Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

9 Dagen Andorra - Soldeu

Andorra is een schitterend ministaatje in de Oostelijke Pyreneeën, ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Met het onaangetaste natuurschoon, de rijkdom aan cultuurschatten en de heerlijke rust die de bergdorpjes uitstralen, is Andorra een geweldige vakantiebestemming. Andorra wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 9 miljoen toeristen die aangetrokken worden door de belastingvrije status van Andorra en het prachtige landschap. De mooiste plekken hebben wij voor je uitgezocht. Ervaar dus met ons de prachtige natuur, de rijke cultuur en de indrukwekkende bergen, dus voor iedereen wat wils. We verblijven in het dorpje Soldeu, gelegen in het hartje van het Prinsendom Andorra. Vergeet dan ook niet de familiale ontvangst en service in ons hotel “Naudi”. Genieten is de boodschap !

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Cahors (omgeving)

Vertrek om 05u30 aan ons bureel. Via Mons richting Parijs en verder via Orléans en Limoges richting Cahors (omgeving). Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor de vrije maaltijden. Avondmaal en overnachting.

2e dag: Cahors (omgeving) – Soldeu

Na het ontbijt rijden we verder via Toulouse en Foix richting Pyreneeën. Onderweg maken we een stop in het stadje Ax-Les-Thermes. Daarna verder door naar Soldeu, aankomst voorzien in de late middag. Welkomstdrink en middagmaal. Daarna kamerverdeling en kennismaking met de vele faciliteiten van het hotel en uitleg door onze plaatselijke gids over het uitstappen programma. Avondmaal en overnachting.

3e dag: “Drie Valleien”

Ontbijtbuffet en daarna op verkenning door de drie prachtige valleien die doorspekt zijn met prachtige dorpjes la Cortinada, Llorts, El Serrat. Aan het dorpje Ordino besteden we ale aandacht met een rondleiding en een bezoek aan het miniatuurmuseum. s’ Middags wordt ons een typische maaltijd geserveerd in één van de Borda’s, dit zijn typische vroegere veestallen, nu omgebouwd tot sfeervolle restaurants. In de namiddag staat Coll de la Botella op ons programma, van hieruit heeft men adembenemende vergezichten. Avondmaal en overnachting in Hotel Xalet Montana ****.

4e dag: La Seu d’Urgell en Os de Civis

Na het lekker ontbijt gaat het richting Spanje. In La Seu d’Urgell bezoeken we eerst de Romaans-Lombardische kathedraal in deze romantische oude stad. Daarna vrije tijd of bezoek aan de wekelijkse markt. We laten ons door geuren en kleuren overweldigen, een echte Spaanse marktsfeer. Middagmaal in Os de Civis , een klein Spaans middeleeuws dorpje. Wandeling en verkenning van dit pittoreske dorpje rijk aan aardewerk- en andere souvenir winkeltjes. Avondmaal en overnachting

5e dag: Canillo

Ontbijtbuffet en daarna brengt een korte bergrit met indrukwekkende haarspelbochten, ons tot bij de “Mirador Roc de Quer”. Vanop de speciale uitkijkbrug, met een paar kriebels in de buik (gedeeltelijk glazenvloer, waardoor je de leegte kunt zien onder de brug) bewonderen we het mooie bergpanorama. Aansluitend zal een telecabine rit ons in korte tijd naar El Forn brengen. De rest van de voormiddag vertoeven we in deze prachtige omgeving. Tijd voor een drankje op het grote terras met verre uitzichten, misschien een korte wandeling, we maken gegarandeerd kans om marmotjes in volle natuur te observeren. Wie dat wenst kan nog met een stoeltjeslift naar het meer. Het lekkere middagmaal nemen we in Meritxell. Daarna bezoeken we er de basiliek met aansluitend het Romaanse kerkje van St Joan de Casellas Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Twee Cerdanyes

Ontbijtbuffet. De Cerdanya is een prachtige zeer brede vallei, de ene helft in Frankrijk, de andere helft in Spanje. Deze streek geniet de meeste uren zonneschijn in heel Europa en is sinds eeuwen bekend voor zijn therapeutische deugden. In de voormiddag vertoeven we in Mont Louis. Deze versterkte stad is een van de mooiste voorbeelden van militaire architectuur van de zeventiende eeuw, gemaakt door Vauban ,we ontdekken er de “deur van Frankrijk” (porte de France),de put van de gestrafte, de stadsmuren, de heilige Lodewijk kerk (église Saint-Louis), en de zonne oven uit 1949, waarvan de werking uitgelegd wordt tijdens de rondleiding. Tijdens het middagmaal genieten we van de prachtige uitzichten op de indrukwekkende bergketen Cadi. In de namiddag gaan we flaneren rond het stadsmeer van Puigcerda. Avondmaal en overnachting in Hotel Xalet Montana****

7e dag: Andorra La Vella – Ransol Barbecue

Na het ontbijtbuffet gaan we met een plaatselijke autocar shoppen in de hoofdstad van Andorra. Tegen de middag worden we verwacht in Ransol. Het aperitief staat klaar en we genieten van een heerlijke barbecue in volle natuur. Een wandeling in dit prachtige bergkader kan zeker. Een onvergetelijke namiddag ! Een mooie afsluiter ! Avondmaal en overnachting.

8e dag: Soldeu – Brive-la Gaillarde (omgeving)

Ontbijtbuffet. Een rustige voormiddag valiezen pakken en kamers ontruimen,of voor de liefhebbers een rustige of stevige wandeling in de nabije vallei van Incles. Een intieme beleving van de schoonheid van het landschap, te midden van een rijke flora en fauna, vergezeld door weidegronden. Een laatste middagmaal in Hotel Xalet Montana en na afscheid genomen te hebben, vertrekken we richting Brive-la Gaillarde.(omgeving) voor avondmaal en overnachting.

9e dag: Brive-la-Gaillarde (omgeving) – St.-Joris-Winge

Ontbijt. Verder over de Franse autowegen richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor het vrije middag- en avondmaal. Aankomst aan ons bureel voorzien omstreeks 21.00 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL XALET MONTANA**** (NAUDI)

Dit gans vernieuwd familiale hotel combineert een gemoedelijke sfeer met modern comfort. Zo kunnen we ontspannen in het zwembad, de jacuzzi en sauna (gratis). De gezellige bar met een speciale tint, het salon en de mooi uitgeruste eetzaal nodigen uit tot ongedwongen genieten. Na een actieve dag wacht een zonnig terras ons op om heerlijk te relaxen. De kamers zijn uitgerust met een balkon, badkamer met bad/douche, wc, haardroger, brandkastje, tv via satelliet en directe telefoon. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds en smakelijk avondmaal in buffetvorm. Een aanrader !

Algemene informatie

Prijs: 
€ 995.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 140,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur
Plaatselijke Nederlandstalige gidsbegeleiding
Tussen overnachting op heen- en terugreis
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de
laatste dag ontbijt
Alle uitstappen, inkomgelden zoals voorzien in het programma
Plaatselijke autocar op dag 7
Toeristentaks en btw
Water en wijn inbegrepen tijdens de maaltijden in ons verblijfshotel te Soldeu

Niet Inbegrepen

Dranken indien niet inbegrepen
Persoonlijke uitgaven
Maaltijden tijdens heen- en terugreis (1e en 9e dag)
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media