Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

7 dagen Oostenrijk: Nationaal Park Hohe Tauern & Großvenediger

Heerlijk genieten van een vakantie in de prachtige natuur van het Salzburgerland! U verblijft letterlijk vlak bij een van de hoogtepunten van Oostenrijk. U logeert namelijk in het Nationaal Park Hohe Tauern, met uitzicht op de Großvenediger (3674 m), een van de vijf hoogste bergen van Oostenrijk. Bovendien zit u vlak bij een paar andere prachtige hoogtepunten, u rijdt bijvoorbeeld in 10 minuten naar de grootste watervallen van Europa, in Krimml! Neukirchen am Großvenediger is één van de mooiere plaatsen, gelegen in het hart van Nationaalpark Hohe Tauern. De eeuwenoude en zeer goed bewaard gebleven dorpskern is nationaal en internationaal bekend. De hoogste bergen van Oostenrijk bieden een prachtige achtergrond voor het Idyllisch gelegen Neukirchen am Großvenediger.

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Neukirchen am Großvenediger

Vertrek aan ons bureel omstreeks 05u30 en via Duitse autowegen over Aachen (koffiestop) naar Köln en Frankfurt richting Würzburg. Middagpauze. ’s Namiddags vervolgt de heenreis langs Nürnberg, München en Kufstein naar onze verblijfplaats Neukirchen am Großvenediger in het hotel ****hotel “Steiger”. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Neukirchen am Großvenediger

Na het ontbijtbuffet maken we een dorpswandeling door onze verblijfplaats Neukirchen am Großvenediger en genieten van de heerlijke natuur. Middagmaal in het hotel. ’s Namiddags vrije tijd in onze verblijfplaats en genieten van de faciliteiten van het hotel of genieten van een lekkere zoetigheid. Avondmaal en overnachting in het hotel.

3e dag: Kaprun – Mooserboden en Wasserfallboden – Zell am See

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Kaprun waar we met lijnbussen en een enorme goederenlift een spectaculaire excursie maken naar de hoog in het gebergte gelegen stuwmeren Mooserboden en Wasserfallboden. Op 2.000 meter hoogte bezoeken we de tentoonstelling ‘Erlebniswelt Strom & Eis’. Middagmaal aan de stuwmeren. De namiddag brengen we door in Zell am See, een gezellig plaatsje dat aan het Zeller Meer gelegen is. Vrije tijd om wat te winkelen of een terrasje op te zoeken. Avondmaal en overnachting in het hotel.

4e dag: Felbertauerntunnel - Berghut Lucknerhaus

Na het ontbijtbuffet rijden we via de Felbertauerntunnel naar Oost Tirol. Een wandeling of rit met de paardenkoets brengt ons door de vallei Innergschlöss naar de berghut Venedigerhaus aan de voet van de Großvenediger, met 3.666 meter de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Middagmaal in het Venedigerhaus. ’s Namiddags rijden we door het Kalser Tal naar Kals am Großglockner,langs de Kalser Glocknerstrasse bereiken we de berghut Lucknerhaus dat aan de voet van de Großglockner gelegen is, de hoogste berg van Oostenrijk. Avondmaal en overnachting in het hotel.

5e dag: Großglockner - Hochalpenstrasse

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Bruck waar de Großglockner Hochalpenstrasse begint. Deze toeristische weg brengt ons door de mooiste berglandschappen van de Hohe Tauern naar de deelstaat Karinthië. Middagmaal in Heiligenblut. ’s Namiddags brengen we een kort bezoek aan Heiligenblut met haar prachtige St.Wolfgangkerkje waarna we over de Großglockner Hochalpenstrasse naar de Franz Josephs Höhe rijden, hier genieten we van een panorama op de Pasterze, de grootste en langste gletsjer van de Oostenrijkse Alpen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

6e dag: Kitzbüheler Alpen

Na het ontbijtbuffet is de voormiddag vrij in onze verblijfplaats. Middagmaal in het hotel. ’s Namiddags maken we een ritje met de Wildkogelbahn (facultatief), een cabinekabelbaan die ons tot op 2.000 meter in de Kitzbüheler Alpen brengt. Hier genieten we van een overweldigend panorama op de bergketen van de Hohe Tauern met haar tientallen besneeuwde bergtoppen boven de 3.000 meter hoogte. Avondmaal en overnachting in het hotel.

7e dag: Neukirchen am Großvenediger – St-Joris-Winge

Na het ontbijtbuffet verlaten we de streek van de Hohe Tauern en rijden via Kitzbühel, Kufstein, München en Nürnberg huiswaarts. Vrij middagmaal onderweg tussen Nürnberg en Würzburg. Na de middag vervolgt de terugreis langs Frankfurt, Keulen en Aachen. Aankomst aan ons bureel voorzien omstreeks 21u00.

Hotelinformatie

HOTEL STEIGER

We overnachten in het 4**** familiehotel Steiger gelegen in het idyllische dorp Neukirchen am Großvenediger. Alle kamers zijn modern ingericht met traditionele alpine elementen en beschikken over kabel-tv en gratis WiFi. Elke kamer is voorzien airconditioning en een balkon. ’s Morgens bekomen we ontbijtbuffet, en ’s avonds een 5 gangen keuzemenu met saladebuffet. De spa van 200 m² is voorzien van een sauna, een stoombad, een infrarood cabine, een ontspanningsruimte en een zwemvijver met een ligweide. Dit hotel omgeven door het schilderachtige Nationaal Park Hohe Tauern zorgt voor complete rust en ontspanning.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 885.00
Vertrek: 
Vertrek aan ons bureel omstreeks 05u30

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + 60,00€

Inbegrepen

- Reis gebeurt per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
- Ontbijtbuffet met Bio-Ecke en 3 gangen keuzemenu tijdens de avondmalen met saladebuffet
- Gebruik van Welnessoase en zwembiotop met ligweide in het hotel
- Zoete versnaperingen ‘s namiddags in het hotel
- Bekwame chauffeur en reisleider
- De vermelde uitstappen in het programma
- Toeristentaks
- Bergrit heen en terug Mooserboden en Wasserfallboden
- Grossglockner-Hochalpenstrasse tol

Niet Inbegrepen

- Maaltijden heen- en terugreis
- Inkomgelden indien niet inbegrepen
- Persoonlijke uitgaven
- Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media