Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

9 dagen Slowakije, een ongekende parel !! Verblijfplaats Malatiny

Deze reis brengt een variatie van geschiedenis, cultuur, natuur, ontspanning en lekker eten en drinken. Denk maar aan immens grote burchten, indrukwekkende bergen, vlottentocht, bergmeren, authentieke bergdorpjes, levendige stadjes... We starten met de hoofdstad Bratislava, en rijden zo verder naar onze verblijfsregio. Vraag de Slowaken naar de mooiste streek van hun land en ze antwoorden steevast Liptov! Een regio met een rijke culturele geschiedenis met een indrukwekkend erfgoed. Voeg daarbij het natuurschoon en de Slovaakse gastvrijheid in onze eigen taal en je hebt meteen een fantastische reisbestemming. Na een verblijf in Malatiny, zal je weten wat Slovakije allemaal te bieden heeft !

Reisprogramma

1 dag: Sint Joris Winge - Passau (omgeving)

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 u en via Duitse autosnelwegen naar ons overnachtingshotel voor avondmaal en overnachting. De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag: Passau (omgeving) – Bratislava

Na het ontbijt gaat het langs Wenen naar Bratislava waar we tegen de middag aankomen. We laten de bagage achter in het hotel en nemen rustig de tijd voor een lekker middagmaal. Eenmaal weer op krachten, bezoeken we te voet het oude stadscentrum of wie het verkiest gaat heerlijk genieten op één van de vele terrasjes. Na het bezoek en de check-in maken we tijd voor het avondmaal en hebben we een vrije avond.

3e dag: Bratislava - Malatiny

Na het ontbijt gaan we met de bus de wijde omgeving van Bratislava bekijken en even stoppen aan de interessante burcht, om vervolgens naar de kleine Karpaten te rijden, midden de wijnvelden. In het middeleeuwse stadje Modra wordt een origineel keramiekfabriekje bezocht en nemen we ons middagmaal. In een wijndorpje stoppen we nog voor een wijndegustatie. Uitrusten doen we onderweg naar de Liptov regio waar we worden opgewacht met een welkomstdrink. We verdelen de kamers, avondmaal en overnachting in Relax hotel Sojka.

4e dag: Hoge Tatra

Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we naar de hoogste toppen van het land: de hoge Tatra. Met een tandrad stijgen we richting Strbske Pleso waar een prachtig gletsjermeer is. We maken een rustige wandeling rond het meer en hebben een lekker middagmaal aan de boorden van het meer. We kunnen nog wat nagenieten op terras of wat rondkuieren bij de souvenir winkeltjes . Op de terugweg stoppen we nog even bij het grootste Duitse oorlogskerkhof in Slovakije. Avondmaal en overnachting in Relax hotel Sojka.

5e dag: Liptov

Ontbijtbuffet. Vandaag doen we het wat rustiger aan. We bezoeken de mooie houten kerk van Svaty Kriz. Vervolgens bekijken we de Liptov regio vanop het water tijdens een boottocht op het stuwmeer. En de voormiddag sluiten we af met een uurtje vrij in het provinciestadje Liptovsky Mikulas. Na het middagmaal in het hotel is er tijd voor een wandeling in het dorp, een fotozoektocht, een lekkere zwembeurt of massage. Je kunt ook met de gids een wandeling maken naar het buurdorpje en daar de kerk en een het centrum bezoeken. Lekker gebak van het huis en een kopje koffie in de namiddag. In Relax hotel Sojka is er het avondmaal, maar deze keer wel als een echte folklore avond met lokale muziek en zang. Overnachting.

6e dag: Centraal Slovakije

Ontbijtbuffet. In de voormiddag kunnen we rustig bekomen van de folklore avond en na het middagmaal rijden we naar Banska Bystrica waar we een vrije namiddag hebben. Deze stad werd rijk door de kopermijnen in de buurt. Geniet van de het rijke historische centrum of haal je hartje op aan een zonnig terras of in één van de vele winkels. Onderweg bezoeken we nog de waterval van Lucky. Terug naar Relax hotel Sojka voor het avondmaal. Overnachting.

7e dag: Orava

Ontbijtbuffet. We maken een vlottentocht op de Orava rivier en hebben een fotostop bij de prachtige burcht van Orava. Ons middagmaal nemen we in een minibrouwerijtje onder de burcht. In de namiddag richting Zuberec waar we het openluchtmuseum bezoeken. Beeld je in hoe de mensen leefden en woonden een paar honderd jaar terug, en dat in een mooi natuurlijk kader. Terug naar Relax hotel Sojka voor avondmaal en overnachting.

8e dag: Malatiny – Iggensbach (omgeving)

Na een nog lekker ontbijt en met de herinnering aan een aangename kennismaking met een minder bekende bestemming, vatten we onze terugreis aan. Via Slovaakse en Oostenrijkse Duitse autowegen gaat het naar ons overnachtingshotel te Iggensbach (omgeving) Avondmaal en overnachting.

9e dag: Iggensbach (omgeving) – Sint Joris Winge

Ontbijt, valiezen laden en een laatste stuk door Duitsland naar ons bureel te Sint Joris Winge. De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien te Sint Joris Winge omstreeks 19u30.

Hotelinformatie

HOTEL: SOJKA RESORT ***

Het resort is gelegen in het midden van de Liptovregio, verscholen in de stilte van het dorpje Malatíny. Sojka resort biedt verblijfsmogelijkheden in het hotelgedeelte en in vakantiewoningen. Het hotel zelf is geen hotel zoals je het gewoon bent. Het is een klein areaal met enkele gebouwen in authentieke bouwstijl, gezellig ingekleed in een sfeervolle tuin. Ook de vakantiewoningen zijn mooi in een groene omgeving ingeplant. Een plek waar je écht tot rust komt, waar je je meteen thuis voelt. Naast een perfecte vakantieservice bieden we ook een relaxcentrum met saunawereld, binnenzwembad en kinderbad, een buitenzwembad, minigolf, fitness, het beste van de Slovaakse keuken, een ruim aanbod aan lokale en Belgische bieren, goede Slovaakse distillaten en wijnen, kort weg Silvia en Gerdi de hoteleigenaars en hun team zullen je ontvangen met een Slovaakse gastvrijheid, in je eigen taal.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 950.00
Vertrek: 
Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + € 140,00

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Ervaren chauffeur en reisleider
- Tussen overnachting op heen- en terugreis
- Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt; (Middagmalen bestaan uit twee gangen ofwel soep + hoofdschotel ofwel hoofdschotel+ dessert)
- Uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen avondmaal met keuze uit Slovaaks, Internationaal of vegetarisch menu, in buffetvorm
- Welkomstdrink in ons verblijfshotel Sojka
- 1x Gebak van het huis en koffie
- Vrij gebruik van zwembad, wellness, internet
- Alle uitstappen en toegangsgelden uit het programma
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Maaltijden tijdens de heen- en terugreis
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media