Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

Friesland: 4 dagen Nederland

Friesland is de eigenzinnigste provincie van Nederland. De Friese elf steden hebben een eigen taal, cultuur, vlag en volkslied. Leeuwarden is de culturele hoofdstad van het jaar in 2018 met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, met een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa en bijzondere mensen die altijd in zijn voor een babbel en een biertje. Wij zullen ervoor zorgen dat deze kennismaking met Friesland naar meer smaakt. Tijd om deze prachtige regio te bezoeken! 

Reisprogramma

1ste dag: St.-Joris-Winge – Allingawier – Harlingen – Sneek

Vertrek om 07.00 uur. Om Friesland te zien ‘zoals het vroeger was’, is er ‘Aldfaers Erf’. Een prachtig museumdorpje met ouderwetse boerderij, restaurant, bak- kerij, demonstratie drabbelkoeken bak- ken, koffiehuis, smederij,... Alles kan worden bezocht en bekeken. Verder naar Harlingen. Wie denkt dat er in Delft of Makkum veel te zien of te leren is over aardewerk, die is vast nog nooit in Harlingen geweest, de bakermat van het Friese Aardewerk. Hier vindt u het laat- ste bedrijf in Nederland waar het gehe- le proces van authentiek aardewerk en tegels maken nog te zien is. Tijd om naar ons hotel te rijden voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2de dag: Leeuwarden – culturele hoofd- stad 2018

Ontbijtbuffet. Vandaag blijven we een ganse dag in Leeuwarden, de culturele hoofdstad van 2018. we starten onze dag met een historische wandeling langs de

hoogtepunten van de stad, vele monu- menten, oude grachten, schilderachtige hofjes en vergeten straatjes. Na een stads- wandeling kijk je met andere ogen naar de stad. Middagmaal en de namiddag vrije tijd. Leeuwarden is de grootste en meest veelzijdige shopping stad van Friesland met honderden winkels. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3de dag: Workum – Bolsward

Na het ontbijtbuffet gaat het vanochtend naar het haventje van Workum. Bij dit haventje is een vrouw bezig met visnet- ten schoon te maken. Wanneer de bus stopt bij haar, vraagt ze om een lift naar Hindeloopen. Met haar mand met visnet- ten stapt ze in de bus en vertelt ze met liefde over de visserij. Als geen ander kent ze spookachtige verhalen van de voormali- ge “Sudersee”. Want spoken doet het hier soms, en reken maar dat ze hier graag over vertelt. 3-gangen middagmaal met stoof- vlees zoals de vissers het vroeger ook van hun vissersvrouwen kregen. De namiddag maken we een rondvaart per boot over

de Friese Meren. Op de terugweg naar ons hotel houden we nog even halt in Bolsward voor een bezoek aan de distilleerderij van de kruidendrank ‘Sonnema-Berenburg’. Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4de dag: Sneek – Hindeloopen – St.-Joris-Winge

Ontbijtbuffet en valiezen laden, waarna we een bezoek brengen aan het schaatsmuseum met natuurlijk alles over de Elfstedentocht. Na de Friese koffietafel gaat iedereen weer de autocar in voor een rondrit door het Friese Boerenland met prachtig verscholen dorpjes en mooie Elfstedenstadjes. Schitterende verhalen over de omgeving en niet te vergeten de Elfstedentocht. Terug in Hindeloopen wordt koffie met suikerbrood geserveerd. Van hieruit gaat het helaas weer huiswaarts waar de aan- komst rond 20.30 uur voorzien wordt. 

Hotelinformatie

AMICITIA HOTEL SNEEK

Hotel Amicitia is een 4*-familiehotel, gelegen op wan- delafstand van het centrum van Sneek en beschikt over ruime, comfortabele kamers voorzien van eigen badkamer met bad en/of douche, toilet, haardroger, TV, telefoon, safe, thee- en koffiezetfaciliteiten. Lift. In het restaurant worden verzorgde maaltijden geser- veerd: ’s morgens staat er een smakelijk ontbijtbuffet klaar en ’s avonds is er een 4-gangenbuffet voorzien. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 449.00
Vertrek: 
om 07.00 uur aan ons bureel

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 97,50

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
Bekwame chauffeur en reisleider
Bezoek: ‘Aldfaers Erf’, Harlingen aardewerk, ‘Sonnema-Berenburg’, boottocht, schaatsmuseum
De uitstappen volgens het programma
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media