Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

8 dagen Oostenrijk " Zillertaler Muzikantenparade"

 

Deze 8 daagse reis zit vol muziek en prachtige uitstappen. In hotel Pachmair**** is de leuze van de familie Geiger: vakantie is puur plezier! Genieten, lachen, vrolijk zijn en veel muziek, heel veel muziek. En al die gevarieerde muziekoptredens zijn in de prijs inbegrepen. Evenals de verzorging op basis van halfpension en de tafeldranken tijdens de avondmalen ! Het hotel behoort tot de top 5 van de meest geliefde vakantiehotels in Tirol. Tijdens deze muzikale reis maakt u o.a. een optreden mee van niemand minder dan Marc Pircher en de alom bekende muzikanten vanuit de regio. Dit natuurparadijs biedt ook een overvloed aan pittoreske dorpjes, besneeuwde bergtoppen, stuwmeren, fonkelende watervallen en adembenemende panorama’s. We verblijven in het kleine dorpje Uderns, een ideaal uitgangspunt voor onze uitstappen.

 

 

 

Reisprogramma

1e dag: St-Joris-Winge – Uderns

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Duitse en Oostenrijkse autowegen naar onze verblijfplaats Uderns in het Zillertal. Kamerverdeling, avondmaal en begroetingsdrank. Aansluitend film voorstelling over het Zillertal. Overnachting.

2e dag: Wandeling, Oldtimer tractor rit en begin Zillertaler muziekavond

Na het ontbijtbuffet wordt het tijd om onze verblijfplaats al wandelend te verkennen. We ontdekken niet alleen de Pankrazberger Wallfahrtskirche maar ook de mooie omgeving en misschien wacht er nog een verrassing! Na het vrije middagmaal volgt een leuke Oldtimer tractor rondrit in het mooie Zillertal. Als we terugkomen worden we getrakteerd op taart. Avondmaal en daarna het begin van de Pachmairs Zillertaler Musikantenparade met Rita en Andreas “Die stimmen aus den Zillertal”. Overnachting.

3e dag: Houtbeleving Fügen - Rattenberg

Ontbijtbuffet en in de voormiddag rijden we naar Fügen voor een bezoek aan “Holzerlebnis”. Hier geeft men ons inzicht in de geschiedenis van hout. Ook leert u interessante wetenswaardigheden over groene stroom, de productie van houten pallets en …. vanaf de dak terras tuin ‘Hortus Aeoli – Garten der Lüfte’ sluiten we dit bezoek af met een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de Zillertaler bergen. Op tijd terug naar ons hotel voor het vrije middagmaal en vanmiddag brengen we een bezoek aan Rattenberg. Het is een belevenis om door de smalle straatjes te wandelen langs de vele ambachtswinkels met houtwerk. Rattenberg heeft ook de bijnaam 'glazen stad'. Naar ons hotel voor avondmaal en daarna feestconcert van de Bundesmusikkapelle Uders in de Waldfesthalle in het dorp. Overnachting.

4e dag: Mayerhofen – Grillavond

Na het lekkere ontbijt gaat het met de autocar of met de stoomtrein (facultatief) vanuit Fügen naar het lieflijke Mayerhofen. Na het vrije middagmaal en wat vrij tijd gaat het via Finkenberg en de Teufelsbrücke, deze houten brug spant zich over de diep uitgesneden klamm, terug richting ons hotel. Vanavond ”Pachmair-Kulinarium” – Grillavond met aansluitend optreden van het bekende show und stimmungsquartetts ”Hochtirol”. Overnachting.

5e dag: Hintertux Gletscher

Ontbijbuffet. Vandaag maken we een mooie rit door het Zillertal. We rijden verder het Tuxertal in tot het dorpje Hintertux, gelegen op een hoogte van 1500m. Vrij middagmaal. Hier krijgen we de gelegenheid om met de kabelbaan de Hintertuxer Gletscher te bestijgen tot op een max hoogte van 3.250 m (facultatief). Terug naar ons hotel. Na het avondmaal, zorgen de gebroeders ”Zellberg Baum” voor een gezellige muzikale avond. Overnachting. Het programma en de dagindeling kunnen wijzigen in functie van het muziekprogramma in het hotel.

6e dag: Vipeteno, Zillertaler specialiteiten en Tiroler Heimatabend

Na weer een lekker ontbijt richting Italië. In het bij velen geliefde Vipeteno is het goed shoppen, slenteren en waarom geen terrasje doen? Na het vrije middagmaal keren we terug richting Zillertal, waar een avondbuffet op ons wacht met louter Zillertaler specialiteiten. Daarna mogelijkheid te dansen, tijdens een originele Tiroler Heimatabend met de bekende “Brauchtumsgruppe D’Alplere” en het lustige “Bergsteiger Duo”. Overnachting.

7e dag: Kitzbühler Alpen Panoramarit en schieten als Willem Tell

Na het ontbijt een prachtige tocht rondom de Kitzbüheler Alpen, naar de Achensee meer bepaald Pertisau. Het is het grootste meer van Tirol en ingesloten tussen de prachtige bergketens van de Karwendel, de Rofan en het Sonnwend gebirge. Vrije tijd en vrij middagmaal. Mogelijkheid om met de boot te varen (facultatief). Terug naar ons hotel voor nog een lekker avondmaal en aansluitend veel plezier met het boogschieten. Misschien win je wel de beker ! Overnachting.

8e dag: Uderns – Sint Joris-Winge

Nog gesterkt door het ontbijt en mooie herinneringen aan deze muzikale reis, valiezen laden en huiswaarts via Oostenrijkse en Duitse autowegen. Onderweg houden we nog de gebruikelijke stops. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL: “PACHMAIR”****

Hotel Pachmair wordt al meer dan 500 jaar door de familie Geiger beheerd en ligt op een rustige locatie in het schilderachtige dorp Uderns in het Zillertal. De comfort kamers zijn ingericht in traditionele alpine stijl en beschikken over bad/douche, wc, haardroger, Flatscreen TV met satelliet ontvangst, safe en telefoon. De meeste hebben balkon. Het heeft een spa met een verwarmd buitenzwembad, sauna’s, een Whirlpool, een stoombad en 3 infrarood cabines. Gratis Wifi in de openbare ruimtes. Een uitstekende keuken, ’s morgens een ontbijtbuffet en elke avond keuzemenu met voorgerecht, hoofdgerecht, salade- en dessertbuffet. De dranken (bier,wijn,frisdrank) tijdens avondmaal inbegrepen. De eigenaars zullen er alles aan doen om u het zo aangenaam mogelijk te maken. Dit hotel is gekend voor zijn muzikale omlijstingen. Hun motto is dan ook “Vakantie is puur plezier!”

Algemene informatie

Prijs: 
€ 750.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + € 65,00
- Eénpersoonskamer: + € 126,00 (in een tweepersoonskamer toch individueel gebruik)

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
- Ervaren chauffeur en reisleider
- Drank tijdens het avondeten in het hotel (Bier, wijn, frisdrank)
- Ontbijtbuffet met sektbar
- Elke avond keuzemenu met voorgerecht, hoofdgerecht, salade en dessertbuffet
- Vrij gebruik van Relax-Badecenter
- Deelname Pachmairs-Zillertaler Musikantenparade
- Programma (Muzikanten onder voorbehoud volgens het programma van het hotel)
- De uitstappen volgens het programma
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Dranken (uitgezonderd bij het avondmaal in het hotel)
- Persoonlijke uitgaven
- Stoomtrein, bergbaan en inkomgelden
- Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media