Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

6 dagen Duitsland: “Bayerischer Wald" - "Beim Singenden Wirt"

Er zijn zoveel redenen om uw vakantie eens in het Beierse Woud te vieren. Neem nu de natuur; dichte bossen en ruige rotspartijen die afgewisseld worden met zonnige dalen en heldere meren. Geen wonder dat een deel van dit gebied tot Nationaal Park uitgeroepen is! Ook vinden we hier bekende steden als Passau ,Regensburg en Klatovy. Aan cultuur en gezellige terrassen is dan ook geen gebrek. Tevens genieten we van een avond boottocht “Donau im Feuerzauber” en steken we per trein, door een mooi landschap, de grens met Tsjechië over. Daarnaast geven wij u graag een extra reden om voor het Beierse Woud te kiezen, want uw verblijf is uitstekend verzorgd, met heerlijke maaltijden, comfortabele kamers en gezellige avonden met live muziek. Ga mee op deze prachtige reis en geniet van al het moois dat het “Bayerischer Wald” te bieden heeft ! 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Elisabethszell

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur. Via autosnelweg naar Aachen, Köln, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Regensburg naar Elisabethszell voor kamer- verdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Beierse Woud

Na een lekker ontbijt ontdekken we een deel van het Beierse Woud. Onze eerste stop is in Bad Kötzting het jongste kuuroord van Duitsland, met zijn mooie oude huizen in het historische centrum, dat gevormd wordt met kleine straatjes rond het kas- teel. Tevens is deze stad ook beroemd vanwege de “Kötztinger Whit Ride”, één van de grootste traditionele bedevaarten te paard in Europa. Zijn geschiedenis kan worden getraceerd tot 1412. Elk jaar op Pinkstermaandag rijden meer dan 900 ruiters (alleen mannen) deze pelgrim- stocht die leidt van de stad Bad Kötzting naar de stad Steinbühl. De paarden zijn feestelijk versierd en de pel- grims dragen authentieke klederdracht ter ere van deze processie. We sluiten onze voormiddag af met een bezoek aan de Bärwurzerei Liebl. We krijgen hier een film te zien over de productie van de edele brandewijn, proeverij en mogelijkheid tot aankoop van deze goddelijke drank. Na het middagmaal verblijven we aan de idyllische Arbersee. De Große Arber is met een hoogte van 1456 meter de hoogste berg van het Beierse Woud en wordt ook wel de „König des Bayerischen Waldes”genoemd. We genieten van een makkelijk toegankelijke wandeling van ongeveer half uur langs de grote Arbersee. We sluiten onze uitstap af aan de zuidkant van de Grote Arber te midden van hoog opgaande bossen met een bezoek aan Bodenmaïs, een populaire vakantieplaats en uitgeroepen tot het meest gastvriendelijke en geliefste vakantiedorp van Duitsland. U bent ook welkom in het Joska glas paradijs in het land van de glasblazers: een unieke belevingswereld van glaskunst en heerlijk winkelen. Terug naar onze verblijfplaats voor uitgebreid avond- maal met heerlijke Beierse specialiteiten en overnachting. 

3e dag: Treinreis naar de Tsjechische Republiek

Na weer een lekker ontbijt rijden we met onze autocar over de Arbergebiet voorbij de Langlaufzentrum Bretterschachten (1118m boven de zeespiegel) en de Grote Arber naar Bayerisch Eisenstein. We ver- laten onze autocar aan het Duitse trein- station en steken de grens over naar het Tsjechische treinstation Zelezna Ruda. We nemen de trein en genieten van het prachtige landschap, de ongerepte natuur en rijden door de 1748 m lange tunnel in Spicak. Na een uur rijden, bereiken we Klatovy. Hier wacht aan het station onze autocar. Na het middagmaal bren- gen we een bezoek aan Klatovy. Daarna rijden we langs kleine, oorspronkelijke dorpen, langs vervallen kastelen in de richting van de grens. Voor we de grens oversteken maken we nog een halte in de Chodenstadt Domazlice. Waar we een prachtig uitzicht hebben van op de 60 meter hoge klokkentoren. Wandeling door de oude stad en vrije tijd en of shop- ping. Daarna terug naar ons hotel langs de grensovergang Folmava en Furth im Wald naar Elisabethszell ons hotel voor avondmaal en overnachting. (identiteits- kaart verplicht, betalingen kunnen wor- den gedaan met euro’s)

4e dag: Drie stromenstad: Passau “Donau in Vlammen”

Ontbijt en vrije voormiddag met mogelijk- heid op ontdekking te gaan in de omge- ving van het hotel met onze reisleider of te genieten van de Wellness ruimte van het hotel. Na het middagmaal in het hotel rijden we naar de mooie stad Passau. In deze oude bisschops- en grensstad zien we de schitterende samenvloeiing van de Inn, de Donau en de Ilz. Passau wordt daar- om ook wel de ‘Dreiflüssestadt’ genoemd. 

In de oude binnenstad staat de kathe- draal die deels in Barokstijl is opgetrok- ken. Deze beroemde Dom herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Leuk om te bezoeken zijn ook het raadhuis en de twee burchten, Oberhaus en Niederhaus. En bent u moe van het rondslenteren? Geen probleem. Er zijn genoeg leuke en gezel- lige terrasjes om even bij te komen en te genieten van de lokale heerlijkheden! In de late namiddag schepen we in voor een heerlijke boottocht: “Donau in Vlammen”. Tijdens deze tocht gebruiken we ook het avondmaal en genieten van het vuurwerk, muziek en dans. Nagenietend van deze tocht gaat het terug naar ons hotel te Elisabethzell voor overnachting.

5e dag: Regensburg

Even uitslapen en na het lekkere ont- bijt gaan we naar de prachtige stad Regensburg. Deze stad ligt in het hart van Beieren en kan terug kijken op een 2000-jarige geschiedenis. De universi- teitsstad is de drie-na-grootste stad van Beieren. In 2006 werd de best behouden middeleeuwse oude stad van Duitsland tot UNESCO-wereldcultuurerfgoed benoemd. Na het middagmaal bekijken we de St. Petrus Kathedraal, de stenen brug, Porta Praetoria en de Jacobspoort. Aansluitend heeft u vrije tijd. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Elisabethszell – St.-Joris-Winge

Na ons ontbijt en nagenietend van de mooie vakantiedagen keren we terug huiswaarts langs de Duitse autowegen. De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL: MARIANDL ***

In hotel “Mariandl” zal u zich onmiddelijk thuis voelen. Rusten, ontspannen, vermaak, vertier beleven we hier allemaal in een gezellige sfeer. Ons restaurant is comfortabel ingericht, met veel aandacht voor detail. Elke dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet, het avondmaal bestaat uit typische Beierse culinaire verse gerechten. Tijdens de namiddag serveren zij zelfgebakken cakes en taarten. De rustige, comfortabele kamers zijn voorzien van bad of douche/wc, telefoon, tv. Ons thema luidt dan ook “…Wo freundlichkeit zu Hause ist…!” De aangename sfeer van het hotel en het persoonlijk contact met hun gasten zijn belangrijk.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 635.00
Vertrek: 
06.00u aan ons bureel

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

- Eenpersoonskamer: +€ 50

Inbegrepen

Reis gebeurt per **** touristclass autocar met het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Alle voorziene uitstappen op het programma
Welkomstdrink
Gebruik binnen zwembad, welness ruimte hotel
’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds menu keuze, salade- en dessertbuffet
Treinrit Zelezna Ruda - Klatovy
Boottocht, Donau in vlammen met 3-gangen avondmaal aan boord
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Inkomgelden
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media