Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

7 Dagen Oostenrijk - Salzburgerland Verblijfplaats : Flachau

Hoge bergen, diepe dalen, de mooiste meren en schilderachtige dorpjes rondom de toppen van het Salzburgerland. Samen met de traditionele gebruiken en muziek van dit deel van Oostenrijk en het HeuArtFest in Abtenau maken van deze reis een indrukwekkend geheel. Flachau, gelegen op een plateau midden in de fraaie alpen in Oostenrijk, biedt u werkelijk alles wat u zich maar wensen kunt. Een prachtige vakantieplaats met winkeltjes, gezellige restaurants, mooie terrassen, en ongekende wandel mogelijkheden. Flachau is genieten van natuur, wandelingen, sfeer en gezelligheid en neem daarbij nog de verrassend mooie uitstappen, waarbij onze reisleider u alles en nog wat zal vertellen en meenemen naar bijzondere plaatsjes zoals het HeuArtFest te Abtenau. Een hooifeest met verschillende attracties. De hoteleigenaars van het hotel “Forellenhof”en hun team zullen ons dan ook nog eens verwennen met lekkere maaltijden en hun vriendelijke service. Wedden dat u het op deze reis naar uw zin zult hebben ?!

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Flachau

Vertrek in de vroege morgen omstreeks 05.30 u aan ons bureel en via Aachen over de Duitse autowegen richting München en de Oostenrijkse grens. Daarna over Salzburg naar onze verblijfplaats Flachau. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting. Tijdens de rit worden de nodige stops gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag: Verkenningstocht Flachau – Klein Arltal – Jägersee

Na het lekkere ontbijt vertrekken we en gaan op verkenningstocht door het Emms-Pongau gebied. Eerst bezoeken we de kerk van Flachau en de bezienswaardigheden aldaar. Daarna rijden we over Wagrain het Kleinarltal in. Naar het mooiste bergmeervan de omgeving, de Jägersee. Daar genieten we van het middagmaal en maken aansluitend een wandeling om het meer (+/-20min). Terug naar ons verblijfshotel Forellenhof **** voor avondmaal en overnachting

3e dag: Flachau: vrije dag

Vrij verblijf in volpension, tijd om iets op eigen gelegenheid te doen, Genieten van de faciliteiten van het hotel, ontspannen in het Welness-paleis met zwembad of u laten verwennen in de Beauty-oase een mooie wandeling maken in de omgeving van het hotel, een fietstochtje (fietsen gratis te gebruiken door de hotelgasten). Middagmaal in ons hotel. In de namiddag zweven we, bij mooi weer, omhoog met de kabelbaan naar het wandelgebied “Griessenkar”. (inbegrepen in de Gästecard) We kunnen er een panoramische wandeling maken of in de plaatselijke berghut een lekkere pint drinken. Avondmaal en overnachting

4e dag: Dachsteinrondrit en Filzmoos met paardenkoetsenrit naar de Unterhofalm

Ontbijtbuffet. We vertrekken voor een mooie rondrit in het Dachsteingebied naar het romantische bergdorpje Filzmoos, gelegen aan de voet van de Bischofsmütze. Waar de paardenkoetsen klaar staan. Deze koetsen brengen ons naar de oeroude “Unterhofalm, waar we van een hartige”Pongauer Brettljause” genieten. In de namiddag is het aangenaam vertoeven in dit prachtig stukje natuur... Daarna gaat het terug naar Filzmoos, waar we nog wat meer te weten komen over de bedevaartskerk en de legende van het “Filzmoser Kindl”. Na nog wat vrije tijd terug naar Flachau voor een lekker avondmaal en overnachting.

5e dag: HeuArtFest te Abtenau

Na weer een lekker ontbijt rijden we naar Abtenau, waar het jaarlijkse “Lammertaler HeuArtfest” plaats vindt. Jaarlijks trekt dit zeer populaire evenement duizenden bezoekers van heinde en verre in het Salzburg Lammertal aan. Het hoogtepunt is ‘s werelds grootste Heufügurenumzug. Duizenden tonnen hooi worden jaarlijks verwerkt voor de beelden van de vele Heukünstlern. De typische kleren,kostuums,de vele paarden gespannen en Oldtimer traktoren zullen u ook bekoren op deze hooi feesten. Ook kunt u er van alles en nog wat proeven op de ambachtelijke markt, zoals Tennengauer Almkäse, Berglamm … enz. Aan handwerk zal het ook niet ontbreken. Middagmaal wordt in Abtenau genomen. Na dit alles beleefd te hebben gaat het terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Karintische Merengebied

Na het lekkere ontbijt rijden we naar de Wörthersee, het Monaco van Karinthië. Hier maken we na het middagmaal een boottocht van Maria Wörth naar Velden. Vervolgens rijden we via de Feistritzer Stausee en de Faaker See naar Villach voor een kort bezoek. We keren terug naar ons hotel en sluiten onze reis af met een Bauernbuffet Overnachting.

7e dag: Flachau – Sint Joris Winge

Na een laatste lekker ontbijt, valiezen laden en keren we huiswaarts. Via de Oostenrijkse en Duitse autowegen. De nodige stops worden gehouden voor de facultatieve maaltijden. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.30 uur. Opmerking: Afhankelijk van de weersomstandigdheden kunnen er verschuivingen in het programma mogelijk zijn.

Hotelinformatie

HOTEL: "FORELLENHOF ****"

Een mooi **** familiehotel waar gastvrijheid op een traditionele Oostenrijkse manier beleefd wordt. Genieten van hun professionele, gastvrije geborgenheid. Dit elegant hotel is rustig gelegen op wandelafstand van het centrum van Flachau. Het hotel beschikt over receptie, gezellige bar, een sfeervol ingericht restaurant, zonneterras en Welness ruimte, zwembad.Comfortabele ingerichte kamers voorzien van bad/douche, toilet,telefoon,radio en tv. Tevens ook internet verbinding. Sommige met balkon. Het restaurant serveert klassieke Salzburger schotels, Internationale gerechten,’s morgens een rijk gevuld ontbijtbuffet en ’s avonds verschillende 4-gang keuzemenu’s met saladebuffet.1x/week grillavond of een boerenbuffet. Dit hotel zal ieder van ons wel bevallen. De eigenaars de familie Buchsteiner en het gehele Forellenhof-team zullen er persoonlijk voor zorgen dat uw verblijf een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 799.00
Vertrek: 
06.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + 85,00€

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Bekwame chauffeur en reisleider
- Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt ’ s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.
- De vermelde rondritten uit het programma
- Gästecard
- Inkom HeuArtFest
- Filzmoos paardenkoetsentocht
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Middagmaal heen en terugreis
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Eventuele overige inkomgelden
- Persoonlijke reisannulatieverzekering
- Boottocht Wörthersee

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media