Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

Lüneburger heide: 5 dagen Duitsland

De Lüneburger Heide is een geliefde en gevarieerde Duitse vakantiebestemming. Zo zijn er veel mogelijkheden om de streek te ontdekken. Het uitgestrekte heidegebied ten zuiden van Hamburg ligt tussen de rivieren Elbe en Aller. Het Naturschutz Park Lüneburger Heide is een van de grootste Duitse natuurparken. Rondom de Wilseder Berg wordt de dieren- en plantenwereld sinds 1921 volledig beschermd. Overal in het landschap staan typische Nedersaksische boerderijen. Maar ook buiten het park hebben de heidedorpjes weinig van hun oude charme verloren: typisch voor de streek zijn de vrijstaande houten klokkentorens van de dorpskerkjes die door grote bomen worden omringd. Wer verblijven in het uitste- kende Parkhotel Luisenhöhe. 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge - Walsrode

Vertrek aan ons bureel om 06.00u. Via Lummen naar Venlo en via de Duitse auto- wegen naar Bottrop (koffiestop), Münster in Westfalen naar Osnabruck en Bremen. Vrij middagmaal in Bremen. Na de mid- dag brengen we in Bremen, de stad van de ‘Bremer Stadsmuzikanten’, een bezoek aan het prachtige stadhuis en de dom- kerk. Nog wat vrije tijd en nadien verder door naar onze verblijfplaats te Walsrode. Kamerverdeling en avondmaal en over- nachting in het Parkhotel Luisenhöhe.

2e dag: Lüneburg – Huifkarrentocht

Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan Lüneburg, een stad die vroe- ger rijk is geworden door de handel in zout. Bij onze wandeling door het his- torische stadscentrum ontdekken we tal van burgerwoningen en monumenten die getuigen van deze vroegere rijkdom. We brengen een bezoek aan het stadhuis met zijn rijk versierde zalen. Middagmaal in

Lüneburg. In de namiddag brengen we per huifkar een bezoek aan het Nationaal Park Lüneburger Heide. Op een gezapig tempo rijden we door de prachtige, licht heuvel- achtige bos- en heidelandschappen naar het autovrije heidedorp Wilsede waar kof- fie met een versnapering ons opwacht. Avondmaal en overnachting in het hotel.

3e dag: Vogelpark van Walsrode

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Walsrode waar we een bezoek brengen aan het Vogelpark van Walsrode. Dit is één der grootste vogelparken ter wereld waar 700 soorten en 4.000 dieren leven in één der mooiste tuinlandschappen van Noord- Duitsland. Middagmaal in het Vogelpark Walsrode. Na de middag vervolgt de ver- kenning van het Vogelpark Walsrode: men kan tropische vogels en planten ontdek- ken in één van de tropische serres, genie- ten van een show met dieren of het voe- deren van de roofvogels of de pinguïns bijwonen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Hamburg

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Hamburg en bereiken de stad via de haven over de indrukwekkende Köhlbrandbrug. Nadien verkennen we het stadscentrum met het stadhuis dat pittoresk aan de binnenhaven gelegen is. Middagmaal in het centrum van Hamburg. Na de middag maken we een uitgebreide havenrondvaart en maken zo kennis met de gerestaureerde pakhuizen in het ‘Speicherviertel’ en het nieuwe concertgebouw ‘Elbphilharmonie’. Avondmaal en overnachting in het Parkhotel te Walsrode.

5e dag: Walsrode – Celle – St.-Joris-Winge

Na een laatste ontbijt en de valiezen geladen te hebben, rijden we naar Celle, een voormalige residentiestad van de hertogen van Lüneburg-Braunschweig. We bezoeken er het kasteel, een prachtig gebouw in renaissancestijl met bin- nen zalen met plafonds met een rijke stucwerkversiering. De slotkapel werd kostbaar en kleurrijk versierd door o.a. de Antwerpse kunstenaar Maarten de Vos. Middagmaal in Celle. En daarna vatten we de terugreis naar België aan via Hannover en door het Ruhrgebied. Avondstop in de omgeving van Bottrop of Venlo. Aankomst aan ons bureel rond 20.00 u. 

Hotelinformatie

HOTEL: “LUISENHÖHE ****”

Het Hotel Luisenhöhe**** in Bomlitz is een familiehotel waar de gasten welkom zijn en waar men in een charman- te sfeer terecht komt. Het hotel beschikt over verschil- lende comfortabele en modern ingerichte kamers, die aan het hedendaagse comfort voldoen. Het ontbijt en avondmaal bestaat uit een lekker uitgebreid buffet met warme en koude gerechten. Het hotel is ideaal gelegen om de uitstappen te maken. Een stijl- en sfeervol hotel. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 639.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 60,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
Ontbijtbuffet
Alle uitstappen volgens het programma
Toeristentaks
Deze inkomgelden (+/- 80€) omvatten: Walrode vogelpark, Huifkar, Domkerk Bremen, Stadhuis Bremen - Lüneburg en Hamburg, Havenrondvaart Hamburg, Kasteel Celle

Niet Inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Middagmalen heen en terugreis
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media