Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

7 Dagen Bretagne

Bretagne, land van legenden waar authenticiteit en tradities zeer goed samengaan, heeft door de eeuwen een sterke identiteit weten te creëren. Ongerepte kliffen, rotsachtige kust, heidevelden, mysterieuze bossen. De natuur in de streek is dus heel bijzonder, en trekt jaarlijks dan ook vele toeristen. Het zachte oceaanklimaat draagt daar zeker toe bij, net als de sfeer van het goede leven die hier heerst. Bretagne is zeer gehecht aan zijn tradities. En niet te vergeten zijn gastronomie, met de kouign-amann (Bretoense cake), de pannenkoeken en galettes, far breton( taart), vis en zeevruchten of de andouille worst van Guémené. Zich vervelen is onmogelijk in Bretagne !

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris Winge – Plouescat

We rijden over Bergen (Mons), Valenciennes, Amiens, Rouen, Caen en in de buurt van Mont-Saint-Michel naar ons hotel in Plouescat. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting. Onderweg houden we de gebruikelijke stops.

2e dag: Brest – Guimiliau - Abers - Meneham

Na een lekker ontbijt, brengen we een bezoek aan een “enclos paroissial” of een ommuurd kerkterrein in de buurt, rijkelijk versierde en architecturaal kunstvolle geestelijke bouwwerken in Bretagne. Daarna rijden we door richting Brest om de streek van de Légende en de Abers te doorkruisen met hun mooie maar ruige kusten. Vrij middagmaal. Uiteindelijk bezoeken wij Meneham, een vroeger algenplukkersdorp (“les goémoniens”) dat een tiental jaar geleden volledig terug opgebouwd werd. Maar vooral de granieten rotsen met daartussen zandstranden zijn meer dan het bewonderen waard. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Cap Sizun – Audierne - Quimper

Ontbijt. Vandaag trekken we zuidwaarts en bezoeken de rotskusten van het schiereiland Cap Sizun. Bij Pointe du Van en Pointe du Raz bewonderen wij de overgang van het Kanaal naar de Atlantische oceaan. Vrij middagmaal. Daarna rijden wij over het fotogenieke stadje Audierne naar Quimper, de hoofdstad van het departement Finistère. Daar maken wij een stadswandeling en bezoeken o.a. de kathedraal. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Perros-Guirec – Cairn van Barnenez

Na het ontbijt kunnen we opnieuw een mooie kuststrook bewonderen. We rijden naar het mondaine Perros-Guirec en starten daar een ongeveer 4 km lange wandeling langs het douanierspad naar het strand van Saint Guirec. Voor de fotografen is dit echt een buitenkansje want we wandelen langs de reusachtige roze granietrotsen in allerlei vormen en kleuren. Vrij middagmaal. Daarna rijden wij naar de Cairn van Barnenez, één van de grootste stenen grafheuvels, zo een 5000 jaar oud. Avondmaal en overnachting in ons hotel

5e dag: Locronan – Menez Hom – Camaret-sur-Mer Na het ontbijt rijden we naar Locronan waar we een uitgebreid bezoek brengen aan één van de mooiste dorpjes van Frankrijk met zijn eeuwenoude granieten huizen. Vandaar gaat het dan naar het hoogste punt van midden west Bretagne: de kale heuvel Menez Hom met zijn schitterend uitzicht. We vinden wel iets om te eten in het havenstadje Camaret-sur-Mer en bezoeken er de kapel van O.L.V. van Rocamadour. De Vauban toren staat er vlakbij. Ook hier hebben wij een zeer mooie klip: de Pointe de Penhir, een geliefd doelwit voor fotografen. We houden dan ook nog even halt aan het Alignement van Lagatjar, een soort Carnac in het klein. Na weer een mooie dag gaat het terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Roscoff – Île de Batz

Vandaag na het ontbijt rijden we naar het havenstadje Roscoff, verkennen het stadje met een toeristische treintje en brengen er een bezoek aan een bedrijf dat zeewieren verwerkt in voeding en cosmetica. Aansluitend varen we met deoverzetboot (15 minuten varen) naar het eilandje Île de Batz, waar we een mooie wandeling kunnen maken en er ook lekker kunnen eten (o.a. Bretoense pannenkoeken!) Terug met de overzetboot en naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Plouescat – St.-Joris Winge

Na een laatste ontbijt, valiezen laden en (huiswaarts) via Caen en de Pont de Normandië, huiswaarts. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL: CAP QUEST ***

Rustig gelegen op de Côte des Sables en tegenover de baai van Kernic op circa 1 km van het zandstrand en circa 2 km van het centrum van Plouescat. Ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning ! Het hotel beschikt over een Welness met overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. In het restaurant, serveert men naast zeevruchten en vis ook lokale en regionale streekproducten. ’s Morgens een ontbijtbuffet met charcuterie en ’s avonds een gevarieerd 4-gangen menu. Wifi gratis. Alle kamers, bereikbaar met de lift, zijn uitgerust met met douche, toilet, haardroger, tv, wifi. De vriendelijke service dragen bij voor een aangenaam verblijf ! Ideaal gelegen aan de zee en uitgangspunt voor de uitstappen.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 845.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer:+ € 180,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot
de laatste dag ontbijt ,’s morgens Frans ontbijtbuffet
en ’s avonds een 4-gangen menu.
¼ wijn,1/4 water en koffie tijdens de avondmalen
Alle voorzien uitstappen uit het programma
Overzetboot heen en terug île de Batz
Toeristische treintje Roscoff
Bezoek zeewieren bedrijf
Bezoek Cairn van Barnenez
Toeristentaks en BTW

Niet Inbegrepen

Inkomgelden niet inbegrepen, tenzij anders vermeld
Middagmalen
Dranken (indien niet inbegrepen) en Persoonlijke
uitgaven
Reis en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media