Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

Romantische Strasse: 4 dagen Duitsland

Romantische route – een naam die een belofte inhoudt! De oudste en meest bekende toe- ristische route van Duitsland is de Romantische Strasse. Van Würzburg tot Füssen loopt deze 350 kilometer lange route door een schilderachtig landschap met prachtige natuur en bijzondere oude steden. U komt ogen tekort bij de steeds weer wisselende en betoverende uitzichten. Tijdens deze reis bezoeken we uiteraard de stad Würzburg en andere schilder- achtige steden zoals Bad Mergentheim en Creglingen. Wie deze route volgt, wordt rijkelijk beloond. U verblijft in het plaatsje Markelsheim, in de gemeente Bad Mergentheim aan de Romantische Strasse. Het plaatsje wordt omzoomd door wijngaarden en sinds 1096 wordt er hier al wijnbouw gepleegd. Er zijn dan ook diverse mogelijkheden om te genieten van een heerlijk glas wijn in dit idyllische plaatsje. Ons uitstekende hotel ligt in het centrum van het plaatsje en vormt de perfecte uitvalsbasis om de Romantische Strasse te ontdekken. 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Würzburg – Markelsheim

Na ons vertrek om 06.00u aan ons bureel rijden we richting Köln (koffie- pauze) Limburg a/d Lahn en Frankfurt naar de belangrijkste bisschops- en uni- versiteitsstad Würzburg. Na het vrije middagmaal bezoeken we hier de voor- naamste bezienswaardigheden zoals de voormalige bisschoppelijke residentie, de St.-Kiliansdom, de Marienbergvesting, de Mainbrücke met de barokke heiligen- beelden. Nadien nemen we er nog wat vrije tijd en daarna naar ons hotel te Markelsheim voor kamerverdeling, avond- maal en overnachting.

2e dag: Bad Mergentheim – Weikersheim

Na het lekkere ontbijt brengen we een bezoek aan Bad Mergentheim, dat prach- tig gelegen is aan de rivier de Tauber. Deze voormalige residentiestad van de grootmeesters van de Duitse Orde heeft een internationale reputatie als kuuroord met geneeskrachtige bronnen. Het prach- tige aangelegde kuurpark is absoluut een bezoek waard. Vele historische gebou- wen zijn uitstekend bewaard gebleven, zoals de munsterkerk St. Johannes en het raadhuis op de markt, die omzoomd

wordt door fraaie vakwerkhuizen en een barokpaleis. Aansluitend bezoeken we na het middagmaal in ons hotel (2-gangen), het residentieel slot van Weikersheim. Nog wat rond kuieren in de slottuin of het centrum en daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Creglingen – Rothenburg a/d Tauber

Na het ontbijt rijden we door een prach- tige natuur naar Creglingen, bekend om zijn gotische Herrgottskirche (facultatief) en het vingerhoedmuseum, waar we dan ook een bezoek aan brengen. Daarna gaat het naar Rothenburg a/d Tauber belooft één van de hoogtepunten van deze reis te worden. We bezoeken deze prachtige 12e eeuwse stad, waar u de sfeer van de mid- deleeuwen proeft. Middagmaal. Deze stad wordt omringd door een goed bewaard gebleven stadsmuur. Verder zijn er vele bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, prachtige stadspoorten, schilderachtige vakwerkhuizen en imposante kerken. We maken een stadswandeling en aansluitend heeft u vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan door de smalle straatjes van het romantische Rothenburg. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Markelsheim – St.-Joris-Winge

Goed uitgeslapen en genoten van een lekker ontbijt laden we de valiezen. Voor we huiswaarts keren maken we nog een bezoek aan de wijnbouw in deze streek. We eindigen dan ook nog met een proeverij van enkele wijnen en een 2-gangen middagmaal in ons hotel. Nadien gaat het via de Duitse autowegen en nog een tussenstop naar ons bureel te St.-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. 

Hotelinformatie

LOCHNER WEINSTUBE

Om deze prachtige streek te verkennen is Flair Hotel Weinstube Lochner de uitvalsbasis bij uitstek. In dit gezellige hotel staat een huiselijke sfeer centraal en word je door het personeel op je wenken bediend. De kamers bieden het nodige hedendaags comfort. Ook in het restaurant word je verwend. Of het nu gaat om regionale specialiteiten of internationale gerechten, de kwaliteit is steeds gegarandeerd. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 399.00
Vertrek: 
om 06.00u aan ons bureel

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media