Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

5D Praag - Tsjechië

Praag, de gouden stad aan de Moldau of “de stad met de honderden torens…” één van de meest bezochte steden van Europa. Ondanks de vele contrasten vormt de stad toch een harmonieus geheel: middeleeuwse straten,gotische en barokke kerken, Jugendstil…De kunst- en geschiedenisliefhebbers vinden er ruimschoots hun gading wat betreft historische gebouwen en monumenten.Maar de stad heeft meer troeven om de bezoeker te charmeren: een wandeling door de drukke maar gezellige wandelstraten, het Wenceslasplein, de Karlsbrug, de Joodse wijk en toffe typische cafeetjes en restaurantjes. Kortom Praag is zeker meer dan een bezoek waard!

Reisprogramma

1e dag: Sint-Joris Winge – Praag

Vertrek om 5.30 uur aan ons bureel en via Aachen en Köln(koffiestop) richting Limburg an der Lahn, Frankfurt, Würzburg (vrij middagmaal in een self-restaurant). Verder over Nürnberg en Amberg naar de Tsjechische grensovergang te Rozvadov. Nadien over Pilzen naar Praag. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

2e dag: Praag

Ontbijt. Vervolgens per autocar naar het centrum van de Gouden Stad en bezoek o.l.v. onze plaatselijke gids aan het Strahofklooster. Vervolgens naar het Burchtdistrict voor bezoek aan de St-Vituskathedraal. Nadien wandeling langs het Gouden Straatje naar de St-Joriskathedraal. Na de aflossing van de wacht begeven we ons met de autocar naar Stredokluky voor een typische Tsjechische maaltijd met folkloremuziek. Nadien terug naar Praag voor een verder bezoek van de stad o.m St Nikolaas, Mala Strana, de John Lennonmuur en de beroemde Karlsbrug over de Moldau. Avondmaal en overnachting in ons hotel. Na het avondmaal mogelijkheid om het Praags Zwart theater.

3e dag: Praag – Boottocht

Ontbijt. Geleide wandeling door het oude stadsgedeelte met bezoek aan het Oude Stadsplein,de Kruittoren en de Tynkerk. Vervolgens naar het stadhuis met zijn beroemde uurwerk.Het middagmaal gebruiken we op de boot tijdens een rondvaart op de Moldau, een lekkere buffetmaaltijd met. Nadien wandeling langs de Joodse wijk met de synagoge en het kerkhof. Nog wat vrije tijd en terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Praag – Krivoklat

Ontbijt. Met onze autocar naar Krivoklat, waar we kunnen genieten van de mooie omgeving en een bezoek brengen aan een kristalfabriek, mogelijkheid tot het aankopen van kristal. Na het middagmaal gaat het terug richting Praag, voor een bezoek aan de stad, om te shoppen of wat vrije tijd te nemen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Praag – Sint-Joris Winge

Ontbijt.Terugreis via Rozvadov naar Nürnberg en Würzburg Vrij middagmaal in een self-service. Over de Duitse autowegen naar Frankfurt en Köln. Via Aachen en Heerlen over de Belgische grens naar Sint-Joris Winge. Aankomst voorzien rond 20.00 uur.

 

Hotelinformatie

HOTEL: “PYRAMIDA****” TE PRAAG

Dit hotel is gelegen aan de rand van de historische stad, dichtbij het « Strahov klooster » en op 15min wandelafstand van de Karl’s brug. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met badkamer en toilet, telefoon en tv. Naast een 3-gangenmaaltijd ‘s avonds bekomen we ‘s morgens ook steeds een rijkelijk ontbijtbuffet. Het hotel heeft meerdere restaurants, fitness, massage, zwembad en sauna (welness faciliteiten tegen meerprijs).

Algemene informatie

Prijs: 
€ 485.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + 115,00 €

Inbegrepen

Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleidster
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Rondritten volgens het programma
Inkomgelden: boottocht, Folkloremiddag, Kristalfabriek

Niet Inbegrepen

Inkomgelden: Joodse wijk + oud synagoge (+/- 20,00 €), voorstelling Zwarte Theater (+/- 20,00 €), Loretto klooster (+/- 6,00 €)
Dranken en persoonlijke uitgaven.
Middagmaal tijdens heen en terugreis
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media