Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

8 dagen Italië Nationaal Park van Stilfserjoch - Verblijplaats : Semogo

Het Italiaanse Nationaal Park Stilfserjoch maakt deel uit van één van de grootste beschermde natuurgebieden van de Alpen. Het park werd genoemd naar de Passo dello Stelvio/ Stilfserjoch, dit is de hoogst begaanbare bergpas in de Alpen. Deze pas betekent voor Italië, wat de Col du Galibier of de Mont Ventoux betekent voor Frankrijk. Deze prachtige regio is voor velen nog een onbekende streek maar wel uitermate geschikt om mooie uitstappen en wandelingen te maken. Deze reis zit boordevol variatie en verrassingen. We maken kennis met Como en zijn meer, we sporen met de Bernina Express en beklimmen de Stilfserjoch. Ontdek hier samen met ons de prachtige natuur en bergwereld van de Alpen. Vergeet ook niet dat er veel inbegrepen is o.a. alle uitstappen: boottocht op het Comomeer, treinrit met de Bernina Express, wijnkelder bezoek en proeverij, wijn bij de maaltijden op onze verblijfplaats. Genieten van deze prachtige Alpenstreek door op ontdekkingsreis te gaan met de Rhätische Bahn !!

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Piotta

Vertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel richting Luxemburg, Strassbourg,  Basel. Verder door naar Luzern en de Gotthardtunnel naar ons hotel in Piotta (omgeving). Avondmaal en overnachting. De nodige stops worden gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag: Piotta (omgeving) – Semogo

Na het ontbijt vertrekken we via Lugano en Chiasso naar Como. Het drukke Como heeft een rijke geschiedenis en beschikt over heel wat bezienswaardigheden ... Een wandeling naar het hart van het oude stadscentrum voert ons naar het Piazza del Duomo. De prachtige kathedraal behoort tot de belangrijkste kerkelijke gebouwen in Noord-Italië verder langs pittoreske dorpjes aan het Como meer naar Tremezzo, waar we de overzetboot nemen  naar Bellagio . Door de fraaie ligging en de bewaard gebleven authentieke sfeer wordt het ook wel "De parel aan het Como meer" genoemd. Middagmaal. Het historische oude centrum met zijn steile straatjes maakt een bezoek buitengewoon charmant. In de namiddag nemen we de overzetboot naar Varenna en rijden we verder langs het Como meer richting Sondrio en Tirano naar ons hotel in Bormio (Semogo), onze verblijfplaats voor de komende dagen... We worden er begroet door de familie Lazzeri met een welkomstdrink, daarna kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3e dag: Cancano – Torri di Fraele

Ontbijt. Vandaag starten we de dag met een spectaculaire rit naar het meer van Cancano, de weg er heen klimt in verschillende haarspeldbochten naar de Torri di Fraele (1952m) en daar begint onze wandeling naar het meer van Cancano. Lekker genieten in deze prachtige natuur!! De idyllische plaats voor een barbecue! De hotelfamilie gaat ons hier  verwennen met een lekkere maaltijd en laat u hun gastvrijheid ontdekken. Kortweg het wordt een prachtige uitstap. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag Stelvio – Stilfserjoch

Na ons ontbijt maken we kennis met het grootste van de zes Nationale parken van Italië, namelijk het Nationaal Park Stelvio, waar steenbokken, gemzen en herten thuishoren. De uitzichten op de hoge bergen en de eeuwige sneeuw en gletsjers zullen hier uw leven lang bijblijven. We rijden de bekende bergpas op, Passo delle Stelvio. We moeten 20 km klimmen en 39 haarspeldbochten nemen om een hoogte van 2757m te bereiken.Stelvio is het grootste van de eerst opgerichte Italiaanse Nationale parken en wordt meermaals aangedaan bij de Ronde van Italië.Tevens genieten we hier van prachtige uitzichten op de Ortler Alpen. Na het middagmaal,dat we gebruiken in volle natuur en verzorgd wordt door onze hoteleigenaars,rijden we verder om wie het wenst met de kabelbaan de Monte Livrio te bestijgen (3174m) (facultatief). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Bernina Express

Na weer een lekker ontbijt, maken we een unieke rit met de “Bernina Express”. Vooreerst brengen we een kort bezoek aan een bekende wijnkelder waar we een rondleiding krijgen, de nodige uitleg erbij en afsluiten met een proeverij. Daarna gaan we naar Tirano voor een kort bezoek aan de kerk en gebruiken we ook het middagmaal in een plaatselijk restaurant. Na het middagmaal wordt het hoogtijd om op de historische trein te stappen voor een rit van 2u30 . Tijdens deze rit krijgen we de onvergetelijke vergezichten en de wondere bergwereld te zien. Het eindpunt wordt het mondaine Sankt Moritz. Via de Forcolapass terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Arnago – Baita Campo - Livigno

Na het ontbijt rijden we tot Arnago en vanaf hier kunnen we een gemakkelijke wandeling starten richting “Baita Campo”. In deze berghut wacht ons een typische maaltijd. We krijgen verschillende gerechten geserveerd en dit met de bijhorende wijn en grappa en dit alles overgoten met aangepaste muziek. Na een korte wandeling voor degene die dat wensen, nemen we de autocar  en via de Passo di Foscagna (2291m) naar het taksvrije Livigno, het centrum wordt gekenmerkt door de autovrije voetgangerszone waar we onze laatste inkopen kunnen doen. Een mooie afsluiter voor deze dag ! Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Semogo – Chur - Baldersheim (omgeving)

Na het ontbijt valiezen laden en  met nog mooie herinneringen in onze gedachten, vatten we de terugreis aan. We houden nog een halte in Chur. De oudste stad van Zwitserland leeft niet enkel van zijn verleden maar de  hoofdstad van de Graubünden bruist van leven en cultuur met zijn  talrijkfestivals,cafés,clubs,musea,kathedraal,grote warenhuizen en boetieks. Wie het oude Chur wil ontdekken kan mee met onze reisleider een stadswandeling maken. Na het middagmaal gaat het richting Basel en Baldersheim (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

8e dag Baldersheim (omgeving) – Sint-Joris-Winge

Na het ontbijt rijden we via Colmar, Strassbourg en Luxemburg naar ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 19.00u. De nodige haltes worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden.

 

Hotelinformatie

HOTEL: “MIRAVALLE“ ***

Dit zeer aangename familiehotel is gelegen in een prachtige vallei tussen Bornio en Livigno te Semogo/ Valdidentro op 1463m hoogte en te midden van het nationaal Park “Stilfserjoch. De kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet,satelliet tv,safe en telefoon,sommige met balkon. Verder beschikt het hotel over een receptie, een ruime lobbybar, een gezellig restaurant, pianobar. Vrij gebruik van het relaxcenter met sauna,stoombad,jacuzzi.'s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd 3-gangen menu met saladebuffet. De hartelijke familie Lazzeri zal er alles aan doen, zodat wij er een aangename week zullen doorbrengen !! 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 965.00
Datum: 
zo, 01/07/2018 tot zo, 08/07/2018
Vertrek: 
6u00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + € 136,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Alle uitstappen voorzien in het programma
Wijn, water bij alle maaltijden op onze verblijfplaats inbegrepen.
Boottocht Comomeer – Bernina express – wijnproeverij
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Middagmalen heen en terugreis
- Inkomgelden indien niet inbegrepen
- Dranken heen- en terugreis
- Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2018 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media