Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Puglia 11daagse 2020

Puglia, ook wel de hak van Italië genoemd, ligt grotendeels genesteld tussen de Ardriatische en de Ionische Zee. Het is de regio van zee en zon, uitgestrekte eeuwenoude olijf- en wijngaarden, witte schilderachtige heuveldorpjes en barokke steden. Hier leven de mensen nog op het ritme van de dag, ze houden hun tradities en volksfeesten in ere en ze eten en drinken wat het land hen te bieden heeft. De schattige witte vierkante huisjes met het kegelvormig grijze puntdak, de trulli, die vooral in de Valle d’Itria te zien zijn, en waar nog een volledig dorp getuige van is, Alberobello, is Unesco Werelderfgoed. De olijfolie en de laatste jaren ook de wijnen van Puglia behoren tot de beste van Italië. Kom mee en laten we genieten van deze zuiderse parel

Reisprogramma

Voorlopig reisprogramma - wordt verwacht - prijs volgt

1e dag: St.-Joris-Winge – Nassereith

Via Duitsland rijden we over de Fernpass tot ons verblijfhotel in de buurt van Imst.

2e dag: Nassereith – Igea Marina

We vervolgen onze weg naar het zuiden via Innsbruck, de Brennerpas en de wondermooie streek van Zuid-Tirol tot de Adriatische kust. Overnachten doen we in Igea Marina waar we in de late namiddag nog wat genieten van zon en strand.

3e dag: Igea Marina – Manfredonia

Onze reis zuidwaarts gaat verder door de regio’s Le Marche, Abruzzo en Molise tot het noorden van Puglia. Onderweg genieten we nog van een wandeling door één van de vele kuststadjes. We installeren ons voor twee nachten in een ****hotel in Manfredonia.

4e dag: Vieste – San Giovanni Rotondo

Het spoor van Italië, zo wordt het Gargano-uitsteeksel wel eens genoemd. Het is een bijzonder schiereiland in het noorden van Puglia. Natuur en religie gaan hier hand in hand. We verkennen Vieste, de parel van de Gargano, we maken (facultatief) een boottocht langs de spectaculaire kust en varen zelfs enkele natuurlijke grotten binnen. Eén van de populairste ‘moderne’ heiligen is Pater Pio. In elke italiaanse auto hangt er wel een beeltenis van hem. In San Giovanni Rotondo, waar hij geleefd heeft en veel gedaan heeft voor de zieken, bezoeken we zijn laatste rustplaats in de uiterste moderne basiliek.

5e dag: Trani – Polignano a mare – Alberobello

Een tweede parel van Puglia is de charmante kuststad Trani. De kathedraal aan het water, de pittoreske haven, het kasteel, alles heeft een boeiende geschiedenis die we kunnen proeven als we slenteren door de wirwar van smalle straatjes. Na de middag rijden we verder langs de Adriatische Zee naar een kustplaatsje waar het welbekende liedje ‘volare’ ontstaan is. Bij het standbeeld van de zanger Modugno zingen we zijn lied uit volle borst. In dit stadje,Polignano a mare, kuieren we van het ene spectaculaire uitzichtpunt naar het andere, waarna we ons te buiten kunnen gaan aan een overheerlijke ‘gelato’. Installatie in een ****hotel in Alberobello waar we 4 overnachtingen hebben.

6e dag: Alberobello – Locorotondo

Vóóraleer de vele toeristen Alberobello bezoeken, wandelen we reeds door de pittoreske straatjes met de schattige trulli-huizen. We bewonderen deze speciale maar eenvoudige architectuur en proberen te raden wat de speciale tekens op de ronde puntdaken betekenen. Na wat vrije tijd rijden we naar een masseria (boerderijtype van Puglia van vroeger) waar we genieten van typische streekproducten. In de namiddag verkennen we het charmante ronde stadje Locorotondo, ook wel ‘het mooiste balkon van de trulli-vallei’ genoemd. Het is er heerlijk om te verdwalen in de smalle straatjes en daarna te proeven op een terrasje van de lekkere lokale witte wijn ‘Locorotondo DOC’.

7e dag: Lecce – Ostuni

De barokke parel van Puglia is zonder twijfel de stad Lecce, de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie van Puglia. Deze stad straalt een buitengewone culturele en architectonische rijkdom uit. Ook de fijnproever die graag proeft van de lokale producten komt zeker aan zijn trekken. Daarnaast zijn er de mooie winkelstraatjes vol Pugliese ambachtelijke snuisterijen en typische soeveniertjes. ’s Namiddags verlaten we deze prachtstad en rijden we naar Ostuni, dé witte stad bij uitstek. Dit stralende heuvelstadje waar we heerlijk kunnen rondslenteren in de wirwar van pittoreske steegjes en onverwachte binnenplaatsjes zal ons allen bekoren.

8e dag: Matera

Matera wint de laatste jaren aan bekendheid, vooral als Culturele Hoofdstad 2019. Door deze unieke stad wandelen geeft ons het gevoel dat we door een filmset wandelen. Genesteld langs een diepe kloof boden de eeuwenoude grotwoningen, de ‘sassi’, beschutting tegen invallers. Tot 1960 leefden mensen nog in deze traditionele woningen. Lange tijd werd deze streek beschouwd als ‘de schande van Italië’, tot ingezien werd dat deze unieke samenlevingsvorm met haar eigen ecosysteem behouden en getoond moest worden aan de hele wereld. Sinds 1993 behoort Matera tot het Unesco Werelderfgoed. Tientallen films werden hier gedraaid waaronder ‘The Passion of the Christ’ van Mel Gibson.

9e dag: Bari – Porto Recanati

We verlaten Puglia niet zonder het prachtige oude centrum van de hoofdstad, Bari, te verkennen. De oude binnenstad biedt ons elegante pleintjes en een modern aandoende promenade op de vroegere stadsmuren, maar tegelijk nauwe middeleeuwse straatjes, waar de was vrolijk wappert in de wind. Het is de stad van de kindervriend, de Heilige Nicolaas. Zijn crypte in de basiliek is nog steeds een belangrijk bedevaartsoord. Op culinair vlak staat in Bari de ‘oortjespasta’ op de eerste plaats, we zien de dames aan het werk die nog steeds dagdagelijks deze pasta met de hand maken. Hierna beginnen we aan onze reis huiswaarts. We overnachten in Porto Recanati, een voormalig vissersdorp aan de Riviera del Conero.

10e dag: Porto Recanati – Modena – Piotta

Deze voormiddag rijden we door de vruchtbare Po-vlakte, waar we toch een kort bezoek brengen aan één van die mooie steden, Modena. Dit is de stad van Pavarotti, Ferrari én van de balsamico azijn. Deze levendige universiteitsstad pronkt met een wondermooie scheve Unesco kathedraal, gezellige bars, arcaden en gezellige winkelstraten. Proeven van de heerlijke streekkazen en fijne vleeswaren is een must. In de namiddag rijden we via Como en Lugano naar de omgeving van Piotta voor onze overnachting.

11e dag: Piotta - St.-Joris-Winge

Met heel veel mooie herinneringen vatten we de laatste reisdag aan. Door de Gottardtunnel, langs het Vierwoudstrekenmeer en Bazel rijden we de Elzasstreek binnen. Via Straatsburg en Luxemburg komen we terug in België.

Hotelinformatie

***/**** hotels

Algemene informatie

Prijs: 
€ 0.00
Datum: 
ma, 11/05/2020 tot do, 21/05/2020

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media