CORONA GELD TERUG GARANTIE

Indien we op het moment van vertrek de reis moeten annuleren wegens corona, dan krijg je uiteraard de reeds betaalde reissom terug, ook als u betaald heeft met een corona tegoedbon, uitgezonderd het bedrag van de facultatieve verzekering. Boek onbezorgd uw vakantie bij ons !

Noodzakelijk : Bij vertrek en ter plaatse : EU Covidsafe Certificaat (digitaal of op papier)

Praktische informatie

Het is verboden te roken aan boord van onze autocars !

 De rokers kunnen rustig een sigaret roken tijdens de regelmatige haltes. Wij danken u alvast voor uw medewerking!

Reisleid(st)ers

Onze reisleid(st)erszorgen steeds voor een deskundige uitleg en geven u de juiste en nuttige tips over bezienswaardigheden. Voor specifieke vragen kan u ook bij hen terecht. In de mate van het mogelijke zullen ze u daarop antwoorden. Daarnaast zijn ze ook vriendelijk en behulpzaam. Het welslagen van uw vakantie is hun grote zorg. Een priester begeleidt onze Lourdes reizen.

Doordachte uitstappen

Bij iedere bestemming zijn zeer goed uitgekiemde uitstappen geregeld en deze zijn inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld in de brochure. Niemand is echter verplicht deze mee te maken. Wij respecteren uw vrijheid.

Kan een minder mobiel persoon mee met ons op reis ?

U kunt als minder mobiel persoon gerust met ons mee op reis, indien u nog zelfstandig kan op- en afstappen van onze autocar, aan de bezoeken kan deelnemen en zich kan begeven naar het hotel, restaurant, bezienswaardigheid… Een rollater of een roelstoel kan u ook mee nemen, maar dit moet zeker duidelijk verwittigd worden bij inschrijving. Indien u dat wenst, kunnen we eventueel een mindervalide kamer aanvragen in het hotel (indien beschikbaar). Niet al onze reizen zijn geschikt voor minder mobiele personen, informeer zeker bij inschrijving of de voorziene reis wel geschikt is voor u.

Hotels – Restaurant

Variëren van ** tot zeer luxueuze **** hotels. Ze worden voor u zorgvuldig uitgezocht. Een goede nachtrust en smakelijke maaltijden zijn van groot belang voor het welslagen van uw reis. Bij de keuze van onze hotels en restaurants zijn netheid, goede service en smakelijk gevarieerde maaltijden de belangrijkste elementen. Daarom gaat onze voorkeur dan ook uit naar hotels en restaurants waar de leiding in handen is van de eigenaar(s) zelf. Dit is een waarborg voor persoonlijke service die wij met onze klanten naar waarde schatten. Dit betekent concreet dat wij in hoofdzaak werken met familiale ondernemingen. Jaren ervaring heeft ons geleerd dat dit de beste partners zijn!

Wie zit waar in de autocar !!!

Een tip: BOEK SNEL!!!

Al de plaatsen in de autocar zijn comfortabel en bieden een goed panoramisch zicht. Doch om alle misverstanden te voorkomen, kiest U bij inschrijving uw zetel, uit de nog beschikbare plaatsen. Aarzel niet om zo vlug mogelijk te boeken, U kiest uw reis en plaats in de autocar naar keuze! Denk niet: ik heb nog tijd, tegen dan kan uw favoriete vakantiebestemming volgeboekt zijn. Informeer steeds op ons kantoor naar de vrije plaatsen, ook al overstijgt de vraag meermaals het aanbod (teken van kwaliteit?), laat u eventueel op een wachtlijst zetten.

Opstapplaatsen: Bespaar Tijd!

Het ligt in onze bedoeling zo snel mogelijk te vertrekken naar onze bestemming. Dus, met Violettacars is er veel tijdwinst. Wij beperken de ophaaldiensten. Aan het kantoor grenst een afgesloten parking (in openlucht) die gratis ter beschikking staat van de klanten en tevens fungeert als centrale opstapplaats. (Wij zorgen voor een veilige parking, maar kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurtelijke ongevallen, diefstal of beschadiging van welke aard ook.)
Wij stellen volgende gratis opstapplaatsen voor:

Tienen station/ H.Hart kerk – Leuven voorkant station (hoek diestsepoort met diestsevest bushalte)) – parking Bodart. Voor groepen vanaf 6 personen kan een extra opstapplaats aangevraagd worden. Wanneer Uw opstapplaats ligt op de weg naar de bestemming is dit ook mogelijk om daar op te stappen. Dit in overleg met Violettacars. Opstapplaats = afstapplaats.

Bagagetips

Onze ruimte in de autocar is beperkt en daarom vragen wij u niet meer dan 1 koffer per persoon mee te brengen. (afmetingen : 60cm hoogte, 25cm breedte, 75 cm lengte, max. 20kg) Kleine handbagage die u denkt nodig te hebben onderweg kan u bij zich houden in de bus. Grote handtassen verminderen uw zitcomfort. Zorg er steeds voor dat uw paspoort en geld niet ver weg zijn.
Voor reizen met overtochten met een nachtboot raden wij u aan toilet- en slaapgerief in een kleine bagagekoffer te stoppen.Voorzie uw koffers en handbagage steeds van het bagagelabel van Violetta Cars. Bagage en andere eigendom, die zich gedurende de reis in de autocar bevindt, is niet verzekerd. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen bagage. We raden u aan een reisverzekering af te sluiten voor eventuele schade, verlies of diefstal. 

Prijzen

Het slagen van uw vakantie hangt af van veel factoren. Eén voor één zijn ze belangrijk: de reisleider, het hotel, de chauffeur en de maaltijden. Violetta Cars streeft ernaar prijs/kwaliteit waardig te zijn.

Wat bepaalt de prijs van de reis

De inhoud van het programma, de hotels (centraal gelegen of ver buiten de stad),
inkomgelden inbegrepen al dan niet, feestmenu’s of enkel een hoofdschotel,…
Uw verlangens zijn onze zorg.

Geen geknoei met maaltijden op de autocar !

Alle maaltijden worden u immers opgediend in bekende en uitgezochte restaurants. Tevens worden de nodige stops bij heen- en terugreis gehouden om u de gelegenheid te geven om aan tafel een vrije maaltijd te gebruiken. Gezellig, rustig en smakelijk !

Diëten

Wanneer u een een dieet gebonden bent, dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Wij zullen dit kenbaar maken aan het hotel. Het betreft hier altijd een preferentie, garanties kunnen wij niet geven. Violetta Cars kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de uitvoering van uw dieetwensen.

Dienstvergoeding personeel

Bent u tevreden over de inzet en de correcte vriendelijkheid van ons personeel, dan staat het U vrij dit op het einde van de reis te tonen.

Kinderkorting (2-12 jaar)

10% korting op de reissom en enkel van toepassing op de kamer van 2 volwassenen. Andere kortingen vermeld bij de reisinformatie. 

Info korting

Wie tijdens onze infodag boekt en een voorschot betaald geniet bij meerdaagse reizen (minimum 6 dagen) een korting van € 12,40. Deze zijn niet geldig voor promotiereizen. Deze kortingen zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen. 

Heeft u een reisverzekering?

Meestal wordt deze mogelijkheid niet te laat in overweging genomen. Nochtans kunnen wij niet anders dan U een goede reis-annulatieverzekering aanraden. Elk jaar weer zijn er gevallen die voor repatriëring in aanmerking komen en dan is een goede reisverzekering de beste waarborg voor een goede dienstverlening die U daarenboven heel wat geld kan besparen.  Aanvulling is de Covid update, die kan u onder volgende link raadplegen: FAQ_NL COVID19_Update_25.09.2020