Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

6 Dagen Singende Wirt - Bayerischer Wald

 

Veel te zien voor een aantrekkelijke prijs ! Donau in Vlammen !

Er zijn zoveel redenen om uw vakantie eens in het Beierse Woud te vieren. Neem nu de natuur; dichte bossen en ruige rotspartijen die afgewisseld worden met zonnige dalen en heldere meren. Geen wonder dat een deel van dit gebied tot Nationaal Park uitgeroepen is! Ook vinden we hier bekende steden als Passau, Regensburg en Klatovy. Aan cultuur en gezellige terrassen is dan ook geen gebrek. Tevens genieten we van een avondlijke boottocht “Donau im Feuerzauber” en steken we per trein, door een mooi landschap, de grens met Tsjechië over. Daarnaast geven wij u graag een extra reden om voor het Beierse Woud te kiezen, want uw verblijf is uitstekend verzorgd, met heerlijke maaltijden, comfortabele kamers en gezellige avonden met live muziek. Ga mee op deze prachtige reis en geniet van al het moois dat het “Bayerischer Wald” te bieden heeft !

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Elisabethszell

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur. Via autosnelweg naar Aachen, Köln, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Regensburg naar Elisabethszell voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Beierse Woud

Na een lekker ontbijt ontdekken we een deel van het Beierse Woud. Onze eerste stop is in Bad Kötzting het jongste kuuroord van Duitsland, met zijn mooie oude huizen in de kleine straatjes van het historisch centrum rond het kasteel. Tevens is deze stad ook beroemd vanwege de “Kötztinger Whit Ride”, één van de grootste traditionele bedevaarten te paard in Europa. Zijn geschiedenis kan worden getraceerd tot 1412. Elk jaar op Pinkstermaandag rijden meer dan 900 ruiters (alleen mannen) deze pelgrimstocht die leidt van de stad Bad Kötzting naar de stad Steinbühl. Voor deze processie werden de paarden feestelijk opgetuigd en de pelgrims dragen authentieke klederdracht. We sluiten onze voormiddag af met een bezoek aan de Bärwurzerei Liebl. We krijgen hier een film te zien over de productie van de edele brandewijn, proeverij en mogelijkheid tot aankoop van deze goddelijke drank. Na het middagmaal verblijven we aan de idyllische Arbersee. De Große Arber is met een hoogte van 1456 meter de hoogste berg van het Beierse Woud en wordt ook wel de „König des Bayerischen Waldes”genoemd. We genieten van een makkelijk toegankelijke wandeling van ongeveer half uur langs de grote Arbersee. We sluiten onze uitstap af aan de zuidkant van de Grote Arber te midden van hoog opgaande bossen met een bezoek aan Bodenmaïs, een populaire vakantieplaats en uitgeroepen tot het meest gastvriendelijke en geliefste vakantiedorp van Duitsland. U bent ook welkom in het Joska glas paradijs in het land van de glasblazers: een unieke belevingswereld van glaskunst en heerlijk winkelen. Terug naar onze verblijfplaats voor uitgebreid avondmaal met heerlijke Beierse specialiteiten en overnachting. Donau

3e dag: Treinreis naar de Tsjechische Republiek

Na weer een lekker ontbijt rijden we met onze autocar door het Arbergebiet voorbij het langlaufcentrum Bretterschachten (1118m boven de zeespiegel) en de Grote Arber naar Bayerisch Eisenstein. We verlaten onze autocar aan het Duitse treinstation en steken de grens over naar het Tsjechische treinstation Zelezna Ruda. We nemen de trein en genieten van het prachtige landschap, de ongerepte natuur en rijden door de 1748 m lange tunnel in Spicak. Na een uur rijden, bereiken we Klatovy. Hier wacht onze autocar ons op aan het station. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan Klatovy. Daarna rijden we langs kleine, authentieke dorpen, langs vervallen kastelen in de richting van de grens. Voor we de grens oversteken maken we nog een halte in de Chodenstadt Domazlice. Waar we een prachtig uitzicht hebben van op de 60 meter hoge klokkentoren. Wandeling door de oude stad en vrije tijd en of shopping. Daarna terug naar ons hotel langs de grensovergang Folmava en Furth im Wald naar Elisabethszell ons hotel voor avondmaal en overnachting. (identiteitskaart verplicht, betalingen kunnen worden gedaan met euro’s)

4e dag: Drie stromenstad: Passau “Donau in Vlammen”

Ontbijt en vrije voormiddag met mogelijkheid op ontdekking te gaan in de omgeving van het hotel met onze reisleider of te genieten van de Wellness ruimte van het hotel. Na het middagmaal in het hotel rijden we naar de mooie stad Passau. In deze oude bisschops- en grensstad zien we de schitterende samenvloeiing van de Inn, de Donau en de Ilz. Passau wordt daarom ook wel de ‘Dreiflüssestadt’ genoemd. In de oude binnenstad staat de kathedraal die deels in Barokstijl is opgetrokken. Deze beroemde Dom herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Leuk om te bezoeken zijn ook het raadhuis en de twee burchten, Oberhaus en Niederhaus. En bent u moe van het rondslenteren? Geen probleem. Er zijn genoeg leuke en gezellige terrasjes om even bij te komen en te genieten van de lokale heerlijkheden! In de late namiddag schepen we in voor een heerlijke boottocht: “Donau in Vlammen”. Tijdens deze tocht gebruiken we ook het avondmaal en genieten van het vuurwerk, muziek en dans. Nagenietend van deze tocht gaat het terug naar ons hotel te Elisabethzell voor overnachting.

5e dag: Regensburg

Even uitslapen en na het lekkere ontbijt gaan we naar de prachtige stad Regensburg. Deze stad ligt in het hart van Beieren en kan terug kijken op een 2000-jarige geschiedenis. De universiteitsstad is de op drie na de grootste stad van Beieren. In 2006 werd de best behouden middeleeuwse oude stad van Duitsland tot UNESCOwereldcultuurerfgoed benoemd. Na het middagmaal bekijken we de St. Petrus Kathedraal, de stenen brug, Porta Praetoria en de Jacobspoort. Aansluitend heeft u vrije tijd. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Elisabethszell – St.-Joris-Winge

Na ons ontbijt en nagenietend van de mooie vakantiedagen keren we terug huiswaarts langs de Duitse autowegen. De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur

Hotelinformatie

HOTEL: MARIANDL ***

In hotel “Mariandl” zal u zich onmiddellijk thuis voelen. Rusten, ontspannen, vermaak, vertier beleven we hier allemaal in een gezellige sfeer. Ons restaurant is comfortabel ingericht, met veel aandacht voor detail. Elke dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet, het avondmaal bestaat uit typische Beierse culinaire verse gerechten. De rustige, comfortabele standaard kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon en tv. Deze zijn gelegen in de verschillende gebouwen van het hotel en gedeeltelijk met lift bereikbaar. Heel belangrijk hier in het hotel is de aangename sfeer en het persoonlijk contact met hun gasten. Hun thema luidt dan ook “Wo freundlichkeit zu Hause ist …!”

Algemene informatie

Prijs: 
€ 735.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 50,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de
laatste dag ontbijt
Alle voorzien uitstappen uit het programma
Welkomstdrink
Gebruik van de Welnessruimte: sauna, stoombad,
overdekt zwembad (bijgebouw), solarium en
kegelbaan.
’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds
menukeuze met een salade- en dessertbuffet.
Dagelijks muziek- en dansavond
1 typische “Bayerischer Brauchtumsabend” (typische
Beiers avondeten )
Fakkelwandeling
Treinrit: Zelezna Ruda naar Klatovy
Boottocht: Donau in Vlammen met 3-gangen
avondmaal aan boord.
Toeristentaks en BTW

Niet Inbegrepen

Inkomgelden indien niet inbegrepen
Dranken en Persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media