Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

Amsterdam Light Festival - 2 dagen Nederland

Amsterdam in de spotlights en dat mag je letterlijk nemen tijdens deze periode van het jaar. Boek nu je citytrip en dompel jezelf onder in de Amsterdamse kerstsfeer, met de grote kerstboom op de Dam, de honderdduizenden lichtjes van de Bijenkorf, de feeëriek verlichte Kalverstraat en de ijspiste op het Museumplein. Daar bovenop een schitterende boottocht op de wereldberoemde grachten. De Amsterdamse grachtengordel vormt het sprookjesachtige decor van het festival met een magisch spel tussen licht en water. Maar ook een bezoek aan het Rijksmuseum met de Nachtwacht van Rembrandt, het Anna Frank museum, ... zijn allemaal meer dan de moeite waard. Wat het allemaal nog aantrekkelijker maakt is de kleinschaligheid, alle bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar. We krijgen gedurende deze citytrip een algemene indruk van deze stad. Shoppen behoort ook tot de mogelijkheden, Amsterdam is dé winkelstad bij uitstek! 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Amsterdam

Vertrek aan ons bureel om 06.30 uur. Daarna via autosnelweg richting Meer (koffiestop). Verder door richting Nederland, naar de Alida Hoeve, gelegen aan de rand van het beroemde vissers- dorp Volendam, waar we het ambach- telijke proces van kaasmaken bekijken. Alle kazen kunt u ook proeven. We krij- gen er ook een demonstratie klompen maken. Daarna naar Volendam, een uurtje vrij op de dijk en vrije broodjeslunch bij Smit-Bokkum. Tevens is het een leuk idee het Palingsoundmuseum in Paviljoen te bezoeken. Het biedt een zoektocht naar 100 jaar muzikaal bloed in Volendam. Een zoektocht naar de oorsprong, de muzi- kale families, de specifieke palingsound, de bands, zangers en zangeressen die dit opmerkelijke dorp aan het IJsselmeer internationale allure verschafte met een eigen unieke succesvolle sound. Nadien rijden we naar Amsterdam, eerst een rond- rit en kennismaking met deze stad. We brengen een bezoek aan de Amsterdamse diamantair Gassan Diamonds, gevestigd in de voormalig door stoom aangedreven diamantslijperij. In dit monumentale pand kijkt u mee over de schouder van de dia- mantslijpers terwijl een gids u uitleg geeft over het diamant-bewerkingsproces. En de schittering zetten we verder op de grachten, we maken een boottocht tijdens het light festival. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Amsterdam – St.-Joris-Winge

Lekker uitgebreid ontbijt en valiezen laden. Bezoek aan één van Europa’s mooi- ste musea, het Rijksmuseum met de mees- terwerken van Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, ... Vrije tijd op museumplein voor het vrije middag- maal met de grote ijspiste en de vele kraampjes met allerlei lekkers en cadeautjes met de Dam en Kalverstraat heel dichtbij voor nog wat te shoppen, ... We besluiten onze tweedaagse met een wandeling door de Jordaan, de vroegere arbeiderswijk van de stad, langs de Walletjes, de beruchte “rosse buurt” van Amsterdam. Vertrek huis- waarts omstreeks 17.30 uur. Onderweg nog een stop... Thuiskomst voorzien om 21.30 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL: NOVOTEL SCHIPHOL ****

Is rustig gelegen op 25 min van het centrum van Amsterdam. Het hotel heeft moderne kamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn licht, modern, rus- tig en hebben een bad of inloopdouche, individuele airconditioning, lcd tv, koelkast op de kamer voor per- soonlijk gebruik en gratis Wifi. Restaurant Gourmetbar ligt in het inspirerende, levendige hart van het hotel. De sfeer is informeel en u kunt er genieten van een uit- gebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een lekker 3-gangen buffet menu, tevens kun je in de bar genieten van tren- dy drankjes. De service is vriendelijk en authentiek, de sfeer inspirerend en gemoedelijk. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 180.00
Vertrek: 
aan ons bureel om 06.30 uur

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 35,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar met het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt.
Alle vermelde rondritten volgens programma
Bezoek Alida hoeve
Bezoek Palingsoundmuseum
Bezoek Gassan Diamonds
Boottocht Amsterdam light festival
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Maaltijden en dranken
Persoonlijke uitgaven
Reisannulatieverzekering
Andere inkomgelden, indien niet bij inbegrepen: o.a. Anna Frankhuis: € 10,00 - Rijksmuseum € 17,50

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media