Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

7 dagen Oostenrijk - Sound of Music

Wie heeft hem niet gezien: de musicalfilm “The Sound of Music” uit 1965 met Julie Andrews in de hoofdrol? In de stad Salzburg kun je het hele jaar genieten van het bijzondere verhaal van gouvernante Maria en haar zeven kinderen. We nemen je mee naar de oorspronkelijke locaties uit het leven van Maria die bijna alle nog toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door Salzburg, via Schloss Mirabell en de prachtig aangelegde tuinen, maar ook Nonnberg Klooster speelt zowel in het echte leven als in de film een belangrijke rol. Het was namelijk dit klooster waar Maria zich als postulante aanmeldde. Maar al snel blijkt ze niet erg geschikt als non. In de film zingt ze op de binnenplaats van het klooster het lied ‘Maria’, in Mondsee staat nog steeds de kerk waar in de film de romantische bruiloft van Maria en de baron plaatsvindt… Nergens beleef je de film intenser dan wanneer je zelf in het decor stapt.

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – München (omgeving)

Vertrek om 06u30 aan ons bureel. We rijden via de Duitse autosnelwegen naar Aachen, Bonn, Koblenz, Ludwigshafen, Heilbronn, Stuttgart, Ulm en Augsburg naar de omgeving van München. Avondmaal en overnachting.

2e dag: München - St.Leonhard/Grödig - Untersbergbahn

Na ons ontbijtbuffet vertrekken we uit de omgeving van München en rijden naar ons hotel Untersberg te St.Leonhard/ Grõdig tussen Berchtesgaden en Salzburg. Middagmaal in het hotel. Daarna maken we een aangename wandeling langsheen de Königssee Ache en nemen de kabellift van de Untersbergbahn om te genieten van de heerlijke bergen van het Salzburgerland en het natuurpark Berchtesgaden, beelden die we ook zien bij de aanvang van de film. Avondmaal in het hotel.

3e Dag: Salzburg – boottocht (Salzach Cruise) – Schloss Mirabell-vesting Hohensalzburg

Ontbijtbuffet. We rijden tot aan het historische centrum vlakbij de Salzach. Na een rondvaart op deze rivier met o.a. de Do-remi-brug, nemen we ons middagmaal. We genieten van de schitterende Mirabell-tuin. Daarna bezoeken we de zaterdagmarkt in de straatjes en op de pleintjes rondom de Dom, we houden ook halt bij de catacomben uitgehouwen in de rotsen van de Mönchsberg met het kerkhof van de Sint-Petersabdij, waar Maria en de kapitein zich verschuilen voor de soldaten! Tot slot gaan we naar de vesting Hohensalzburg, daar genieten we van een magnifiek uitzicht over de stad. Avondmaal in ons hotel.

4e dag: Schloss Hellbrunn – Schloss Leopoldskorn - Salzburg - Felsenreitschule - The Sound of Salzburg Show & Dinner

Na een lekker ontbijtbuffet gaat het naar het befaamde Schloss Hellbrunn waar we ondermeer het paviljoen bezoeken waarin Liesl samen met Rofl danst en ook Maria met de kapitein hun eerste romantisch rendez-vous meemaken. Verder naar de prachtige vijver en park van het Schloss Leopoldskorn waar de kinderen samen met Maria uit de boot tuimelden! Middagmaal in de Stiegl Brauwelt waar we een typisch gerecht mogen nuttigen de Stiegl-Jause (mit Speckspezialitäten, Kärntnerwürstel, Landjäger sowie Hausgeräuchertem der Metzgerei Santner, Käse, garniert mit Sauergemüse, Radi, Senf und Kren, serviert mit selbstgebackenem Biertrebernbrot). De namiddag bezoeken we de Felsenreitschule, de imposante zaal waar Maria en de kapitein en de kinderen het lied van Edelweiss zongen! Daarna stappen we door de nauwe straatjes naar de Sternbrãu waar we samen genieten van “The Sound of Salzburg Dinner Show”. Terug naar ons hotel voor overnachting.

5e dag: Salzkammergut - Mondsee – St. Wolfgang

Ontbijtbuffet. Vanmorgen rijden we langs het meer van Salzkammergut met name de Fuschlsee, daarna St. Gilgen en zo naar de kathedraal aan de Mondsee waar Maria met de kapitein in het huwelijk trad. Middagmaal en wat vrije tijd in St.Wolfgang. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

6e dag: Kõnigssee in Berchtesgaden Land

Na het ontbijt laden we onze valiezen in en vertrekken we via een zeer mooie weg naar het Nationaal Park van Berchtesgaden. De parel van deze streek is ongetwijfeld de beroemde Königssee, die we ook te zien krijgen bij de begingeneriek van de film! Eerst een bezoek aan het Königssee Dorf met zijn heerlijke boetiekjes en souvenierswinkeltjes. Het middagmaal gebruiken we aan de oever van dit azuurblauwe meer. Daarna stappen we op de stille boten die zachtjes glijden over dit immer zuivere water. We luisteren naar de befaamde Trompetenecho en leggen aan bij het bootshuis en de jachtkapel van St.Bartholomä. Een heerlijke wandeling en een zalig vertoeven aan de oever van dit majestueuze meer, vormen een onvergetelijk orgelpunt van deze zeer unieke reis. Daarna rijden we terug naar ons hotel in de omgeving van München. Avondmaal en overnachting in dit hotel.

7e dag: Mūnchen (omgeving) – St.-Joris-Winge

Na een welverdiende nachtrust en een stevig ontbijt rijden we terug naar ons bureel te St.-Joris-Winge en onderweg bekijken samen nog beeldfragmenten uit de film. De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden.

Hotelinformatie

HOTEL UNTERSBERG ****

Het traditionele Hotel Untersberg is een 4-sterren accommodatie gelegen vlakbij Salzburg. Het hotel biedt 53 rookvrije kamers. Opgelet: dit hotel heeft enkel dubbele kamers, geen twin kamers (geen apparte bedden). De kamers zijn allemaal van een laptopkluis, verwarming en TV met satellietkanalen voorzien, de badkamers met douche en een haardroger. We genieten van heerlijke ontbijtbuffetten en ’s avonds bekomen we een 3-gangenmaaltijd. Men kijkt er naar uit ons te mogen verwelkomen! 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 920.00
Datum: 
do, 14/06/2018 tot wo, 20/06/2018
Vertrek: 
6u30

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 84,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass Autocar voorzien van het nodige comfort
Ervaren chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Salzburg card 72 uren
The Sound of Salzburg Dinner + Show

Niet Inbegrepen

Boottocht Berchtesgaden
Andere inkomgelden indien niet inbegrepen in de Salzburger card
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis-annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media