Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

Moravië: 9 dagen Tsjechië

Moravië is gelegen in het zuidoosten van de Tsjechische Republiek en heeft Brno als hoofd- stad. Dit is een zeer landelijke streek met mooie landschappen, schilderachtige stadjes en honderden kastelen en burchten. Nabij Brno bevindt zich de Moravische Karst, een heuvelach- tige streek met diep ingesneden valleien waar zich de mooiste grotten van Tsjechië bevinden en waar men heerlijk kan wandelen. Helemaal in het zuiden ligt de streek Pavlovské vrchy waar veel wijn wordt verbouwd met het stadje Mikulov als centrum. In het oosten ontdekken we de Hana-vlakte met de prachtige stad Kroměříž en Olomouc, de voormalige hoofdstad van Moravië. Olomouc biedt de toerist prachtige gebouwen met een rijke geschiedenis en een levendig stadscentrum met heel wat jeugdig publiek dat hier aan de universiteit studeert. De hoofdstad Brno is vooral een industriestad, gelegen aan de voet van de machtige vesting Spilberk, met een middeleeuws verkeersarm centrum waar het heerlijk flaneren is. 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Pilzen

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel en via Aachen en Köln (koffiestop) richting Frankfurt, Würzburg (vrij middagmaal). Verder over Nürnberg en Amberg naar de Tsjechische grensovergang te Rozvadov. Nadien naar Pilzen voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

2e dag: Pilzen – Litomyšl - Olomouc

Na het ontbijtbuffet verlaten we het etap- pehotel te Pilzen en rijden langs Praag en de stad Hradec Kralové naar Litomyšl, de geboorteplaats van Bedřich Smetana, de componist van de ‘Moldau’. Middagmaal en daarna brengen we een bezoek aan het kasteel van Litomyšl, een uniek monu- ment uit de renaissanceperiode waarvan het theater tot één der oudste van Europa behoort. Nadien is er wat vrije tijd in het historische centrum van het stadje dat volledig als monument werd beschermd. Aankomst in het hotel in Olomouc, kamer- verdeling,avondmaal en overnachting.

3e dag: Tvaruzky museum – Kromeriz

Na het lekkere ontbijt rijden we naar Lostice en brengen we een bezoek aan het Olomouc Tvaruzky museum, hier komt men alles te weten over de geschiedenis en bereiding van de traditionele kaas die in deze streek wordt gemaakt. Nadien rijden we naar Kromeriz waar we na het middagmaal een bezoek brengen, o.a. de voormalige zomerresidentie van de vorst- bisschoppen van Olomouc. Bezoek aan de Sala Terrena, de pinacotheek en het Park van het kasteel. Verder de bloementuin, de bisschoppelijke munt, het aartsbis- schoppelijke waterwerk en het streekmu- seum. Terug naar ons hotel voor avond- maal en overnachting. Na het avondmaal mogelijkheid om met de reisleider en tram”Olomouc by night” te bezoeken.

4e dag: Olomouc

Na het ontbijtbuffet rijden we naar de bisschopsstad Olomouc, na Praag de mooiste stad van het land die wel eens het ‘Salzburg van Moravië’ genoemd wordt. Met haar talrijke monumenten lijkt deze stad wel op een openluchtmuse- um. Daarbij maken we gebruik van onze Olomouc 48-uur Card, wat ons toelaat gra- tis gebruik te maken van tram en stadsbus. Middagmaal in de stad en daarna krijgen we gratis toegang tot o.a. het stadhuis, aartsbisschoppelijk paleis en museum, het heimatmuseum, het verbluffend mooie museum voor moderne kunst, de botani- sche tuin en de dierentuin. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Punkva Grot - Brno

Na het ontbijt rijden we naar het natuurpark Moravische Karst en brengen een bezoek aan de grot van Punkva waar zich ook de 138 meter diepe Macocha-kloof bevindt, één der wonderen van de natuur in dit gebied. Het bezoek omvat ook een onderaards boottochtje en een pano- ramapunt. Middagmaal in het natuurpark Moravische Karst. Na de middag rijden we naar Brno, de hoofdstad van Moravië, en verkennen het historische centrum, het oude stadhuis, de Kruidenmarkt met de prachtige Parnasfontein, het Vredesplein en het Janacektheater. Nog wat vrije tijd en terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Tatra museum – Openluchtmuseum Walachije

Ontbijt en daarna rijden we naar Koprivnice waar we een bezoek brengen aan een verzameling voertuigen met antieke en moderne auto’s, vrachtwagens, motoren en zelfs een sneeuwmobiel die de Tatra in de loop van de geschiedenis heeft geproduceerd. Nadien rijden we ver- der naar het Beskidengebergte en de streek Walachije. Middagmaal in Roznov-Pod-Radhostem. Daarna bezoe- ken we het openluchtmuseum van Walachije. In de Molenvallei, het houten stadje en het Walachijse Dorp maken we kennis met de folklore van de streek en wor- den oude beroepen gedemonstreerd. Avondmaal en overnachting in het hotel in Olomouc.

7e dag: Lednice – Valtice – Mikulov (wijnproef)

Na het ontbijt rijden we naar het cultuurlandschap Lednice en Valtice, bestaande uit twee kastelen en een enorm groot Engels park met romantische bouwwerken en waterpartijen. We bewonderen de ligging van de kastelen van Valtice en Lednice en maken een wandeling door het park. Nadien ontdekken we Mikulov, een stadje aan de Oostenrijkse grens dat bekend staat voor de wijnbouw. Middagmaal in de omgeving van Mikolov met wijnproef en traditionele muziek. In de namiddag rijden we terug naar Olomouc en bren- gen onderweg een kort bezoek aan het herdenkingsmonument voor de “Slag bij Austerlitz” of “ Driekeizerslag”, die in 1905 heeft plaatsgevonden en door Napoleon werd gewonnen. Avondmaal en overnach- ting in hotel te Olomouc.

8e dag: Olomouc - Třebič – Telc – Deggendorf (omgeving)

Ontbijt en valiezen laden. We verlaten het hotel te Olomouc en rijden naar Třebič, waar we een bezoek brengen aan het marktplein van het stadje, een prachtig ensemble uit de renaissanceperiode. Na de middag houden we nog een korte halte in het stadje Slavonice, waar talrijke huizen met opvallende graffitti versierd zijn. Verder huiswaarts via de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk naar de Duitse grens. Aankomst in het hotel voor het avondmaal en tussen overnachting in de omgeving van Deggendorf.

9e dag: Deggendorf (omgeving) – St.- Joris-Winge

Na het ontbijt verlaten we het hotel en rijden langs Regensburg en Nürnberg naar Würzburg (vrij middagmaal). Verder door langs Frankfurt, Köln naar Aachen. Belgische grens over en naar ons bureel te St.-Joris- Winge. Aankomst voorzien rond 20.00 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL: CLARION CONGRESS HOTEL OLOMOUC ****

Het Clarion Congress Hotel Olomouc**** is in sep- tember 2013 geopend en ligt op 100 meter van het centraal station. Het biedt een restaurant, een bar in de lobby en een sparuimte met bier behandelingen, sau- na’s en massages. WiFi is gratis beschikbaar in de hele accommodatie. De kamers van het Clarion Congress zijn voorzien van airconditioning, een eigen badkamer, een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar, een kluisje en thee- en koffiefaciliteiten. Restaurant Benada serveert Tsjechische en internationale gerech- ten. De trams en bussen stoppen voor het hotel. De Sint- Wenceslauskathedraal is te voet in 15 minuten te berei- ken. Het centrum van het stadje ligt op 2 km afstand. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 990.00
Vertrek: 
om 06.00 uur aan ons bureel

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 150,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
De vermelde rondritten in het programma
Inkomgelden voor bezoek aan Kasteel Litomysl, Punkva grotten, Wijnmuseum en wijnproef Mikulov.
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Middagmalen tijdens heen- en terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden indien niet inbegrepen (zie inbegrepen)
Persoonlijke reis-annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media