Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

10 Dagen Italië “Culinaire Reis” Verblijfplaats : Tabiano Terme

Italië kan je op vele manieren ontdekken. Daarom gaan wij dit jaar op culinaire ontdekkingsreis  in het het Noord-Oosten van Italië. We gaan er genieten van enkele typische specialiteiten uit deze streek. In Italië kookt men smaakvol met veel streekproducten, tradities en kruiden. Het assortiment is breed en vaak streekgebonden en dat gaan wij op deze reis ervaren. We maken er kennis met de Grappa, Parmazaanse kaas, Parma hesp, Balsamico azijn, wijn, Prosecco en…nog zoveel meer. Dus meekomen en genieten is de boodschap !

1e dag : St-Joris Winge – Nassereith (omgeving)
Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur. En via Duitse en Oostenrijkse autowegen bereiken wij ons etappehotel te Nassereith in Oostenrijk. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting. De nodige stops worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden.

Nassereith – Bassano del Grappa – Tabiano Terme
Na het ontbijt is het tijd om Italië binnen te rijden . Al snel stoppen wij in Bassano del Grappa waar na een korte uitleg en een langere proeverij in de bekendste grappa stokerij van Italië, de grappa geen geheimen meer zal hebben voor ons. In het stadje langs de rivier Brenta benutten wij onze lunch. Nadien rijden wij verder en bereiken ons hotel in Tabiano Terme, waar wij heel onze vakantie gaan verblijven. Na de kamerverdeling worden wij verwacht voor een lekker avondmaal. Overnachting.

3e dag : Mantua – Brescello
Na het ontbijt gaan wij naar het charmante stadje Mantua gelegen aan de oevers van de Mincio. Onderweg bezoeken wij het geboortehuis van Verdi. In Muntua gaan we lekker lunchen, want deze stad is beroemd voor zijn lekkere eten. Na ons bezoek aan de stad nog wat vrije tijd en waarom niet genieten van een lekkere Budino Belga. Deze lekkkere pudding moet u zeker geproefd hebben ! We rijden terug naar ons hotel, met een tussenstop in Brescello (was het decor voor de films van Don Camillo). Avondmaal en overnachting.

4e dag : Parma
Ontbijt.Vandaag staat Parma op het programma, met een bezoek aan het museum van de Parmazaanse kaas. Na ons bezoek rijden we naar een restaurant in de buurt van Parma waar een lunch op ons wacht. In de namiddag vrij bezoek aan de stad Parma, voor de geïntresseerde zal onze gids er een begeleidende wandeling maken.  Ons hotel verwacht ons tegen de avond voor avondmaal en overnachting.

5e dag : Parma hesp en wijnproeverij
Ontbijt. De Italiaanse keuken kent ook een lekkere ham, maar soms kan het wel lastig zijn wat te bestellen, want wat is het verschil tussen Parmaham, Prosciutta en Pancetta ? Dat komen we vandaag te weten in het museum van de Parma hesp. Na ons bezoek gaan we hier ook lunchen. Tijdens de namiddag gaan wij een wijnkelder bezoeken en de “Lambrusco wijn” ontdekken. Deze wijn is vernoemd naar de Lambrusco druif, een typische wijn uit de Emilia-Romagna streek en Lombardije. Na zowel rood, witte en rosé wijn geproefd te hebben keren we terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

6e dag : Modena
Na weer een typisch Italiaans ontbijt rijden we naar een producent van Balsamico-azijn in de buurt van Modena. Na ons bezoek benutten we onze lunch in Modena. In de namiddag na een kort bezoek aan Modena en een korte wandeling gaan wij naar een koffieproducent. We zullen op tijd terug zijn in ons hotel waar lekker avondeten op ons wacht. Overnachting.

7e dag : Borgotaro – Apenijnen
Na het ontbijt gaan we opzoek in de Apenijnen naar de “Fungo” Porcino”. We rijden door de heuvels naar een museum waar u alles te weten komt over deze zeer lekkere bekende paddenstoel (Eekhoorntjesbrood). Een lunch in Borgotaro op basis van paddenstoelen, hoe kan het ook anders, wacht er op ons. Bij het terug rijden naar het hotel, stoppen wij nog even in een wijnmuseum. Avondmaal en overnachting.

8e dag : Cremona
Na het ontbijt vertrekken we naar Cremona om er twee lokale specialiteiten te ontdekken, namelijk Il Torrone (nougat) en la Mostarda (gekonfijt fruit in een gekruide, zoete siroop, met toevoeging van mosterdpoeder. Maar eerst in de voormiddag brengen we een begeleide wandeling met onze gids nog wat vrije tijd en na de lunch brengen we een bezoek aan een winkel in de stad waar alles uitgelegd wordt over Torrone en Mostarda met bijhorende proeverij. Nadien terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

9e dag : Tabiano Terme – Valdobbiadene – Nassereith (omgeving)
Na het ontbijt valiezen laden en vatten we de terugweg aan. We stoppen in Valdobbiadene, de heimat van de Prosecco, waar we een wijnkelder gaan bezoeken en een deskundige uitleg krijgen. Proeven hoort er natuurlijk ook bij ! Terplaatse genieten we ook nog van een lunch. Daarna richting Oostenrijk naar ons etappehotel voor avondmaal en overnachting.

10e dag : Nassereith (omgeving) – St-Joris Winge
Ontbijt en daarna via Oostenrijkse en Duitse autowegen huiswaarts. We worden verwacht aan ons bureel om 20.30 uur
De nodige stops worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden.

 

 

Hotel : “Boomerang” *** Tabiano Terme

Al meer dan 50 jaar baat de familie Montevecchi dit hotel uit. U wordt er persoonlijk op een gastvrije en hoffelijke manier ontvangen. In het *** hotel beschikt men over comfortabele kamers voorzien van een badkamer met douche, haardroger en wc, telefoon, flatscreen tv en  sommige met balkon. Ontspannen en op rust komen kan u aan de bar of op het terras en aan het zwembad. In het restaurant worden lekkere  traditionele gerechten bereid. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een3-gangen menu vergezeld van verse of gebakken groenten, typische vleeswaren van Parma, kazen, delicatessen en vele zelfgemaakte specialiteiten. Een familie hotel met traditie !

 

Inbegrepen

 • Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
 • Bekwame chauffeur en reisleider
 • Reis op basis van volpension vanaf de 2e dag middagmaal tot de laatste dag het ontbijt
 • Volgende bezoeken :
  – Museum Parmazaanse kaas, Parmaham, Wijn Fungo Porcino
  – Proeverij Grappa Nardini, Torrone en Mostarda in Cremona, wijnkelder Prosecco
  – Wijnkelder Lambrusco
  – Geboortehuis Verdi
  – Koffiebranderij
  – Producent Balsamico-azijn
 • Toeristentaks

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer : +150,00€

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Inkomgelden indien niet inbegrepen in het programma
 • Middagmalen 1e en 10e dag
 • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1294.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.