Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

7 Dagen City Trip Krakau

Krakau is meer dan de moeite waard en voor iedereen wat wils. Krakau was tot 1608 de hoofdstad van Polen. Vandaag is dat niet langer het geval, maar de stad ademt nog steeds een statige en elegante sfeer uit en draagt de titel van culturele hoofdstad. Aangezien de stad weinig heeft geleden tijdens de tweede wereldoorlog, vindt u er een prachtig oud centrum terug. Het centrale marktplein is het grootste plein van Europa en behoort, net als de rest van het oude centrum, tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het mooie oude centrum vindt u veel Middeleeuwse invloeden terug, zoals de Barbican met Floriannuspoort, de stadsmuren, de lakenhal, stadhuis toren en de Koninklijke Burcht van Wawel. Een plaats waar zowel de inwoners van Krakau als toeristen graag en vaak vertoeven. Wij combineren deze stedentrip naar Krakau met een bezoek aan Auschwitz/Birkenau, de zoutmijn van Wieliczka. Tijdens de heenreis stoppen we ook nog in Wroclaw, terwijl het bedevaartsoord Czestochowa op de terugreis staat geprogrammeerd. Een prachtige trip naar Polen!

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Bautzen (omgeving)

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Nederland en de Duitse autowegen naar ons etappehotel in Bautzen (omgeving) Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor de maaltijden.

2e dag: Bautzen (omgeving) – Wroclaw – Krakau

Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Görlitz de Duits/Poolse grens over naar de historische stad Wroclaw. De stad, tot 1945 bekend als Breslau, kent een rijke geschiedenis. De stad heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar een groot deel van de binnenstad is in haar oude glorie hersteld. Bezienswaardig zijn onder andere het oude raadhuis, de patriciërs huizen op het marktplein en de kathedraal in de wijk Ostrów Tumski en de Aula van de universiteit. Wij bezoeken deze stad onder leiding van een plaatselijke gids. Vrij middagmaal en daarna via Poolse autowegen naar Krakau ons verblijfshotel voor 4 nachten. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3e dag: Krakau

Na het ontbijt maken we kennis met Krakau,we besteden deze dag volledig aan het bezoek van deze oude hoofdstad van Polen. Onder meer het kasteel van Wawel, parel van de Italiaanse renaissance, met een unieke verzameling Vlaamse wandtapijten en de koninklijke kathedraal met de crypte, de oude universiteit, de O.L.V.-kerk met het merkwaardig retabel van Veit Stoss, de fraaie gevels in de gezellige winkelstraatjes, het prachtige marktplein, dit is maar een greep uit de vele bezienswaardigheden van deze stad. Vrije tijd mag ook niet ontbreken en daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Auschwitz-Birkenau Ontbijt.

Vandaag gaan we naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz, waar een indrukwekkend beeld geschetst wordt van de verschrikkingen die hier in de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Vanaf 1942 werd Auschwitz het hoofdcentrum voor de uitroeiing van miljoenen mensen van verschillende nationaliteiten. Wachttorens, schrikdraad, de poort met het opschrift ”Arbeit macht frei”, de dodenmuur, de gaskamers en crematoria, maar ook de bergen persoonlijke bezittingen (brillen, valiezen, schoenen) vormen een verbijsterende getuigenis van de verschrikkingen die hier plaats vonden. We bezoeken er ook het Belgisch paviljoen. Vrij middagmaal. Op de terugweg verkennen we de vroegere Joodse wijk van Krakow. Velen onder u herinneren zich de emotievolle film “Schindler’s List”. Deze film speelde zich voor een deel af in de wijk Kazimierz. Een korte wandeling door deze wijk, laat ons kennis maken van een paar synagogen die getuigen zijn van de rijke joodse geschiedenisdie hier leefde van de 15e eeuw tot de tweede wereldoorlog. We rijden ook langs het getto terrein en de voormalige emailfabriek van Oscar Schindler, bekend als de potten- en pannenfabriek. Hier heeft Oscar Schindler tijdens de nazibezetting honderden Joden tewerkgesteld en alzo gered van de dood. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Wieliczka zoutmijn

Na het ontbijt rijden wij naar Wieliczka voor een bezoek aan de zoutmijn. Plaatselijke gidsen brengen ons tot op een diepte van 135 meter. Een unieke wandeling door de gangen van de oudste en nog werkende zoutmijn van Europa is een ware ontdekkingstocht. Van de ondergrondse ruimten die we bezoeken is de kapel “De zalige Kinga” het indrukwekkendst. Deze is gelegen op een diepte van 101m, is 54m lang en 12m hoog. Alles is er gehouwen, uit het zout: altaar, beelden, kruisweg, tot zelfs de kroonlusters en vloertegels. Na dit bezoek gaan we terug naar Krakau voor het vrije middagmaal en vrije namiddag voor te shoppen, want Krakau is geen stad van monumenten alleen! Het is de meest levendige stad van Polen met vele gezellige terrasjes, souvenirwinkels, kunstgalerijtjes… enz. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Krakau – Czestochowa – Bautzen (omgeving)

Ontbijt en daarna verlaten we Krakau en gaan we nog langs het heiligdom van Czestochowa. Een van de grootste bedevaartsoorden ter wereld. Jaarlijks ondernemen meer dan één miljoen gelovigen een pelgrimstocht daarheen. Wij bezoeken het beeld van de Zwarte Madonna en zien links van dit beeld de pauselijke stola (met bloedvlekken) van Johannes Paulus II die hij droeg bij zijn aanslag. In de schatkamer zien wijtalrijke voorwerpen die de pelgrims geschonken hebben aan dit heiligdom ondermeer een rozenkrans uit broodkruimels, gemaakt door gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en een kruis gemaakt uit staal afkomstig van de Twin Towers in New York waar Poolse brandweerlieden geholpen hebben. Vrij middagmaal en daarna rijden wij verder naar de Pools/Duitse grens en ons etappehotel te Bautzen (omgeving). Avondmaal en overnachting.

7e dag: Bautzen (omgeving) – St.- Joris Winge

Na het ontbijt via Duitse autowegen richting België. Onderweg houden wij de gebruikelijke stops voor de vrije maaltijden Aankomst aan ons bureel voorzien om 20.00

Hotelinformatie

HOTEL “SWING ****

Een stijlvol en modern 4-sterrenhotel gelegen op 4 km van Krakau centrum. Naast het hotel is er openbaar vervoer van en naar het stadscentrum. Dit hotel biedt comfortabele kamers, uitgerust met douche, wc, tv, telefoon en airconditioning. We bekomen ’s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een smakelijk 3-gangen maaltijd of buffet. Verder beschikt het hotel nog over liften, bar, wisselkantoor, sauna, fitness en Wifi.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 895.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 80,00
Vreemde Munten:
Onderweg Euro, ter plaatse Euro om te wisselen
naar Poolse Zloty, kredietkaarten worden aanvaard

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Ervaren chauffeur en reisleider
Plaatselijke gidsen
Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag
avondmaal tot de laatste dag het ontbijt
Alle uitstappen uit het programma
Toegangsgelden zoals:
- Aula Leopoldina Universiteit Wroclaw - Mariabasiliek met altaar van Weit Stwosz, museum - Collegium Maius, Kroningskathedraal - Koningskasteel in Krakau - Auschwitz/Birkenau met gids en audio systeem voor bezoek Auschwitz 1 - Zoutmijn Wieliszka met gids en audio systeem - Czestochowa Heiligdom met gids
Toeristentaks en btw

Niet Inbegrepen

Maaltijden heen- en terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden indien niet vermeld
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media