Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

6 Dagen Newcastle Northumberland

In deze reis naar het Noordoosten van Engeland hebben wij alvast een aantal pareltjes in gedachten… Misschien herken je Durham van Downton Abbey, Victoria of de Harry Potter films? De gebouwen en oude straatjes vormen een perfect decor, en Bishop Auckland is dit jaar voor de derde keer het toneel van Kynren. Dit spektakel in de open lucht brengt 2000 jaar Engelse geschiedenis tot leven met acteurs en “special effects”: van de Romeinse overheersing tot de Tweede Wereldoorlog, je ziet het allemaal voor je eigen ogen gebeuren. De voorstelling bestaat uit 14 verhalen die worden verteld in filmachtige scenes. Samen met 8000 andere toeschouwers hou jij je adem in gedurende 90 minuten vol drama, show en sensatie. Spectaculaire belichting en de vuur- en watereffecten maken de beleving compleet. Ook deze reis is weer afwisselend en uniek en vol mooie momenten. Wij kijken er naar uit om deze reis samen met u te beleven.

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge - IJmuiden

We vertrekken ’s morgens vroeg vanuit Sint-Joris-Winge en rijden via de autosnelwegen naar Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. We maken er een wandeling langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden in het historische centrum van de stad. We krijgen ruimschoots de tijd voor een vrij middagmaal en de stad op eigen houtje verder te verkennen. Vervolgens rijden we naar IJmuiden om er in te schepen op de cruiseferry naar Newcastle-upon-Tyne. Aan boord van de DFDS Seaways cruiseferry krijgen we niet alleen een uitgebreid buffet voorgeschoteld als avondmaal, maar we logeren ook aan boord in onze eigen kajuit. Er wordt ’s avonds ook heel wat muzikale animatie voorzien.

2e dag: Newcastle-Upon-Tyne – Muur Hadrianus - Newcastle

Na het ontbijtbuffet aan boord van de cruiseferry ontschepen we omstreeks 10 u plaatselijke tijd in Newcastle-upon- Tyne. We rijden meteen naar Newcastle voor een kennismaking met het historische centrum en het recentelijk volledig heraangelegd Waterfront. We komen o.a. voorbij aan een aantal restanten van de beruchte Muur van Hadrianus. We vinden in Newcastle tal van moderne architectuur tegen een achtergrond van Victoriaanse en Georgiaanse gebouwen. Uiteraard bezichtigen we de indrukwekkende Gateshead Millennium Bridge, de enige kantelbrug ter wereld. De plaatselijke inwoners vertellen hierbij steevast dat het de enige brug is die knipoogt. We brengen ook een bezoek aan het Baltic Centre. De bovenste verdieping biedt immers een schitterend zicht op de skyline van Newcastle-upon- Tyne. Vrij middagmaal in één van de vele eetgelegenheden langsheen de rivier Tyne. Na de middag verkennen we het middeleeuwse hart van de stad. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende St-Niklaaskathedraal. De torenspits domineert al eeuwenlang de skyline van Newcastle en was een belangrijk navigatiepunt voor de schepen op de rivier. We brengen ook een bezoek aan de restanten van het Normandische kasteel. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van William Rufus, zoon van Willem de Veroveraar, en gaf op dat moment ook de naam aan de stad die zich rond dat nieuwe kasteel ontwikkelde. Vandaag zijn alleen de robuuste Keep en het poortgebouw ‘Black Gate’ overgebleven. Via China Town en de voetbaltempel St James’ Park wandelen we naar het Grey Monument in het centrum. Daar voorzien we nog wat vrije tijd om de winkelstraten en–centra te verkennen of door 2.000 jaar geschiedenis te wandelen.

3e dag: Holy island – Etal – Ford – Lady Waterfold Hall

Na het ontbijt worden we opgepikt door een plaatselijke gids en rijden we noordwaarts om er de oversteek te maken naar het heilige eiland van Lindisfarne. Dit epicentrum van de vroegchristelijke Kerk in de tijd van de Angelsaksen is de geboorteplek van de Lindisfarne Gospels, één van ’s werelds meest kostbare boeken. Vrij middagmaal op het Holy Island. Na de middag keren we terug naar het Engelse vasteland en rijden we met de stoomtrein op de Heatherslaw Light Railway. We voelen ons eventjes terug in de Victoriaanse tijd. Vervolgens brengen we een bezoek aan 2 van de mooiste dorpjes in Noord-Engeland: Etal en Ford. In Ford brengen we ook een bezoek aan de Lady Waterford Hall, uitgeroepen als best bewaarde geheim van Noord-Engeland. We vinden er schitterende muurschilderingen over het leven van Lady Waterford, die goed bevriend was met o.a. Queen Victoria en schilder John Ruskin. Terug naar Newcastle voor avondmaal en overnachting.

4de dag: Durham – Birtley - Kynren

Na het ontbijt rijden we deze keer zuidwaarts. We brengen een bezoek aan Durham, een opmerkelijke stad die vooral dankzij Durham Castle en Durham Cathedral bekend is. Wij rijden via de Angel of the North – het indrukwekkende standbeeld langsheen de autosnelweg – en een korte omweg doorheen Birtley om er het verhaal van de Birtley Belgians te horen. Deze Belgische vluchtelingen bouwden er tijdens de Eerste Wereldoorlog een eigen Belgische nederzetting: Elisabethville. Eenmaal in Durham aangekomen, voorzien we eerst tijd voor een vrij middagmaal. Na de middag brengen we een bezoek aan de kathedraal en het kasteel. Vervolgens verder naar Bischop Auckland waar we de unieke openluchtvoorstelling van ‘Kynren – an Epic Tale of England’ zullen bijwonen. De show brengt 90 minuten lang de Middeleeuwen opnieuw tot leven. Avondmaal ter plaatse. Na het grandioze spektakel rijden we terug naar ons hotel in Newcastle.

5e dag: Beamish – Newcastle-upon- Tyne

Na het ontbijt laden we de bagage in en rijden we naar Beamish, een openluchtmuseum waar het leven in Noord-Engeland tussen 1820 en 1950 wordt getoond. U kunt het een beetje vergelijken met Bokrijk in Vlaanderen, maar veel interactiever opgezet. U reist echt even terug in de tijd. Vrij middagmaal ter plaatse. Na de middag rijden we naar het haven van Newcastle-upon-Tyne om er in te checken bij DFDS Seaways voor de overtocht met de cruiseferry naar IJmuiden. Avondmaal en logies aan boord van de cruiseferry. Uiteraard zijn er ook nu weer dezelfde faciliteiten als tijdens de heenreis.

6e dag: IJmuiden – St-Joris-Winge

Na het ontbijtbuffet aan boord van de cruiseferry landden we in IJmuiden. Via de autosnelwegen rijden we vervolgens terug naar Sint-Joris-Winge. Thuiskomst is voorzien omstreeks 14.00 uur.

Hotelinformatie

COPTHORNE HOTEL NEWCASTLE **** Copthorne Hotel Newcastle**** ligt centraal in de stad, op slechts enkele passen van de Central Library en op wandelafstand van de winkelstraten. Het 4-sterrenhotel beschikt over 156 comfortabele kamers, allemaal uitgerust met minibar, TV, WiFi, bad of douche, haardroger, en vooral uitstekende bedden. Het Quay 7 Restaurant staat dan weer synoniem voor heerlijke lokale en internationale gerechten. ’s Morgens krijgt u een uitgebreid ontbijtbuffet voorgeschoteld en ’s avonds wordt een 3-gangenmaaltijd voorzien. En dat alles met een voortreffelijk uitzicht over het water van de rivier Tyne. De dag afsluiten doe je dan weer in de gezellige lobby met open haard.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 979.00
Datum: 
wo, 28/08/2019 tot ma, 02/09/2019

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer + € 235,00
Vreemde munt: Engelse ponden

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Overtochten Ijmuiden – Newcastle – Ijmuiden (buitenkajuiten)
Alle voorziene uitstappen op het programma
Inkomgelden: Norman Castle, Newcastle cathedral,Heatherslaw Light Railway, Lady Waterford Hall, Durham university botanic garden, Kynren (platinum seats), Beamisch openluchtdomein

Niet Inbegrepen

Inkomgelden (indien niet vermeld bij inbegrepen)
Middagmalen
Dranken en persoonlijke uitgaven
Reis en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media