Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

7 dagen Riviercruise “An der Schönen Blauen Donau”

Geen enkele rivier spreekt zo tot de verbeelding als de Donau. Ook Johann Strauss Jr. liet zich inspireren door deze stroom toen hij “An der Schönen blauen Donau” componeerde. De Donau heeft een totale lengte van 2860 kilometer en stroomt door of langs negen Europese landen. De Donau stroomt door afwisselende en prachtige landschappen. Een reis over de Donau is een reis door de Europese geschiedenis Deze betoverende rivier brengt ons doorheen een aantal landen en laat ons genieten van onvergetelijke landschappen. Bewonder de valleien en de ongerepte natuur maar snuif ook de sfeer op in mooie steden zoals Wenen(Oostenrijk),Boedapest (Hongarije) en Bratislava (Slovakije). We vatten onze cruise tocht aan in de stad Passau en varen langs de Schlogener Schlinge richting Wenen. Deze stad bezit verschillende facetten: muziekmetropool, barok- en cultuurstad, en het bruisende centrum van het eens zo machtige Habsburgse keizerrijk. We varen Hongarije binnen en ontdekken Budapest, de Koninginnestad aan de Donau. Stilaan is het einde van onze tocht in zicht. Maar niet vooraleer we de Slovaakse hoofdstad Bratislava een bezoek hebben gebracht. Tijdens de terugreis doen we Dürnstein aan, waar we een bezoek kunnen brengen aan Stift Göttweit, een uniek meesterwerk van Oostenrijkse barok.

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Regensburg (omgeving)

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Aachen naar Köln en Frankfurt. Vrij middagmaal. Daarna via Würzburg en Nurnberg naar Regensburg (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Regensburg (omgeving) – Passau

Na het ontbijt rijden we naar Passau en bezoeken deze mooie stad aan de Donau. Vrij middagmaal en daarna omstreeks 14u30 schepen we in en zoeken we de kajuiten op. Vertrek omstreeks 15u30. Voorstelling van de bemanning en welkomstdrank. Avondmaal aan boord en overnachting. 

3e dag Wenen - Boedapest (Hongarije)

Ontbijtbuffet en aankomst om 10u00 in Wenen, eens het kloppende hart van het Habsburgse Rijk. Wenen heeft een overvloed aan bezienswaardigheden : de Hofburg met de stallen van de Spaanse rijschool, de Heldenplatz, het Kunsthistorisch Museum, de Staatsopera, het Burgtheater in renaissancestijl, de barokke Karlskirche, de Obere Belvédère, het fameuze Schloss Schönbrunn, de Votivkerk en natuurlijk de indrukwekkende Stephansdom. Deze stad ontdekken we met onze eigen autocar en reisleider. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid gaan winkelen in de prachtige winkelstraten die Wenen rijk is. Middagmaal en avondmaal aan boord. Vertrek om 21u30 richting Budapest.

4e dag: Esztergom - Boedapest (Hongarije)

Ontbijt en aankomst omstreeks 08u00 in Esztergom. Het schip legt gedurende een uurtje aan voor de start van een facultatieve excursie met bezoek aan de grote Basiliek en het voormalige koningspaleis in Esztergom. Daarna gaat het verder langs de schilderachtige en lieflijke Donauknie. Het schip vaart verder naar Budapest, ook wel de ‘Lichtstad van het Oosten’ genoemd. Na het middagmaal kan u de stad verkennen samen met onze autocar en reisleider. Het middagmaal en avondmaal gebruiken we aan boord. Afvaart om 22u30 en overnachting.

5e dag: Bratislava (Slowakije)

Ontbijt en we varen verder naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Een stadstour met onze autocar voert u door het vroegere Presburg, één der bekendste Donausteden. U bezoekt de burcht waar u kunt genieten van het grootse Donaupanorama. Omstreeks 18u30 varen we terug uit, richting Dürnstein. Avondmaal en overnachting aan boord.

6e dag: Dürnstein (Oostenrijk)

Ontbijt. Het mooiste deel van de Donau is zonder twijfel de Wachau met leuke wijnstadjes op de oevers. In Dürnstein kunt u een bezoek brengen aan Stift Göttweit. U kunt ook een wandeling maken door het Middeleeuwse dorpje Krems. Omstreeks 13u00 varen we verder richting Passau. We gebruiken het middagmaal en avondmaal aan boord.

7e dag: Passau – St.-Joris Winge

Na het ontbijt leggen we terug aan in Passau omstreeks 09u00 uur en daarna gaat het huiswaarts via de Duitse autowegen. De nodige stops worden ingelast, ook voor de vrije maaltijden. Aankomst bureel voorzien omstreeks 22.00 uur.

Hotelinformatie

UW SCHIP: MS SOFIA 3***+

We varen met het klassieke en nostalgische 3-sterren+ schip MS Sofia. De bemanning zal zijn uiterste best doen om u te vermaken. Welkom aan boord!

SPECIFICATIES

Faciliteiten:

Restaurant • panoramabar • pianobar met leeshoek • salon • souvenirwinkel • kapper • sauna en massagesalon • scheepsarts • receptie • groot zonnedek met ligstoelen en zonnescherm • klein zwembad • groot schaakspel • kluisjes bij de receptie

Hutten:

Alle comfortabele buitenhutten zijn gezellig ingericht en hebben een vloeroppervlak van ca. 10-11 m² . Alle hutten zijn voorzien van airconditioning, televisie, radio, douche met toilet, wastafel en föhn.

Benedendek (dek 1 Europadeck)

Op het benedendek bevinden zich alleen passagiershutten. De hutten op het benedendek beschikken over een klein raam dat niet geopend kan worden. Categorie D : gelegen op het benedendek voorzien van 2 losse bedden

Hoofddek (dek 2 Hauptdeck)

Op het hoofddek bevinden zich de receptie, winkeltje, kapper, massagesalon, sauna en scheepsarts. De hutten op het hoofddek beschikken over een groot raam dat geopend kan worden (muv. hutnummer 256- 257-258-259).

Categorie E:

gelegen op het hoofddek en zijn voorzien van een stapelbed.

Categorie H:

gelegen op het hoofddek en voorzien van 2 losse bedden

Verzorging:

Uw verblijf aan boord is o.b.v. volpension: rijkelijk ontbijtbuffet, meergangen lunch en diner, koffie/thee-uurtje en een enkele keer een middernachtsnack.

Leven aan boord:

Er heerst een ongedwongen vakantiesfeer aan boord. Wij raden comfortabele kleding aan. Voor het diner is de dress-code feestelijk (geen galakleding noodzakelijk).

Belangrijk!

Indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie.

Noot

Roken is alleen toegestaan op het zonnedek. • Er is GEEN lift aanwezig, de trappen zijn naar verhouding vrij breed en niet steil • Indien u slecht ter been bent, raden wij u aan een hut op het hoofddek (Hauptdeck) te boeken.

* Wijzigingen in het programma vanwege hoog- of laagwater, vertraging bij transmissie van sluizen, die doorkruist moeten worden ter uitvoering van de in het programma opgenomen berekende waterwegen, alsook omwille van scheepsdefect tijdens de route blijven voorbehouden.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 1 060.00
Vertrek: 
Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

- Getoonde prijs: Cat D Europa dek – klein venster
- Cat E Hoofddek – Panorama venster/stapelbed: € 1150,00
- Cat H Hoofddek – Panorama venster: € 1150,00
- Eénpersoonskajuit : + € 160,00
- Bovendek: + € 100,00
- Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
* Wijzigingen in het programma vanwege omstandigheden blijven voorbehouden.
Munten: Euro

Inbegrepen

- Reis gebeurt per **** touristclass autocar met het nodige comfort
- Ervaren chauffeur en reisleider
- Cruise volgens vaarschema
- Uitstappen excursies door eigen chauffeur en reisleider
- Halfpension tijdens de heen en terugreis. Aan boord van ons cruiseschip: ALL INCLUSIVE formule, beginnend met het avondmaal op de eerste dag, eindigend met ontbijt op de laatste dag
- Dranken inbegrepen van 08u00 tot 24u00 op de boot, (huiswijn - bier van het vat, water, fruitsap en koffie/thee)
- Middernachtsnacks
- Welkomstcocktail en Captains-dinner
- Entertainment en muzikale omkadering
- Vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
- Alle haventaksen
- Bagage service van de kaai naar de kajuit en van de kajuit naar de kaai
- Verblijf op de boot in tweepersoonskajuiten met airco, douche en wc

Niet Inbegrepen

- De dranken van de wijnkaart, dranken bij de maaltijden tijdens de verplaatsingen en op heen en terugreis
- Persoonlijke uitgaven en toegangsgelden
- Persoonlijke reisannulatieverzekering
- Fooien bedragen € 10,00 per nacht en per persoon, cash aan boord te voldoen
- Eventuele brandstof toeslagen

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media