ’ van Mel Gibson. Het middagmaal (inbegrepen) nemen we in zo’n grotwoning. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.
9e dag: Bari – Porto Recanati

Ontbijt. We verlaten Puglia niet zonder de hoofdstad Bari te verkennen. De oude binnenstad biedt ons elegante pleintjes en een modern aandoende promenade op de vroegere stadsmuren, maar tegelijk nauwe middeleeuwse straatjes, waar de was vrolijk wappert in de wind. Het is de stad van de kindervriend, de Heilige Nicolaas. Zijn crypte in de basiliek is nog steeds een belangrijk bedevaartsoord. Op culinair vlak is Bari gekend voor de ‘oortjespasta’. We zien de dames aan het werk die nog steeds dagdagelijks deze pasta met de hand maken. Na het vrije middagmaal, beginnen we aan onze reis huiswaarts. We overnachten in Porto Recanati, een voormalig vissersdorp aan de Riviera del Conero. Avondmaal en overnachting.
10e dag: Porto Recanati – Modena – Piotta

Na het ontbijt rijden we door de vruchtbare Po-vlakte, waar we toch een kort bezoek brengen aan één van die mooie steden, Modena. Dit is de stad van Pavarotti, Ferrari én van de balsamico azijn. Deze levendige universiteitsstad pronkt met een wondermooie scheve Unesco kathedraal, gezellige bars, arcaden en gezellige winkelstraten. Vrij middagmaal. Proeven van de heerlijke streekkazen en fijne vleeswaren (facultatief) en daarna rijden we via Como en Lugano naar de omgeving van Piotta voor ons avondmaal en overnachting.
11e dag: Piotta – St.-Joris-Winge

Na het ontbijt vatten we met heel veel mooie herinneringen onze laatste reisdag aan. Door de Gottardtunnel, langs het Vierwoudstrekenmeer en Bazel rijden we de Elzasstreek binnen. Via Straatsburg en Luxemburg komen we terug in België. De nodige stops worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

HOTELS ***/****
We logeren tijdens deze rondreis in comfortabele hotels. Uiteraard zijn alle kamers met bad/douche, wc en tv en centraal gelegen.’s Morgens ontbijtbuffet en de overige maaltijden bestaan uit 3-gangen of buffet met typische en internationale gerechten.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voor zien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleidster
Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Lichte lunch op 14/5 – 15/5 – 16/5 – 17/05 – 18/5
Alle uitstappen vermeld in het programma
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 215,00

Niet inbegrepen

Middagmaaltijden (indien niet vermeld) en dranken
Inkomgelden (+/- 60€) en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 1599.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.