Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

5 dagen Duitsland Zwarte Woud Verblijfplaats : Lossburg

Het Zwarte Woud is ongetwijfeld één van de meest geliefde bestemmingen van Duitsland. Terecht, want het is een streek vol afwisseling aan natuurschoon, vakwerkhuizen, klederdracht en de Schwarzwalder Kirschtorte. Wie er op vakantie gaat wordt elke dag verrast door de onverwachte natuurlijke schoonheid. We hebben er een mooie reis van gemaakt met interessante uitstappen, dus voor elk wat wils. Vanaf deze locatie in het hart van het Zwarte Woud hebben we een ideale uitvalsbasis voor onze rondritten. Ons verblijfshotel “Landgasthof Hotel Hirsch” is bekend om zijn gastvrijheid en smakelijke maaltijden.

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge - Rastatt - Lossburg

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en rijden we naar de mooie barokstad Rastatt. Na de vrije lunch wandelen we langs het 18e-eeuwse Rathaus, de Alexiusbrunnen, de Stadtkirche St. Alexander met haar gevel uit rood zandsteen en de Johannes-Nepomuk-Brunnen. Enkele kilometers ten zuid-oosten van de stad, bezoeken we Schloss Favorite, omringd door een prachtig park, dat in 2009 verkozen werd tot een van de mooiste van Duitsland. Nadien rijden we door de vallei van de Murg naar Lossburg naar ons hotel voor check-in, avondmaal en overnachting.

2e dag: Lossburg - Freiburg - Sankt Peter - Triberg - Lossburg

Na een lekker ontbijt gaat het naar Freiburg, de gezelligste hoofdstad van het Zwarte Woud. Freiburg heeft een van de mooiste historische stadskernen van Duitsland, doorsneden door de typische 'Bächle', kleine waterlopen naast de voetpaden. We wandelen door de oude binnenstad waar de 116 m hoge toren van het indrukwekkende munster onmiddellijk opvalt. Ook het Historisches Kaufhaus met zijn donkerrode gevel, het Haus zum Schönen Eck en de Alte Wache trekken onze aandacht. De Augustinerplatz met het klooster en de resten van de stadsmuur doet sterk denken aan de Spaanse Trappen in Rome. Op de Rathausplatz zien we het oude en nieuwe raadhuis, de gotische Martinskirche en de fontein met het monument voor Berthold Schwarz, de uitvinder van het buskruit. De Adelhauser Platz is volgens echte kenners van Freiburg het mooiste plein van de stad: het is klein, gezellig en ligt ver van de grote voetgangersdrukte. Na het middagmaal rijden we via het adembenemende Glottertal naar Sankt Peter voor een bezoek aan de barokke abdijkerk uit 1727, gevolgd door een bezoek aan de barokke bedevaartskerk Maria in der Tanne, even buiten Triberg gelegen. Avondmaal en overnachting in Lossburg.

3e dag: Lossburg - Pfalzgrafenweiler - Dornstetten - Freudenstadt - Lossburg

Na het ontbijtbuffet bezoeken we in Pfalzgrafenweiler een bedrijf waar de echte Schwarzwalderham wordt gerookt. Nadien ontdekken we het middeleeuwse, volledig ommuurde Dornstetten met haar pittoreske vakwerkhuizen en schilderachtig marktplein met Marktbrunnen. Middagmaal en daarna rijden we terug naar Lossburg met onderweg een bezoek aan het grootste marktplein van Duitsland, gelegen in Freudenstadt. Nog wat vrije tijd en daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting. 

4e dag: Lossburg - Alpirsbach - Lossburg

Ontbijt en daarna rijden we naar Alpirsbach voor een bezoek aan de voormalige Benedictijnenabdij met museum en kloosterkerk. In de Klosterbrauerei proeven we nadien van een regionaal biertje. Terug naar het hotel waar we ons middagmaal nemen. Nadien kunt u deelnemen aan een wandeling in de omgeving, er met de fiets op uit trekken of vrij vertoeven in het hotel of een bakdemonstratie van de “Schwarzwaldtorte”.

5e dag: Lossburg - Baden Baden – St.-Joris-Winge

Na het ontbijt en een koffer vol mooie herinneringen, nemen we afscheid van Lossburg en rijden naar het mondaine kuuroord Baden Baden, met zijn mooie historische gebouwen en Romeinse badhuizen, gelegen in het Rijndal en omgeven door bossen en bergen. Op onze wandeling langs de Oosbach komen we voorbij het wereldberoemde Festspielhaus, de Trinkhalle met mooie fresco’s en het Kurhaus met het wereldvermaarde casino. We flaneren langs de eeuwenoude Lichtentalerallee en bezoeken de oude stadskern rond Schlossberg met de Romeinse baden, de Caracallathermen en Stiftskirche. Na het vrije middagmaal vatten we de terugreis aan met onderweg de gebruikelijke stops.

Hotelinformatie

AKZENT HOTEL: LANDGASTHOF “HOTEL HIRSCH” ***S

Gelegen in het centrum van Lossburg, combineert dit traditionele hotel een vriendelijke sfeer met een moderne look. Het hotel staat bekend voor zijn hoge kwalitatieve dienstverlening, zijn gemoedelijke sfeer, smakelijke regionale maaltijden en zelfgemaakte taarten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangen avondmaal. De kamers zijn voorzien van het nodige comfort, badkamer met bad/ douche, toilet, haardroger, telefoon, radio, wifi, tv. De verdere faciliteiten: lift, lounge met open haard, tuin, terras, sauna, jacuzzi, massage enz…

Algemene informatie

Prijs: 
€ 499.00
Vertrek: 
06.00 u

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eenpersoonskamer : + €60.00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar met het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Alle uitstappen vermeld in het programma

Niet Inbegrepen

Inkomgelden
Middagmalen tijdens heen- en terugreis
Dranken en Persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media