Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

8 dagen Italië - Gardameer Verblijfplaats : Bardolino

Het Gardameer is het grootste meer van Italië, maar het zijn vooral de diepblauwe kleur en de romantische omgeving die het zo aantrekkelijk maken. Het afwisselende, schilderachti- ge landschap heeft rotsachtige bergen, groene heuvels, pittoreske stadjes en een mediter- rane begroeiing van cipressen, oleanders en citroenbomen. En alsof dat niet aangenaam genoeg is, schijnt de zon er ook nog eens bijna altijd. De uitvalsbasis voor deze reis is het gezellige en schilderachtige plaatsje Bardolino gelegen aan het Gardameer. Het historische stadje, met zijn 6500 inwoners is een van de populairste plaatsen aan het Gardameer en heeft een vissershaventje dat wordt omringd door vele terrasjes en gezellige winkelstraat- jes. Centraal gelegen aan de Riviera degli Olivi is Bardolino zeer geliefd bij de toeristen. Het oude centrum heeft vele winkeltjes, gezellige terrassen en restaurants. Inwoners ontmoe- ten elkaar op het plein van de Piazza Matteotti en vooral ’s avonds is dit de plek om het Italiaanse leven gade te slaan. Tevens ook bekend voor zijn wijncultuur. De meeste winkels blijven tot laat in de avond open. Vanaf ons hotel is het aangenaam flaneren over de Passeggiata Lungolago, de boulevard langs het meer. Ook de directe omgeving is de moeite waard. Een reden te meer om tijdens uw verblijf een aantal leuke uitstapjes te doen ! 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Piotta

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Namen naar Arlon (koffiepauze). Door de Savernestreek naar Strassbourg en Basel. Vrij middagmaal. Langs het Vierwoudstrekenmeer en door de Gotthardtunnel naar Piotta (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Piotta (omgeving) - Desenzano – Bardolino

Na het ontbijt langs Chiasso en Milaan naar Bergamo en de oud-Romeinse stad Desenzano del Garda aan de zuidoever van het Gardameer. Vrij middagmaal. Bezoek aan Desenzano o.m. het pittores- ke haventje, de bloemrijke ”Lungolago” en de oude binnenstad met het 10e eeuwse castello en de duomo met het meester- werk ”Laatste Avondmaal” van Tiepolo. Eventueel nog wat vrije tijd en daarna via Peschiera naar Bardolino. Kamerverdeling, welkomstdrankje, avondmaal en over- nachting.

3e dag: Limone (boottocht) – Malcesine

Na het ontbijt rijden we naar Riva waar we de boot naar Limone nemen, waar we een kort bezoekje brengen. Daarna gaat de boottocht verder naar Malcesine. Deze “parel van het meer”, ligt aan de voet van de Monte Baldo en kijkt uit over het gigantische meer. Het imposante Scaliger kasteel dateert uit de 16de eeuw en domi- neert het historische centrum van de stad. We flaneren er door de pittoreske straatjes met de gezellige terrasjes. Nadien heeft u de gelegenheid om de Monte Baldo te bestijgen, een van de meest fascinerende natuurlijke plaatsen van de Alpen. Hier krijgt u een enorm natuurlijk terras te zien aan het Gardameer, met uitzicht op de ber- gen van Veneto en Lombardije, de vlakte van Padana en de Dolomieten. Een echt paradijs en het gehele jaar een bezoek waard. Dankzij de nieuwe kabelbaan, uniek met de ronde cabine, is het mogelijk bin- nen 10 min. van Malcesine naar de Monte Baldo te stijgen (facultatief). Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Sirmione – Wijnproeverij

Na weer een lekker ontbijt verplaatsen we ons naar het kuuroord Sirmione op een schiereiland in het Gardameer. We verkennen al wandelend deze toeristische stad Sirmione, langs de”Grotta di Catullo”, het kleine haventje en de 15e eeuwse Rocca Scaligero, één van de vele kas- telen van het geslacht der Scaliger. Vrij middagmaal en daarna naar de wijnheuvels rond Bardolino. Voor bezoek en proeverij bij een plaatselijke wijnboer. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Lazise – Verona

Na een lekker ontbijt rijden we naar de plaatselijke markt met bezoek aan Lazise (woensdag), een kleurrijk gebeuren. Na het vrije middagmaal gaat het naar Verona de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Geleid bezoek aan Verona, de stad van de geliefden Romeo en Julia en van het adellijke geslacht der Scaliger. Mogelijk bezoek aan de Arena (facul- tatief). We wandelen naar het beroemde balkon van Romeo en Julia. Verder langs de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori met het beeld van Dante Allighieri, de Arche Scaligere en de dom van Verona (facultatief) Terug naar ons hotel voor het avondmaal en overnachting.

6e dag: Bardolino

Ontbijtbuffet en vrije dag op onze ver- blijfplaats. Voor degene die nog langs de plaatselijke markt willen kuieren in Bardolino geen probleem om daar de laat- ste inkopen te doen, ofwel uit te rusten of te genieten van de accommodatie in het hotel. Vrij middagmaal. Daarna mogelijk- heid om met onze gids een wandeling te maken naar het naburige plaatsje Garda, de stad heeft nog steeds een historisch centrum met zoveel verschillende gezich- ten, steegjes, paleizen, en oude huizen. Na nog een frisse pint terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Bardolino – Reutte

Ontbijt, valiezen laden en vertrek huis- waarts, via Rovereto naar Trento en langs de Zuid-Tiroolse hoofdplaats Bolzano. We brengen een bezoek aan deze pro- vinciehoofdstad. Het is de markante ont- moetingsplek van de drie taalgroepen en culturen van Zuid-Tirol. Hier vind u talrijke gezellige restaurants, waar we ons vrij middagmaal kunnen gebruiken en tevens ook heerlijk kuieren tussen de vele boetiekjes, markten en delicates- senwinkels. Daarna verder door over de Brennerautobahn en via de Fernpass naar Reutte (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

8e dag: Reutte – St.- Joris-Winge

Na het ontbijt, valiezen laden, daarna rij- den we via de Oostenrijkse en Duitse autowegen huiswaarts. Onderweg houden we nog de gebrui- kelijke haltes voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur aan ons bureel te St.-Joris-Winge. 

Hotelinformatie

HOTEL : “PARC HOTEL GRITTI ****”

Het Parc Hotel Gritti ligt aan de oevers van het Gardameer in Bardolino, naast het strand Lido Mirabello. Het beschikt over 2 zwembaden, 3 restaurants. De kamers zijn klassiek, mooi en comfortabel ingericht, met airconditioning Bad/wc of Douche/wc, safe, minibar, een satelliet-tv. Haardrogers zijn op aanvraag beschikbaar. In de restaurants worden Italiaanse gerechten en internationale specialiteiten geserveerd. Ook kunt u er genieten van pizza’s, visgerechten en biologische en glutenvrije maaltijden. ’s Morgens en' s avonds ontbijtbuffet. U kunt heerlijk zwemmen in het buitenzwembad. Het wellnesscentrum beschikt over een binnenzwembad, een fitnessruimte, een sauna en een Turks stoombad. Een aanrader !! 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 975.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 120,00 (in een tweepersoonskamer (Gritti) toch individueel gebruik, zonder balkon)

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Verblijf op basis van Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Uitgebreid ontbijt- en avondbuffet in ons verblijfshotel Gritti
Vrij gebruik van binnen zwembad en Fitnessruimte
Alle uitstappen vermeld in het programma
Welkomstdrankje
Toeristentaks
Bezoek en proeverij bij de wijnboer

Niet Inbegrepen

Middagmaaltijden en dranken
Inkomgelden, boottochten en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media