Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

7 DAGEN NAUDERS DRIE LANDENPUNT MET ZWITSERLAND EN ITALIË

Oostenrijk, Tirol doet ons denken aan natuurschoon, bergen, bossen, meren, gezellige dorpjes, gemütliche Tirolers , die zingend en jodelend door het leven gaan. Tijdens deze reis doen we prachtige uitstappen. Tijdens die uitstappen gaat onze aandacht dan ook uit naar drie gebieden die elk hun eigen landschappelijke schoonheid en cultuur bezitten. De fascinerende wereld van drieduizend meter hoge bergtoppen met hun gletsjers ontdekken we in de Tiroolse vallei van de Boven-Inn waar de Kaunertaler Gletscherstrasse ons met bus en al tot op 2.750 meter hoogte leidt. Het Zwitserse Unterengadin is een streek waar nog Reto-Romaans wordt gesproken, een aan het oude Latijn verwante taal. We bewonderen hier ook de traditionele architectuur en bezoeken de abdijkerk van Mustair, wereldcultuurerfgoed met de oudste fresco’s in Europa. In het Italiaanse Zuid- Tirol ontdekken we de streek Vinschgau met haar talrijke middeleeuwse burchten en het exotische kuuroord Merano dat een zuiderse sfeer uitstraalt met haar mediterrane plantengroei langs de oevers van de Passer. Onze schitterende verblijfplaats Nauders, is mooi gelegen en biedt de toerist alles wat hij wensen kan, daar dan nog eens bij, ons uitstekend viersterren hotel dat garant staat voor een luxueus verblijf, zal deze vakantie onvergetelijk maken. Meegaan is de boodschap!

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge - Nauders

Vertrek om 06.00 uur. Via autosnelweg richting Aachen (koffiestop). Daarna naar Stuttgart (vrij middagmaal), Ulm, Füssen en over de Fernpas naar Landeck. Aankomst in hotel Hochland te Nauders kamerverdeling, welkomstdrank, avondmaal en overnachting.

2e Dag: Verkenning Nauders

’s Morgens verkenning van het op 1.400 meter hoogte gelegen bergdorp Nauders met de St-Valentijnkerk en enkele bezienswaardige kapellen. Middagmaal in hotel Hochland in Nauders. ’s Namiddags bezoek aan het museum van kasteel Naudersberg Gelegen op het drielandenpunt met Zwitserla (facultatief € 08,00 p.p.), een soort Heimatmuseum waar ons verteld wordt over het harde leven dat de boerenbevolking hier in de vorige eeuwen leidde. Alternatief kan u per paardenkoets (facultatief € 14,00 p.p.) genieten van de mooie natuur in en rond Nauders. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3e dag: Merano

Na het ontbijtbuffet rijden we naar de prachtige Italiaanse stad Merano, een kuurstad met Habsburgse uitstraling en mediterraanse sfeer. Het is prachtig 7 DAGEN Oostenrijk Verblijfplaats: Nauders 30 gelegen tussen de indrukwekkende ruige bergen in de schilderachtige vallei van de Passer. De meer dan 3000 m hoge bergen beschermen het dal, waardoor het een heerlijk klimaat heeft en appels, wijndruiven en zelfs palmbomen hier volop groeien. Dit is het grootste natuurpark van Zuid-Tirol. Vergeten we dan ook Merano zelf niet, want deze stad heeft toch ook heel wat te bieden. Onder meer bezoeken we H. Geestkerk, de St-Niklaaskerk en de statige gebouwen in de kuurwijk. Na het middagmaal gaan winkelen onder de arcadebogen en genieten van een terrasje of waarom niet een wandeling langs de oevers van de Passer met zijn exotische plantengroei behoren ook tot de mogelijkheden. De heen- en terugreis gaat langs de Reschenpass, één van de mooiste passen van Tirol. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Serfaus - Kaunertaler Gletscherstrasse

Na weer een lekker ontbijt rijden we naar het prachtige centrum van Serfaus Dat behoort tot de oudste dorpen van Tirol. Het ontstaan gaat terug tot de Romeinse tijd. Het hele dorp is verkeersvrij. Na het middagmaal in Feichten, rijden we verder over de Kaunertaler Gletscherstrasse tot een hoogte van 2.750 meter. Hier houden we geruime tijd pauze om te genieten van het indrukwekkende berglandschap met zijn almweiden, gletsjers en bergtoppen van meer dan 3.000 meter hoog ! Avondmaal en overnachting in ons hotel te Nauders.

5e dag: Bad Scuol – Zernez - Ofenpas

Na het ontbijtbuffet rijden we Zwitserland en het Unterengadin binnen en houden halte in Bad Scuol waar een rondwandeling wordt gemaakt door het prachtige historische centrum langs de fonteinen die hier zuiver mineraalwater spuiten ! Middagmaal in Zernez. ’s Namiddags rijden we door het Zwitsers Nationaal Park en over de Ofenpas naar de vallei van Mustair. Hier brengen we een bezoek aan de St.-Johan-de-Doperbenedictijnenabdij die in de kerk zeer waardevolle fresco’s uit de tijd van Karel de Grote wist te bewaren en daarvoor door de Unesco tot ‘Wereldcultuurerfgoed’ werd uitgeroepen. (facultatief € 10,00 p.p.) Avondmaal en overnachting in ons hotel te Nauders. Muziek en dansavond.

6e dag: Samnaun

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Samnaun, een tolvrij gebied, gelegen in een prachtige zijvallei te midden van de Samnaun berggroep. Wie wenst kan hier taksvrije inkopen doen in de talrijke winkels. Barbecue in de natuur (bij goed weer) verzorgd door het hotel Hochland in Nauders. Daarna vrije tijd, een (berg) wandeling maken, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of gewoon uitrusten. Avondmaal en overnachting.

7e dag: Nauders – St.-Joris-Winge

Na het ontbijtbuffet valiezen laden en verlaten we ons hotel en rijden langs Landeck, over de Fernpas en verder langs Füssen, Ulm en Stuttgart naar Heilbronn. Vrij middagmaal. Daarna gaat het verder via Koblenz en Aachen naar St Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL “HOCHLAND”**** Hotel Hochland is in het centrum van Nauders gelegen. Dit traditionele en zeer gastvrije viersterren familiehotel staat vooral bekend voor zijn heerlijke keuken die zich weerspiegelt in een zeer uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet en een viergangen avondmenu met keuzemogelijkheid die een streling voor de smaakpupillen vormt. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een moderne badkamer met douche of ligbad, toilet en haardroger, kleuren-tv. met satellietontvangst, telefoon, balkon en kluisje. Het hotel beschikt over een gezellige bar en een wellness- en relaxruimte met overdekt zwembad, sauna en stoombad.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 860.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 60,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
(Ontbijtbuffet en 4-gangen keuzemenu met saladebuffet tijdens de avondmaaltijden in het hotel )
Voorziene uitstappen uit het programma
Welkomst drankje
Barbecue in de natuur (bij goed weer)
1x muziek - en dansavond in het hotel
1x specialiteitenbuffet in het hotel
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Middagmalen tijdens heen en terugreis
Inkomgelden en paardenkoets
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media