Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

6d Scandinavische kerstmarkten Denemarken/Zweden

"Home for christmas"

De kerstdagen en de aanloop ernaartoe zijn zonder twijfel de sfeervolste periode van het jaar. Het is een hartverwarmende tijd Daarom geniet van de gezelligste kerstmarkten in vier mooie steden op één reis. Ontdek o.a. de charmerende Deense hoofdstad Kopenhagen in volle kerststemming en beleef de magische kerstsfeer in het TIVOLI park. Bezoek de talrijke kerstmarkten in Malmö en wandel van de ene leuke kerstmarkt naar de andere. Ook Lübeck, de kersthoofdstad van het noordelijke Duitsland, mag op deze reis niet ontbreken! Dwaal door de mooie gedecoreerde straten van de oude stad en langs de traditionele kerstkraampjes.

Reisprogramma

1e dag : Sint-Joris Winge - Hamburg - Norderstedt

Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur en via Duitse autowegen naar Hamburg. Start van de kerstreis met een bezoek aan enkele mooie kerstmarkten in deze bruisende havenstad. Avondmaal en overnachting in het Best Western Hotel Schmöker-Hof.

2e dag : Hamburg-Kopenhagen

Na het ontbijt vertrekken we richting Puttgarden en nemen de ferry richting Rodby.Daarna richtng Kopenhagen waar we na de middag toekomen. Verwelkoming door de plaatselijke gids, die ons begeleid door de mooi verlichte straten van Kopenhagen. Bewonder het koninklijk paleis, de pittoreske oude haven “Nyhavn” en de kleine zeemeermin. Daarna verder naar ons hotel Lautrup Park voor avondmaal en overnachting.

3e dag : Kopenhagen

Na een lekker ontbijt terug naar Kopenhagenwant het is tijd voor Christmas shopping in de grote winkelstraat “Strøget” en de nabijgelegen straatjes. In de late namiddag een bezoek aan het TIVOLI park waar je ondergedompeld wordt in de magische kerstsfeer. Een topper! Na ons bezoek terug naar ons hotel Lautrup Park voor avondmaal en overnachting.

4e dag : Malmö

Vandaag na het ontbijt kruisen we de Sontbrug ”sundsbroen” van de populaire serie “The Bridge” tussen Denemarken en Zweden. Richting Malmö, waar we ons gaan onderdompelen in de winterse kerstsfeer. Trek je wandelschoenen aan en kuier rond op de verschillende kerstmarkten en maak kennis met de Zweedse producten van hout, glas en textiel, huisvlijt, bijzondere kerstversieringen, kerstkaarten en Zweedse traditionele etenswaren; je vindt het allemaal. Verder breng je natuurlijk je dag door met Zweedse koffie, Zweedse broodjes en gebak, vergeet dan ook niet een warme “glögg” te drinken. Misschien treffen we er ook de kerstman aan en vindt u er het geschikte cadeautje.Voor ieder wat wils ! Malmö in kersttijd, dat moet je een keer meegemaakt hebben. Terug naar ons hotel Lautrup Park voor avondmaal en overnachting.Dag

5e dag : Kopenhagen – Lübeck – Hamburg

Na het ontbijt nemen we de veerboot terug naar Duitsland met nog een stop in de Hanzestad Lübeck. De aangewezen stad voor Kerstshopping, maar liefst zeven kerstmarkten worden er gehouden: een historische kerstmarkt bij de Marienkirche, een kerstmarkt voor het hele gezin op de Obertrave, twee kunstnijverheidsmarkten in het Heiligen-Geist-Hospital en St. Petri en drie kerstmarkten in de Breite Straße en op de Rathausmarkt en de Koberg. Een fantastische belevenis voor kinderen is het kerstsprookjesbos bij de Marienkirche. Kom en proef van deze unieke kerstsfeer ! Voor het avondmaal en overnachting rijden we naar ons hotel BW Hotel Schmöker- Hof te Norderstedt.

6e dag : Norderstedt – Sint-Joris Winge

Ontbijt en huiswaarts met een heerlijk voldaan kerstgevoel. Via Duitse autowegen over Bremen, Münster, Duisburg naar Venlo, Roermond en ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 19.00 u. De nodige stops onderweg worden gehouden voor de vrije maaltijden.

Hotelinformatie

Overnachtingen heen-en terug: BEST WESTERN HOTEL SCHMÖKER-HOF NORDERSTEDT

Denemarken: HOTEL LAUTRUP PARK

Alle hotels genieten van een uitstekende luxe. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds is er een 3-gangen menu met bediening aan tafel of in buffetvorm.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 625.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media