Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Cambridgeshire een nieuwe ontdekking! 4 Dagen Engeland

Engeland is toch steeds weer anders dan anders. De typische Engelse flair, de schitterende landhuizen, de pracht en praal van koninklijke parken, de weelderige natuur en heerlijke Engelse lekkernijen weten telkens opnieuw elke bezoeker te bekoren. Cambridgeshire is een graafschap in de Engelse regio East of England en heeft als hoofdstad Cambridge. Waar wij overnachten en ook een bezoek gaan aan brengen. En ondanks Brexit blijft Engeland een schitterend land om op vakantie te gaan. 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Dover – Westerham - Cambridge

Vertrek om 05.00 uur. Via de E40 naar Calais voor de overtocht naar Dover met P&O Ferries. Eenmaal op Britse bodem rijden we via de M20 en de M25 naar Westerham voor een bezoek aan de voormalige woning van de grootste Brit allertijden: Sir Winston Churchill. Chartwell biedt de bezoeker een unieke kijk op de woning die de Britse politicus en Nobelprijswinnaar inspireerde. Je stapt als het ware binnen in het leven van Winston en Clementine. Facultatieve lunch ter plaatse. Na de middag trekken we verder richting onze bestemming. We passeren eerst de Dartford Crossing en nemen daarna de M11 richting Cambridge. Avondmaal en overnachting in Arundel House hotel*** te Cambridge.

2e dag: Cambridge - Newmarket

Vandaag staat een uitgebreide stads- verkenning van de universiteitsstad Cambridge op het programma. We wan- delen langsheen de vele colleges en bren- gen natuurlijk ook een bezoek aan King’s College Chapel, één van de mooiste goti- sche gebouwen in Engeland. Facultatieve lunch in Cambridge. Na de middag rijden we naar Newmarket om er een bezoek te brengen aan The National Stud. Dit is de meest gekende paardenfokkerij van Engeland. Newmarket is trouwens een mekka voor de paardenliefhebber. We brengen een bezoek aan de stallen en krij- gen te horen hoe echte raspaarden worden gekweekt. Vrije tijd in Newmarket. Daarna terug naar Cambridge voor avondmaal en overnachting in Arundel House hotel***.

3e dag: Peterborough - Stamford

Na het typische Engelse ontbijt rijden we naar Peterborough, een typische Engelse marktstad. We maken een wandeling doorheen het historische stads- centrum. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan Peterborough Cathedral, de kathedraal waar Catharina van Aragon, de 1ste echtgenote van Henry VIII, werd begraven. Facultatieve lunch. Daarna naar Stamford voor een bezoek aan Burghley House, de schitteren- de Elizabethaanse residentie van de familie Cecil. Niet alleen de architectuur in prachtig, ook het interieur met de vele kunstobjecten is fenomenaal. Daarna terug naar Cambridge voor avondmaal en logies in Arundel House hotel***. 

4e dag: Saffron Walden – Canterbury – St.-Joris-Winge

Eenmaal het heerlijke Engelse ont- bijt achter de kiezen trekken we naar Saffron Walden voor een korte wandeling in het typische Engelse stadje. Daarna trekken we naar Audley End House & Gardens. Op de site van een voormalig Benedictijnerklooster bouwde Sir Thomas Audley, Lord Chancellor onder Henry VIII, een imposant landhuis. Nadat het land- huis regelmatig als koninklijke verblijf- plaats dienst deed, lieten de baronnen van Braybrooke een decadent paleis in Jacobitische stijl optrekken. De tuinen

werden aangelegd door niemand min- der dan Capability Brown. Facultatieve lunch ter plaatse. Na de middag rijden we naar Canterbury. We maken er een stadswandeling langsheen de belangrijk- ste bezienswaardigheden maar ontdek- ken er ook enkele verborgen pareltjes. Of u kan in Canterbury ook even tijd nemen om te shoppen. Canterbury groeide de voorbije jaren immers uit tot een geliefde winkelstad. Vervolgens terug naar Dover voor de overtocht naar Calais met P&O Ferries. Facultatief avondmaal aan boord. Aankomst aan ons bureel omstreeks 22.00 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL: ARUNDEL HOUSE CAMBRIDGE ***

Arundel House Hotel Cambridge is prachtig gelegen aan de rivier Cam en te midden van een open park. Het hotel bevindt zich aan de rand van het historische centrum van de universiteitsstad en dichtbij tal van bezienswaardigheden. Het hotel wordt privaat uitge- baat en werd gebouwd in de typische Victoriaanse stijl. Het hotel in Victoriaanse stijl biedt een serre-restau- rant en gratis WiFi. De stijlvolle kamers zijn uitsluitend bereikbaar via de trap en zijn uitgerust met koffie- en thee faciliteiten en een eigen badkamer. Alle kamers hebben een traditioneel interieur. Sommige accom- modaties bevinden zich in het charmante voormali- ge koetshuis of in een bijgebouw. In het restaurant wordt ‘s avonds een 3-gangen menu geserveerd. In de Conservatory Brasserie kunt u daarna genieten van een lekker drankje. U kunt elke dag goed beginnen met een stevig Engels ontbijt met warme gerechten. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 599.00
Datum: 
za, 15/09/2018 tot di, 18/09/2018
Vertrek: 
om 05.00 uur aan ons bureel

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eenpersoonskamer: + € 45,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Bekwame chauffeur en reisleider
Engels ontbijt
Overzet P&O heen/terug Dover - Calais
Toeristentaks
De vermelde rondritten in het programma

Niet Inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Middagmalen
Persoonlijke reisannulatieverzekering
Inkomgelden:Chartwell: £ 12.50 Canterbury Cathedral: £ 11.50 Audley End House: £ 15.00 King College Chapel: £ 9.00 The National Stud: £ 10.00 Peterborough Cathedral: £ 5.00 - Burghley House: £ 12.50

Afbeeldingen

© Copyright 2018 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media