Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Ötztal: 8 dagen Oostenrijk

Voor velen is Oostenrijk het vakantieland bij uitstek, zeker de streek van het Ötztal. Het prachtige decor, zijn eigen charme, zijn eigen levensstijl, zijn eigen tradities zijn uniek. Komt daarbij nog de zorgeloosheid waarmee men er door het leven gaat. Het is kenmerkend en werkt aanstekelijk op de bezoeker van dit mooie dal “het Ötztal”. Längenfeld onze ver- blijfplaats ligt te midden van de wondermooie bergtoppen met eeuwige sneeuw. Je geniet er op bijzondere wijze van het natuurschoon en is ideaal gelegen om mooie uitstappen te doen. Je beleeft er een onvergetelijke vakantie! 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Längenfeld

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel en via Aachen, Koblenz (koffiestop) Stuttgart (vrij middagmaal), Ulm naar de Oostenrijkse grens. Via Reutte over de Fernpas en Imst naar onze verblijfplaats Langenfeld Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Langenfeld – Aqua Drôme

Ontbijt en vrije voormiddag met gelegen- heid om onze verblijfplaats te leren ken- nen. Na het middagmaal kan u genieten van de facultatieve welness in de Aqua Dôme. De Aqua Dôme is een goede plek om tot rust te komen. Een eeuwenoude heetwaterbron is de basis van het futu- ristisch ontworpen wellness centrum. Het 36 graden warme mineraalwater is een betoverende ervaring. Door een keuze aan warme baden, zowel binnen als bui- ten, sauna’s, een fitnesscenter, massages en allerlei Wellness-behandelingen is dit de hemel op aarde, om op rust te komen. Avondmaal en overnachting.

3e dag: Pestkapel – Stuibenwasserfall – Bettinas Bauernhof

Ontbijtbuffet en daarna een rustige wan- deling naar de Pestkapel. Daarna gaat het verder naar een uitzichtpunt op één van de mooiste watervallen van Tirol, waar we de “Stuibenwasserfall” gaan bewon- deren. Daarna wacht ons een Brettljause op “Bettinas Bauernhof”. Na het genieten van deze middag rijden we terug richting Langenfeld naar ons hotel. De wandellief- hebbers hebben de mogelijkheid om al wandelend een stuk van de terugweg te doen, de anderen worden met de autocar gebracht. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Ötztaler Gletscher rondrit

Ontbijtbuffet. Vandaag gaat het door de Ötzvallei naar een hoogte van 2800 m naar de Rettenbach- en Tiefenbachgletscher, het hoogste bereikbare punt met de auto- car in de Alpen. Voor degene die nog hoger willlen, bestaat er de mogelijkheid om van de Gletscherparkplatz met de Schwarzen Schneidbahn tot op 3250m te geraken, waar u een prachtig uitzicht krijgt over de Alpen. Daarna gaat het verder via Obergurgl (1930 m) naar het hoogst gelegen dorp van het land namelijk Vent, waar het rustig vertoeven is in een paradijs voor wandelaars en bergbe- klimmers. De hele omgeving wordt er gedomineerd door de 3774 m hoge Wildspitze, de hoogste berg van Tirol. Na het middagmaal wandelen we rustig naar de Rofenhöfen, waar de hoogst gelegen bewoonde boerderijen in Europa gelegen zijn. Deze uitstap sluiten we af met een rit over de panoramaweg naar de Timmelsjoch waar we nog een prachtig uitzicht krijgen over dit hooggebergte. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Paardenkoetstocht en Stift Stams

Na weer een lekker ontbijt rijden we over de Kühtaier- Panoramastrasse naar Axams, waar we er op uit trekken met een paardenkoets door de bergen. Een typisch middagmaal gebruiken we in het “Postkutscherhof”. Na een gezellige middag gaat het via Stams, waar we het statige complex van het Cisterciënzerabdij bezichtigen terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Gschniztal – Oude Brennerstrasse

Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we door het Gschniztal. Gekend voor zijn indruk- wekkend berglandschap, dus één van de mooiste zijdalen onder de Brenner auto- weg. Verder langs het Gschnitztal. Dit dal is meerdere keren de set geweest van diverse Hollywoodfilms, maar diende ook als achtergrond voor verschillende home movies. Films zoals “Das vergessene Tal” met Omar Sharif en Michael Caine, “Wetterleuchten” met Attila Hörbiger en Paula Wessely. In het molendorp Gschnitz, beleven we het dorpsleven van weleer. We keren er terug in de goede oude tijd en vergeten het drukke leven van nu. Genieten er van mooie panorama’s en de natuur. Na het middagmaal rijden we verder het Wipptal in en komen via de prachtige oude Brennerweg naar ons verblijfshotel terug. Avondmaal en over- nachting.

7e dag: Ötztaler Heimatmuseum - Wandeling Burgstein 

Na het lekkere ontbijt rijden we naar het Ötztaler Heimatmuseum in Lehn. Hier leren we over het historische boerenleven en de werkwijze van de Ötztalers. Zoals men 100 jaar geleden vlas en wol verwerk- te, spinde, weefde, brood bakte, enz... Kortweg, het leven van de Längefelder boeren uit vervlogen tijden. Na ons bezoek terug naar ons hotel voor het middagmaal en daarna een wandeling naar het 200 m hoger gelegen Burgstein (50min.). Tijdens de wandeling krijg je mooie uitzichten over de vallei van Längenfeld, prachtige bloeiende weiden en een verfrissende stop in een Almgasthof. Voor degene waar de wandeling te zwaar voor is en toch naar boven willen is er de mogelijkheid om een taxi te nemen (circa 8,00€ p.p. heen en terug). Voor de dapperen onder ons nog de mogelijkheid om verder te wandelen naar de nieuwe hangbrug voor een mooi uitzichtpunt over Längenfeld. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

8e dag: Längenfeld – Sint Joris Winge

Na ons laatste lekkere ontbijt valiezen laden en keren we met leuke herinne- ringen huiswaarts. Via Oostenrijkse en Duitse autowegen en de nodige stops worden we aan het bureel omstreeks 20.00 uur terug verwacht. 

Hotelinformatie

HOTEL: ZUM HIRSCHEN ***

Hotel “Zum Hirschen” is gevestigd in een historisch gebouw uit 1590, in het centrum van Längenfeld, op 500 meter van het spacentrum Aqua Dome. U kunt gebruik maken van gratis WiFi in het hoofdgebouw van het hotel. Dit hotel combineert modern comfort, sfeer en service onder één dak. Het hotel beschikt over liefdevol ingerichte kamers, junior suites en familie-ap- partementen, voorzien van bad/douche, toilet, telefoon en satelliet-tv. Sommige met balkon. Een gezellige bar, een sfeervol ingericht restaurant waar men “à la carte” lekkere Oostenrijkse en Internationale gerechten ser- veert. Het hotel beschikt ook over een Spa met sauna, een stoombad en een solarium. In het op slechts 5 min van het hotel gelegen Aqua Dôme kunnen alle gasten genieten van gratis onbeperkt toegang tot het binnen- en buitenzwembad, behalve de Aqua Dôme-Saunawelt. Je beleeft er een fantastische vakantie ! 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 895.00
Vertrek: 
om 06.00 uur aan ons bureel

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 85,00

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
- Bekwame chauffeur en reisleider
- Welkomstdrank
- Uitgebreid ontbijtbuffet
- Avondmaal “à la carte” keuze van de menukaart + Saladebuffet + 1x Ötztaler boerenbuffet
- Toegang tot de AquaDome(binnen-&buitenzwembad)
- De vermelde uitstappen uit het programma
- Toeristentaks
- Paardenkoetsen tocht
- Ötztaler Heimatmuseum
- Tol Rettenbachferner

Niet Inbegrepen

Middagmaal heen- en terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Eventueel andere inkomgelden
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media