Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

Moezel: 3 dagen Duitsland

Even snuiven van de romantiek aan de Moezel en de wijnfeesten in Cochem. Even genieten van de sfeer en de geuren van een wijnkelder en een meegaan in de passie van een wijn- boer. Anders dan andere wijngebieden heeft de Moezel het voordeel dat dit wijngebied relatief dicht bij huis ligt. De Moezelstreek kent heel wat wijnfeesten. Zelfs het kleinste dorpje heeft er wel één. Wij genieten van de wijnfeesten te Cochem, voor de liefhebber van de Moezelwijn is dit kans om ter plekke de unieke sfeer te ontdekken. Maar eerst maken we nog kennis met het Ahrtal en bezoeken we er Altenahr. We logeren dan ook in Alken, waar u geniet van een sfeervol, comfortabel hotel. 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Altnahr – Ahrweiler – Alken

Vertrek aan ons bureel 07.00 uur. Via de autosnelweg naar Aachen naar Altenahr, gelegen in het centrum van het romanti- sche Ahrdal. Bij dit aantrekkelijke plaatsje met kasteelruïnes en gezellige wijnkel- ders, brengen we een bezoek, en genie- ten we van de plaatselijk vervaardigde ‘Spätburgunder’ die kenners als de beste rode wijn van het land beschouwen. Na het vrije middagmaal rijden we nog naar Ahrweiler, het oude ommuurd stadje met een imposante stadspoort. Hier maken we nog een wandeling langs de beziens-

waardige St.-Laurentiuskirche, de Weissen Turm en vele kleurrijke oude vakwerk- huizen. Na dit schilderachtig en gezellig stadje bezocht te hebben gaat het richting Alken onze verblijfplaats. Kamerverdeling, wijnproeverij in het hotel, avondmaal en overnachting.

2e dag: Alken – Cochem (wijnfeesten) – Alken

Na een lekker ontbijt vatten we onze dag aan met een boottocht op de Moezel van Alken naar Cochem. Hier wacht onze autocar ons op en rijden we verder naar Beilstein, waar we genieten van de pure romantiek. Deze plaats aan de voet van de kloosterberg en de burchtruïne is voor de vele bezoekers het summum van Moezelromantiek. Het piepkleine stadje heeft daarom al talrijke keren als filmdecor gediend en wordt ook wel het Doornroosje van de Moezel genoemd. Na rond gekuierd te hebben gaat het terug naar Cochem, voor het middagmaal en bezoek aan deze romantische plaats met zijn vele steile wijnbergen, pittoreske straatjes, historische vakwerkhuizen en de beroemde Reichsburg een typische Moezelstad. In de laatste week van augus- tus vinden traditiegetrouw de wijnfeesten hier plaats. Beleef de unieke sfeer in de stad en geniet van de wijnstands waar je

weer is dit een uniek evenement. Terug naar ons hotel voor een lekker boerenbuffet met dans en Live-muziek. Overnachting. 

3e dag: Alken – Veldenz – Bernkastel - St.-Joris-Winge

Ontbijt, valiezen laden en wegwezen, maar niet onmid- dellijk naar huis. Via Veldenz gaan we per huifkar op verkenning door de wijngaarden. Na deze gezellige tocht gebruiken we nog een middagmaal. Daarna rijden we naar Bernkastel vrije tijd of op verkenning met onze gids, want in de oude stadswijk is nog veel, zelfs heel veel uit vervlogen eeuwen bewaard gebleven. Vooral de “salon” van de stad, het marktplein, weerspiegelt op indruk- wekkende wijze zijn 400-jarige geschiedenis. Het stati- ge renaissance raadhuis, het curieuze “Spitzhäuschen”, prachtig vakwerk rondom en in het midden de schitte- rende Michaelsfontein: de tijd lijkt hier stil te staan. Dan zijn er nog de stille hoekjes en de romantische steegjes, torens enz ... een rondleiding door de oude stadswijk is als een reis in een romantisch verleden. Een mooie afsluiter voor deze driedaagse. Het wordt stilaan tijd om huiswaarts te keren, we doen dit langs de autoweg richting Malmedy, Verviers, Luik, Tienen en St.-Joris-Winge. geniet van de vele optredens ieder jaar Aankomst voorzien om 19.00u. 

 

Hotelinformatie

HOTEL BURG-CAFÉ ***

Dit familiehotel kijkt uit over de rivier de Moezel in de historische, wijnproducerende stad Alken. Het heeft een café met uitzicht op de rivier, een zomerterras en gratis Wifi. Alle comfortabele ingerichte kamers beschikken over een bad/douche en toilet, haardroger, TV, lift. Ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangenmenu en 1 avond een wijnboerenbuffet. Het hotel heeft ook een traditionele wijnkelder. Er heerst een gemoede- lijke sfeer. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 324.00
Vertrek: 
aan ons bureel 07.00 uur

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 30,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
Huifkartocht Veldenz
Boottocht Moezel
Wijnproeverij
Welkomstdrank
Ontbijtbuffet
Toeristentaks
Wijnboerenbuffet
Alle uitstappen volgens het programma

Niet Inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Middagmalen
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media