Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

7 Dagen Frankrijk Toeristisch Lourdes Bezoek aan : Pyrenëen - Nevers - Rocamadour - Oradour-Sur-Glane

Lourdes is in de eerste plaats bekend als bedevaartsoord en wordt jaarlijks door velen bezocht, als dank of gedane belofte, alsook door zieken die hopen op genezing of geestelijke ondersteuning. Maar Lourdes heeft ook een prachtige omgeving, de mooie bergwereld van de Pyreneeën. De heenreis via Oradour-sur-Glane, Limoges en Rocamadour. De terugreis over Nevers bieden vele bezienswaardigheden onderweg en maken deze reis tot een belevenis voor iedereen. Bernadette die tot armoede vervallen was, was een jong meisje dat tijdens haar korte leven het vele lijden moedig aanvaarde. Op 11 februari 1858 zag Bernadette, de 14 jarige dochter van molenaar Soubirous, bij de grot Massabielle aan de oever van het riviertje Gave de Pau een verschijning van Maria die haar vroeg iedere dag naar de grot terug te komen. Op de 9e dag van de in totaal 18, kwam er, toen de dorpsgenoten zich samen drongen om getuige te zijn van het gebeuren, een straaltje water te voorschijn op de plek waar Bernadette de grond aanraakte. Bernadette stierf in 1879 en ligt opgebaard in een glazen schrijn in de kapel van het convent St. Gildars te Nevers, welke we op deze reis ook bezoeken. In 1933 werd Bernadette door de Rooms Katholieke Kerk Heilig verklaard.

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Limoges

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Mons en Peronne (koffiestop) naar Parijs en Orléans (halte voor facultatief middagmaal).Verder over Vierzon naar Châteauroux. We brengen een klein bezoek aan het stadje Oradour sur Glane. Tijdens WO II werd het stadje volledig uitgemoord door de Duitsers en alles is intact gebleven zoals ten tijde van de oorlog. Verder naar Limoges voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Limoges – Rocamadour – Lourdes

Na het ontbijt rijden we tot Rocamadour. Dit dorpje is prachtig gelegen tegen de rotswand en herbergt één van de oudste bedevaartsplaatsen in Europa. Middagmaal. We maken een wandeling door de nauwe straten en bezoeken de hoog in de rotsen uitgehouwen kapel met het beeld van de Zwarte Madonna. Daarna gaat het verder naar Lourdes voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Lourdes – Gavarnie

Ontbijt en in de voormiddag is iedereen vrij. Na het middagmaal rijden we via Argelès en Gazost naar Gavarnie, gelegen ineen overweldigend mooi kader. Hier kan men wandelen naar de beroemde Cirque de Gavarnie, waar de hoogste waterval van Europa gelegen is (eventueel te paard of per ezel). De waterval stort zich hier 422m naar beneden, omringd door diverse bergtoppen. Een unieke belevenis! Bij de terugreis naar Lourdes stoppen we nog even bij de Pont Napolèon, een uniek staaltje bouwkunst uit de 19e eeuw. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Col d’Aspin – Col del Portillon

Na het ontbijt maken we een onvergetelijke daguitstap door de Pyreneeeën. Via Bagnères-de-Bigorre rijden we naar de Col d’Aspin, gekend bij de wielerliefhebbers. We rijden voorbij het mooie dorp Arreau en vatten de beklimming aan van de Col de Peyresourde. Na Bagnères De Luchon stijgen we opnieuw naar de Coll del Portillon en de Frans-Spaanse grens. In Bossost nemen we het middagmaal en krijgt u nog wat vrije tijd tot shopping. Nadien keren we terug via Fos naar ons hotel te Lourdes voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Lourdes

Na het ontbijt, gaan we kennis maken met Lourdes. We brengen een bezoek aan de Grot waar de H.Maria verscheen en waar nu Pelgrims uit de hele wereld naar toekomen om er te bidden en zich te laven aan het heilzaam bronwater van de grot. Na het middagmaal maken we dan een wandeling door het oude gedeelte van de stad met onder andere het geboortehuis van de H.Bernadette, het Maison Paternelle en het Cachot. Avondmaal en overnachting.

6e dag: Lourdes – Souillac – Nevers

Na het ontbijt nemen we afscheid van Lourdes en verlaten deze stad via Montauban en Cahors bereiken we Souillac voor het middagmaal. Daarna verder over Clermont-Ferrand en Moulins naar Nevers (omgeving) voor avondmaal en overnachting. 

7e dag: Nevers – Sint Joris Winge

Ontbijt en alvorens we de definitieve terugreis aanvatten, brengen we nog een bezoek aan Nevers. Bernadette Soubirous leefde van 1866 tot aan haar dood in het klooster van Saint-Gildars. Haar intacte lichaam ligt er opgebaard in een glazenschrijn. Na het bezoek aan het klooster rijden we via de Franse autowegen richting Parijs en huiswaarts. De nodige stops worden gehouden voor de facultatieve maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL(S) Onderweg **/***hotels met het nodige comfort. Te Lourdes het prachtige ****familiehotel Christ-Roi, zeer rustig gelegen op wandelafstand van het Heiligdom en het centrum. De kamers beschikken over het nodige comfort en er worden in het gezellig restaurant smakelijke maaltijden opgediend. 's Morgens Frans ontbijt met beleg, 's middags en' s avonds 4-gangen menu die worden geserveerd aan tafel. Een hotel dat reeds meer als 59 jaar geliefd is door onze trouwe klanten.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 650.00
Vertrek: 
06.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + € 128,00

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Bekwame chauffeur en reisleider
- Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
- De vermelde rondritten in het programma
- Bijdrage heiligdom
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Middagmalen tijdens heen en terugreis
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Inkomgelden
- Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media