Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

8 Dagen Hapje tapje in Veneto Sotomarina

Veneto is een regio in Italië. De regio grenst met de klok mee aan: Oostenrijk, Friuli-Venezia Giulia, de Golf van Venetië (Adriatische Zee, Middellandse Zee), Emilia- Romagna, Lombardije en Trentino-Zuid-Tirol. De hoofdstad van Veneto is Venetië.De regio strekt zich uit van de Karnische Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. In het westen wordt Veneto begrensd door het Gardameer en de rivier de Mincio, in het oosten door de Adriatische Zee en de rivier de Tagliamento. Het is een goed bewaard geheim, hoewel de meeste Italianen het al ontdekt hebben: de dogen hebben de Veneto niet alleen ontelbare bezienswaardigheden nagelaten, maar ook een erg verfijnde gastronomie. Elk seizoen zorgt voor gerechten die u beslist moet proeven. In april/mei zijn dat de witte asperges van Bassano. In het najaar de wilde champignons, de kastanjes, de truffels en het wild. Het hele jaar door serveert men er gastronomische schotels op basis van ingrediënten uit de streek, zoals de rode cicorei-sla van Treviso en de overheerlijke kazen. Het goede leven blijkt ook uit de ontelbare soorten likeur en ‘grappa’, de perfecte afsluiter van een heerlijke maaltijd. Buon appetito!

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Piotta (omgeving)

Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur en via Franse en Zwitserse autowegen naar ons etappehotel in Piotta (omgeving) voor avondmaal en overnachting. Onderweg houden we de gebruikelijke haltes voor de vrije maaltijden.

2e dag: Piotta - Sottomarina

We rijden langs Italiaanse autosnelwegen via Como, Milaan naar Brésia en onze verblijfplaats Sottomarina. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3e dag: Treviso & de Prosecco-route

Na het ontbijt rijden we naar Treviso. Dit is een stad om te bezoeken in elk seizoen, met het trage tempo van diegenen die van elke hoek willen genieten, originele uitzichten willen ontdekken, het stille stadsleven willen opsnuiven. De ontmoetingsplaats van de Trevigiani in het hart van de stad is Piazza dei Signori met zijn Palazzo dei Trecento en de elegante Loggia Dei Cavaliera. De twee rivieren, Sile en Cagnan, kronkelen door de straten en geven een unieke charme aan het historische centrum dat wordt omringd door oude murenDe porticoed huizen met de prachtige beschilderde façades weerspiegeld in de Buranelli kanaal en de Isola della Pescheria, vertellen de nauwe relatie tussen Treviso en zijn wateren. Opmerkelijk monument is de kathedraal die, binnen de Malchiostro-kapel, de fresko’s van Pordenone en het altaarstuk met de Annunciatie door Titiaan bevat. Kortweg een stad die je zeker moet gezien hebben en er even tijd nemen op een terrasje met uitzicht op de verschillende pleinen en genieten van de lekkernijen die deze streek te bieden hebben. Want wist u dat hier in de stad de populaire “Tiramisu” ontstaan is, dus waarom er geen smullen ! Nog een gekend wereldwijd product is een fruitig, jong, fris en levendig drankje, namelijk de “Procecco”. Daarom rijden we naar de Strada del Prosecco en maken er kennis met de oudste wijnroutevan Italië, gelegen tussen de stadjes Conegliano en Valdobbiadene. We passeren er lieflijke dorpjes, panoramische uitzichten, eeuwen oude kastelen en wijngaarden. We brengen er natuurlijk ook een bezoek aan een wijngoed, waar we kunnen zien hoe prosecco wordt gemaakt en we proeven deze goden drank. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

4e dag: Udine & San Daniele ham

Ontbijt en daarna rijden we naar Udine. Het loont de moeite om deze stad te bezoeken. Al wandelend door de straten en over de pleinen van Udine wanen we ons bijna in Venetië. Het plein Piazza della Libertà is geïnspireerd op het Piazza San Marco in Venetië en is omgeven door pittoreske gebouwen. De grote zuilengalerij, de astronomische klok, de Venetiaanse leeuwen en de twee Moren die de uren slaan - het is net het San Marco-plein in het klein! Nabij het plein vinden we de grootste kunstgalerie van de stad: de “Arcado di San Giovanni”, die onschatbare stukken uit de 16e-18e eeuw exposeert. Na het vrije middagmaal rijden we nog een stukje verder tot het dorpje San Daniele. Hier wordt de 2e meest bekende ham van Italië gemaakt. Deze gedroogde ham is een beschermd streekproduct en wordt wereldwijd geëxporteerd. De San Daniele ham lijkt op Parmaham maar is ietsje lichter van kleur en zachter van smaak. De verfijnde smaak heeft het te danken aan de ligging van het dorpje. Hier komt de koele lucht uit het noorden en de warme lucht van de Adriatische zee samen. We brengen een bezoek aan een hamfabriek waar de Prosciutto crudo San Daniele gemaakt wordt en uiteraard kunnen we proeven van deze lekkernij. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Vicenza - Bassano & Grappa

Na het ontbijt maken we een halve dag uitstap naar Vicenza, dat zijn unieke uitstraling te danken heeft aan de bekende renaissance-architect Andrea Palladio. Hij liet zich inspireren door oude Romeinse bouwwerken en werkte vooral voor rijke Venetiaanse families. We maken een wandeling in het spoor van Palladio en komen zo bij zijn meesterwerk: het Theatro Olimpico, het oudste nog bestaande overdekte theater in Europa. Na het vrije middagmaal gaan we op weg naar Bassano del Grappa. Dit mooie oude stadje is bekend om zijn historische houten brug over de rivier de Brenta, de vele oude straatjes met beschilderde huizen. Daarnaast is het plaatsje vooral beroemd om zijn Nardini distilleerderij. Hier wordt reeds sinds 1779 grappa gebrouwen. De familie produceert een verfijnde selectie aan likeuren, aperitieven en digestieven volgens een origineel recept waarvan alleen zij het geheim kennen. We brengen ze een bezoek, krijgen uitleg over het productieproces en mogen uiteraard proeven. Terug naar onze verblijfplaats voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Venetië

Ontbijt en daarna wandelen we naar de haven van Chiogga waar we de boot nemen naar Venetië . Na ongeveer 1u30 varen komen we aan in deze prachtigestad. We starten er ons bezoek met een wandeling langs kanalen, bruggen, paleizen en door de historische stad langs het Piazza San Marco, het Dogenpaleis, de Rialtobrug, Canal Grande, de Brug der Zuchten enz…. Een facultatief bezoek is ook mogelijk aan de San Marco basiliek met het pala d’ora (+ 2€p.p.) of de opera La Fenice (+ 10€p.p.) Wie wil, kan nadien een romantische gondeltocht maken. In de late namiddag keren we terug met de boot naar Chioggia en naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Sottomarina - Ulm

Ontbijt valiezen laden en daarna via de Italiaanse en Oostenrijkse autosnelwegen richting Duitsland. Waar we ons etappehotel opzoeken in de omgeving van Ulm. Avondmaal en overnachting.

8e dag: Ulm (omgeving) - St.-Joris-Winge

Ontbijt en via Stuttgart, Heilbronn, Mannheim en Koblenz naar Aachen en ons bureel te St.-Joris Winge. Aankomst voorzien om 19u00 De nodige haltes worden gehouden voor de facultatieve maaltijden.

Hotelinformatie

HOTEL: LE TEGNUE ****

Het hotel ligt op het eilandje Sottomarina, in het centrum en onmiddellijk aan de strandpromenade. Alle kamers van “Le Tegnue” zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv, een minibar en gratis WiFi. ’s Morgens genieten we van een ontbijtbuffet en ’s avonds serveert men ons verzorgde 3-gangenmaaltijden

Algemene informatie

Prijs: 
€ 895.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eenpersoonskamer:+125 ,00€

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot
de laatste dag ontbijt
Tussen overnachting heen- en terugreis
Alle voorzien uitstappen uit het programma
Boottocht Chioggia – Venetië – Chioggia
Bezoek en degustatie prosecco wijngoed
Bezoek en proeverij ham fabriek
Bezoek en proeverij grappa distilleerderij
Toeristentaks en btw

Niet Inbegrepen

Inkomgelden niet inbegrepen, tenzij anders vermeld
Middagmalen
Dranken en Persoonlijke uitgaven
Reis en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media