Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

9 dagen Hongarije - Budapest

Budapest behoort samen met Wenen en Praag tot de “Gouden Driehoek”. Budapest en Wenen waren beide hoofdsteden van de “dubbel Monarchie” Oostenrijk-Hongarije. Aan bezienswaardigheden is er zeker geen gebrek in de stad. De stad bestaat inderdaad uit twee delen: Buda en Pest, beide gescheiden door de Donau, de meest bezongen en beroemde rivier van Europa. We logeren in Buda en bezoeken beide stadsdelen. We maken tevens kennis met eeuwenoude Hongaarse tradities zoals het folkloristische poestaprogramma met zigeunermuziek en paardenshow. Verder staat het Balatonmeer – ook wel de Hongaarse Zee genoemd – op ons programma. Het Balatonmeer strekt zich uit over een oppervlakte van 600 km² en heeft een oeverlengte van 187 km. Die regio heeft een uiterst zacht en zonnig klimaat. Anders voorgesteld: deze reis is de ideale combinatie van natuur, cultuur en ontspanning

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Regensburg (omgeving)

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Aken, Keulen, Frankfurt, Würzburg en Nurnburg naar Regensburg (omgeving) voor avondmaal en overnachting. De nodige stops worden voorzien voor de facultatieve maaltijden.

2e dag: Regensburg – Budapest

Ontbijt en verder richting Passau (DuitsOostenrijkse grens) Linz, Presbaum, Nickelsdorf, Hongaarse grens en Gyor naar Boedapest. Avondmaal en overnachting in ons hotel. Facultatief middagmaal onderweg.

3e dag: Budapest

Na het ontbijt ontdekken we de Hongaarse hoofdstad. We logeren aan de Budakant, het is nogal logisch dat we daar met onze verkenning beginnen. We bezoeken de Mathiaskerk en het Vissersbastion (te betalen). Nadien rijden we naar de Gellertheuvel, die de stad domineert en waar je een overdonderend panoramisch uitzicht krijgt over Pest, het tweede deel van de stad op de andere oever van de Donau. Zeer verhelderend. Zeker foto’s nemen. Nadien dalen we af naar Pest waar we langsheen het Parlementsgebouw rijden. Na het vrije middagmaal rondrit langs de Andrassy Ut, jarenlang dè waardigste straat van de stad, die uitmondt op het indrukwekkende Heldenplein. Nadien nog naar de Sint-Stefaansdom en het Operagebouw. Op het einde van de rondrit maken we nog enige winkeltijd. Moe maar voldaan zoeken we het hotel op voor avondmaal en overnachting. 

4e dag: Herend en Balatonmeer

Na het ontbijt vertrekken we naar Herend. Wereldberoemd is hier het porselein. We bezoeken het museum van de fabriek die een lange traditie op gebied van hoogwaardig en exclusief porselein in stand houdt. Vrij middagmaal in Balatonfüred, gevolgd door een wandeling op de strandpromenade. Verder naar Tihany, de kleine vulkanische uitstulping in het Balatonmeer (schiereiland), met als blikvanger de barokke abdijkerk. We kunnen hier genieten van een optimaal uitzicht over het Balatonmeer. Vervolgens terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: De Pusta

Ontbijtbuffet. Vandaag bezoeken we het prachtige kasteel Grassalkovics, ook wel het paleis van Sissi genoemd. Dit is het grootste barokke kasteel van Hongarije. In het geheel gerenoveerde kasteel kunt u onder andere de prachtige zaal en keizerlijke vertrekken bewonderen. Vrij middagmaal. De namiddag staat de «Pusta» op het programma. Dit mogen we zeker niet missen. We brengen daarom een bezoek aan het Lázár Equestrian Park dat op 35 kilometer ligt van Boedapest. Onvergetelijk !

6e dag: Budapest – Vrije dag

Verblijf in halfpension. Vrije dag. En vandaag kunt u op eigen gelegenheid Boedapest verkennen. U kunt heerlijk winkelen of Hongaarse koffie drinken in één van de beroemde koffiehuizen. De keuze is aan u!

7e dag: Donaubocht - Esztergom - Visegrad - Szentendre

Na het ontbijt trekken we op dagtocht naar de fascinerende omgeving ten noordwesten van de stad. Hier, in dat schitterende natuurgebied maakt de Donau een bocht die als de Donauknie bekend staat. We rijden naar Esztergom waar we een bezoek brengen aan de kathedraal, de grootste kerk van Hongarije die over de Donau uitkijkt. Om nadien door te rijden naar Visegrad aan het smalste deel van de Donau. Populair omwille van de machtige ruïnes van wat ooit een van de mooiste koninklijke paleizen van Hongarije was maar door de Turken in de 16de eeuw werd verwoest. Van hier uit krijg je een indrukwekkend zicht op de Donauknie. Ook Szentendre staat op het programma. Deze stad kende tijdens de bloeiperiode in de 18de eeuw een ware boem in de huizenbouw. De Orthodoxe traditie is nog goed te zien want de stad telt meerdere Orthodoxe kerken. Via de Donau rijden we terug naar het hotel waar we afscheid nemen van onze plaatselijke gids. Avondmaal en overnachting.

8e dag: Budapest – Regensburg

Na ons ontbijtbuffet vangen we de terugreis aan via Veszrem, Gyor, Pressbaum, St-Pölten, Linz naar Regensburg (omgeving) Avondmaal en overnachting in ons hotel.

9e dag: Regensburg(omgeving) – St Joris Winge

Ontbijt, valiezen laden en via de Duitse autowegen naar Nürnburg, Würzburg, Frankfurt en Limburg an der Lahn (Facultatief middagmaal)Daarna via Keulen, en Aachen naar ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien rond 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL: MERCURE BUDA****

Dit 4-sterren hotel is gelegen in Boedapest en is op wandelafstand van Deli Palyaudvar. Het ligt niet meer dan een korte wandeling van Labyrinth of Buda Castle vandaan. Dit stijlvolle hotel, is voorzien van vele faciliteiten, koffiebar en een 24 uur roomservice. Een restaurant waar u kan genieten van de Internationale en Hongaarse keuken.’ s Morgens een uitgebreid buffet en ’s avonds een driegangen buffet. Een draadloze internetverbinding is beschikbaar door heel het hotel.’ s Avonds kunnen gasten ontspannen in de comfortabele Loungebar. Kamers van het Mercure Budapest Buda Hotel zijn modern en zijn voorzien van een badkamer, een minibar, een telefoon, tv met kabel/satelliet zenders.  ‘s Avonds kunnen gasten ontspannen in de leuke lounge bar. Centrum van Budapest is binnen de 20 min. bereikbaar met de metro.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 1 095.00
Vertrek: 
Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel.

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + € 212,00
- Vreemde munten:
Onderweg euro ter plaatse Hongaarse forint
(ter plaatse euro wisselen in forint).
Hongaarse forint, 1 € = 313 HUF

Inbegrepen

- Reis gebeurt per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
- Bekwame chauffeur
- Ervaren plaatselijke Nederlandstalige reisleidster
- De vermelde uitstappen in het programma
- Toeristentaks
- Drank bij de avondmaaltijden in het verblijfshotel te Budapest (1 drank bij de avondmaaltijden)
- Alle uitstappen uit het programma
- Pusta programma
- Mathiaskerk
- Vissersbastion
- Parlementsgebouw
- Boottocht Donau
- Rondleiding Grassalkovics kasteel
- Porceleinfabriek

Niet Inbegrepen

- Middagmalen
- Andere inkomgelden (indien niet vermeld bij inbegrepen)
- Dranken indien niet inbegrepen
- Persoonlijke uitgaven
- Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media