Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

ALBERT & “La Grande Guerre” - 2 dagen Frankrijk

1918 De Eerste Wereldoorlog was nog volop aan de gang. Ondanks oorlogsmoeheid woedde “La Grande Guerre”, zoals de Fransen hem noemen, nog in volle hevigheid. Niet enkel aan de IJzer ploeterden de soldaten in de modder. Ook in Frankrijk aan de Somme waren het allesbehalve vredige tijden en waren de levensomstandigheden in de loopgraven navenant. Onder het bevel van generaals, wiens ego groter was dan hun tactisch vernuft, sneuvelden Britse en Franse soldaten met duizenden per dag. Maar ook Australiërs en Zuid-Afrikanen waren bij de gevechten betrokken. Pas op 11 november dat jaar zwegen de kanonnen en werd het vredesakkoord ondertekend in het bos van Compiègne. De klaproos werd het symbool van die barre strijd. Tijd om even stil te staan bij die gebeurtenissen en een bezoek te brengen aan de regio waar “la Grande Guerre” nog alom tegenwoordig is en waar de vele soldatenkerkhoven stille getuigen zijn van de grote waanzin.

Reisprogramma

1e dag: St-Joris-Winge – Albert

We worden verwacht op het Bureau de Tourisme van Albert waar we bij een kop koffie horen waar de eigenaardige naam van dat stadje vandaan komt. Nadien wandelen we, ondergronds, doorheen het museum van Albert dat in een onderaards gang werd opgebouwd. Talloos zijn de vondsten die werden opgegraven en die verwijzen naar het verblijf van de troepen in de streek. Ook nu nog vindt men, bijna dagelijks, oorlogstuig bij het omploegen van de akkers. Langs het stadspark gaan we naar de Basiliek Notre Dame de la Brébière wereldberoemd door het gigantische grote Mariabeeld dat jaren voorovergebogen hing hoog boven de toren van de basiliek tot een geallieerde obus het trof en het naar beneden viel. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan Le Mémorial de Thiepval waar duizenden namen van spoorloos verdwenen soldaten in de muren van de triomfboog werden gebeiteld. We bezoeken ook het Brits-Franse kerkhof. Nadien rijden we naar de Lochnagar Crater bij Ovillers-la-Boiselle waar een van de grootste bomkraters werd geslagen, ongeveer 100 m diameter en 30 m diep. De ganse site is nu privébezit van een Brit. Tijd voor avondmaal en nadien naar ons hotel voor overnachting. 

2e dag: Albert –St-Joris-Winge

Na het ontbijt rijden we naar Longueval voor een bezoek aan het museum en het memorial opgericht ter ere van de Zuid-Afrikanen die aan de Somme het leven lieten. Nadien stoppen we aan de “belvedère van Frise”. De restanten van de oorspronkelijke loopgraven samen met de bomkraters maken dit uitkijkpunt tot een uniek en authentiek geheel waar je één kan worden met de omgeving waar zo hevig werd gevochten en de natuur omheen de Somme. Middagmaal in een restaurant aan de oever van de stroom. Nadien rijden we met een lokaal treintje door de mooie natuur van de Somme-vallei. We staan niet enkel stil bij de geschiedenis maar hebben ook oog voorde moderne technologie. Via het kasteel van Suzanne rijden we naar Maulte voor een bezoek aan de vliegtuigfabriek waar de cockpit van elke airbus wordt gemaakt. Tot slot kunnen we nog genieten van de Streekproducten met o.a. appelsap, streektaart en wafeltjes van Albert. Nadien vatten we de terugreis aan, we worden voorzien in St-Joris-Winge rond 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL IBIS ALBERT

Het ibis-hotel Albert ligt in het hart van het gebied aan de Somme, dat bekend staat om de klaprozen. Het hotel heeft 57 kamers met airconditioning, eigen badkamer en gratis draadloos internet. ’s Avonds kan u nog nagenieten in de bar. ’s Morgens bekomen we een Frans ontbijtje. Het hotel ligt bij de slagvelden van Boisselle, Thiepval en Beaumont Hamel, zodat u de "herinneringsroute" kunt volgen en het museum "Somme 1916" kunt bezoeken.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 279.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 33,00

Inbegrepen

Vervoer per touristclass**** autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal
Alle uitstappen, inkomgelden zoals voorzien in het programma

Niet Inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media