Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

Sound of Music - 6 dagen Oostenrijk

Wie heeft hem niet gezien: de musicalfilm “The Sound of Music” uit 1965 met Julie Andrews in de hoofdrol? In de stad Salzburg kun je het hele jaar genieten van het bijzondere verhaal van gouvernante Maria en haar zeven kinderen. We nemen je mee naar de oorspronkelijke locaties uit het leven van Maria die bijna alle nog toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door Salzburg, via Schloss Mirabell en de prachtig aangelegde tuinen, maar ook Nonnberg Klooster speelt zowel in het echte leven als in de film een belangrijke rol. Het was namelijk dit klooster waar Maria zich als postulante aanmeldde. Maar al snel blijkt ze niet erg geschikt als non. In de film zingt ze op de binnenplaats van het klooster het lied ‘Maria’, in Mondsee staat nog steeds de kerk waar in de film de romantische bruiloft van Maria en de baron plaatsvindt... Nergens beleef je de film intenser dan wanneer je zelf in het decor stapt. 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Grödig

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. We rijden via de Duitse grens en de ver- schillende autowegen over Aachen, Koblenz, Stuttgart, Ulm, München naar de Oostenrijkse grens en onze verblijfplaats Grödig. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag: Salzburg – Boottocht – Mirabell Garten - Hohensalzburg

We genieten van een lekker ontbijt, daar- na rijden we naar het historisch centrum van Salzburg waar we beginnen met een boottocht op de Salzach. Tijdens de tocht krijgen we een zicht op de Do-Re-Mi brug. Daarna gaat het naar de Mirabellgarten. Hier zong gouvernante Maria uit The Sound of Music het lied Do-Re-Mi waar- door veel mensen hier selfies maken met de beroemde tuinen op de achter- grond. De Steingasse en voetgangersbrug Mozartsteg bieden een mooie route om naar het historisch centrum van Salzburg te lopen. In de Steingasse lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en herinnert alleen een voorbijganger met mobiele telefoon ons eraan dat we in de 21ste eeuw leven. Middagmaal. Op de brug doemt de vesting Hohensalzburg op en aan de overkant van de brug wacht het historische centrum, de zogenaamde Altstadt. Een van de letterlij- ke hoogtepunten tijdens een bezoek aan Salzburg is deze vesting. We pakken het treintje dat je in enkele minuten naar de top brengt. Vanaf hier ligt heel Salzburg aan je voeten en zie je direct dat Salzburg grootst was tijdens de Barok. Ook de vesting zelf is absoluut een bezoek waard. Vandaag is er ook wat vrije tijd voorzien om rond te kuieren in deze wondermooie stad. Koffie en taart horen er natuurlijk ook bij, als je in Salzburg bent. En waar kun je dat beter doen dan bij het 300 jaar oude Tomaselli koffiehuis. De koffie smaakt nóg lekkerder in de wetenschap dat Mozart hier ook al zat met een kop koffie of iets sterkers. Taart bestel je apart bij een dame die rondloopt met een enorm dienblad vol de heerlijkste stukken taart in wel vijftien soorten. Kiezen is lastig! Of waarom niet, een welverdiend” Stiegl” biertje, dat gebrouwen wordt in Salzburg, na een dag wandelen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Kabelbaan Untersberg – Schloss Hellbrunn en Leopoldskorn – Sound of Salzburg Show en Diner

Na weer een lekker ontbijt maken we een aangename wandeling langsheen de Königssee Ache en nemen de kabellift van de Unterbergbahn om te genieten van de wondermooie bergwereld van het Salzburgerland en het natuurpark Berchtesgaden, beelden die we ook zien bij de aanvang van de film. Na het middagmaal in het hotel gaat het naar het befaamde Schloss Hellbrunn waar we onder meer het paviljoen bezoeken waar Liesl samen met Rofl danste en ook Maria met de kapitein hun eer- ste romantische redez-vous beleefde. Verder naar de prachtige vijver en park van het Schloss Leopoldskorn, waar de kinderen samen met Maria uit de boot tui- melden. We gaan terug naar ons hotel om ons wat op te frissen want deze avond staat er nog de Sound of Salzburg Show en Dinner op ons programma. We beleven dat in één van de oudste gebouwen van de stad namelijk in de “Sternbräu”. We genieten er van een Diner- Show met een typisch Oostenrijks menu en liederen die Salzburg ooit beroemd maakte, een must voor iedereen. Overnachting in ons hotel.

4e dag: Salzkammergut – Sankt Wolfgang - Mondsee

Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we door de idyllische regio Salzkammergut tussen de spiegelmeren en de alpen toppen. We genieten van het prachtige landschap dat een prominente rol had in de openingss- cénes van de film en ontdekken het roman- tische dorpje St. Gilgen, van waaruit de trein in de film vertrekt. Na bezoek gaat het verder langs het meer Naar het schil- derachtige dorpje Sankt Wolfgang waar we ons middagmaal gebruiken. Daarna bezoek van dit toeristisch oord met zijn laatgo- tische bedevaartkerk, waarvan de bouw begon in 1430 en die 47 jaar later, in 1477 werd voltooid. Nog enkele wereldberoem- de gebouwen zoals het hotel “Im weißen Rössl” waar de operette is vervaardigd met de titel Im weißen Rößl (1930), met muziek van Ralph Benatzky. En waar ook in de jaren 60 een romantische film opgenomen werd met de Oostenrijkse acteur-zanger Peter Alexander. Ook verbleef keizer Franz Jozef I van Oostenrijk-Hongarije hier regelmatig. Als tegenpool ligt ook in Sankt Wolfgang het hotel “Im schwarzen Rössl”. Terugkeren doen we langs de stad Mondsee gelegen aan het meer met dezelfde benaming. We bewonderen er de geel geschilderde kerk, waar Maria’s bruiloft werd gehouden. We nemen er nog wat tijd om rond te struinen in deze prachtige Oostenrijkse plaats en voor de lekkerbekken onder ons, ga eens langs bij het café van mevrouw Braun voor de beste ‘knapperige apfelstrudel’ uit de streek. Vervolgens terug naar ons hotel voor het avondmaal en overnachting.

5e dag: Konigssee en Berchtesgaden Land

Na een lekker ontbijt begeven we ons naar het Nationaal park Berchtesgaden. Diep ingebed tussen hoog oprijzen- de rotswanden, ligt de fjordachtige Königssee met zijn smaragdgroene water. Wat we ook te zien krijgen in de begingeneriek van de “Sound of music”-film! Met een elektrisch aangedreven passagiersschip varen we langs prachtige watervallen, diepgroene berghellingen en kale rotsen. De eerste halte is het schiereiland St. Bartholomä met de mooie bedevaartkerk tegen het imposante decor van de oostwand van de Watzmann. Het middagmaal gebruiken we in “Gasthaus Echostüberl”, een typische Beiers restaurant met de nodige gezellige sfeer. Nog wat vrije tijd, want vertoeven langs de oevers van dit majestu- euze meer is een onvergetelijke belevenis ! Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag Grödig – St.-Joris-Winge

Nog een lekker ontbijt, valiezen laden en via Duitse auto- wegen over München, Stuttgart, Koblenz, Aachen huiswaarts De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst bureel omstreeks 20.30 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL UNTERSBERG ****

Het **** hotel Unterberg ligt aan de voet van de Untersberg op een 30 min van de stad Salzburg. biedt 53 traditioneel ingerichte kamers met eigen bad / douche / toilet, balkon, telefoon, tv en W-LAN. Enkel dubbele kamers, geen Twin kamers (geen aparte bed- den). We genieten er van heerlijke ontbijtbuffetten en ’s avonds bekomen we er lekkere 3-gangen maaltijden. Men kijkt ernaar uit ons te mogen verwelkomen. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 799.00
Vertrek: 
om 06.00 uur aan ons bureel

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 70,00

Inbegrepen

Reis per**** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Salzburger-card omvat:De kabelbaan Untersberg, De wondermooie Mirabell tuin met paleis, Het Heilbrunn park met paleis, waterspel en paviljoen, De burcht Hohensalzburg met funiculaire, De Cruise op de rivier de Salzach, De Sound of Salzburg show § Diner, Königssee Boottocht
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Andere inkomgelden indien niet inbegrepen in de Salzburger-card
Dranken en persoonlijke uitgaven
Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media