Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

5 Dagen Duitsland Harzgebergte Verblijfplaats : Wernigerode

De Harz met zijn dicht beboste heuvelflanken, idyllische rivierdalen, rotspartijen, pittoreske dorpen en steden met vakwerkhuizen: het is een stukje Duitsland dat uitzonderlijk goed uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen en zijn kunsthistorische gebouwen prachtig heeft gerestaureerd. Het is alsof de tijd hier stil is blijven staan, of heeft het IJzeren Gordijn al die jaren door zijn hermetische afsluiting de dorpen en steden beter hun eigen karakter doen bewaren? De Harz is een geheim juweeltje in het midden van Duitsland. We bezoeken dan ook de middeleeuwse stadjes zoals Goslar, Wernigrode en Quedlinburg. Absoluut wondermooi! Bovendien bezoeken we tijdens de terugreis de Herrenhauser Gartens in Hannover, één van Europa’s mooiste barok toptuinen.

 

Reisprogramma

1e dag: Sint-Joris-Winge – Goslar – Wernigerode

Vertrek om 06.00 uur. Via Lummen naar Venlo voor een koffiehalte. Daarna door het Ruhrgebied naar de omgeving van Hannover voor het vrij middagmaal. Verder naar Goslar, een fantastische kennismaking met de Harz. Deze stad was lange tijd de uitverkoren verblijfplaats van de eerste Duitse keizers. We maken een wandeling vanaf de Kaiserpfalz tot op de sfeervolle Markt met o.a. een prachtig 16de eeuws stadhuis. Daarna vervolgen we onze weg naar onze verblijfplaats Wernigerode, voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Brocken - Wernigerode

Na het ontbijt verkennen we onze verblijfplaats, een parel van een stadje, met vele vakwerkhuizen en een sprookjesachtig stadhuis. Tevens rijden we met een toeristisch treintje (faculatief) door de smalle straatjes tot aan het kasteel, dat pronkt boven de stad. Tijd voor een frisse pint of een bezoek aan het kasteel (facultatief) en dan terug naar het centrum voor verdere verkenning van onder meer het prachtige stadhuis, het Gotische Haus, de Sylvesterkirche...enz... Middagmaal gebruiken we in ons hotel, daarna staat de hoogste berg van de Harz op het programma. We nemen vanuit Wernigerode het nostalgische stoomtreintje de Brockenbahn naar de Brocken, met zijn 1.142m de hoogste berg van Midden Duitsland. Het treintje spoort doorheen een prachtige natuur naar deze hoge berg. Dit gebergte vormde vroeger de grens met de D.D.R. Nog wat vrije tijd en daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Nordhausen – Stolberg

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Nordhausen voor een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Mittelbau Dora, waar V2’s op een onmenselijke manier door de gevangenen geproduceerd werden. Een aangrijpende ervaring. Middagmaal in Nordhausen met aansluitend een bezoek aan de “Echter Nordhauser” een traditionele stokerij van brandewijn. We beëindigen onze dag in het mooie vakwerkhuizenstadje Stolberg Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

4e dag: Quedlinburg - Oostharz

In de voormiddag, na het ontbijt, bezoeken we nog een pareltje in de Harz, namelijk Quedlinburg dat wellicht het meest bekoorlijke stadje van de Harz is en tevens ook in zijn geheel opgenomen in de Unescomonumentenlijst (1200 geklasseerde huizen, oudste huis van Duitsland, de Stiftskirche St.Servatius, ...).Na het middagmaal opnieuw een prachtig stukje natuur: vanuit Thale, gelegen aan het begin van het Bodetal, voert een zweefbaan naar de “Hexentansplatz”, op 454 m hoogte, waar we kunnen genieten van prachtige uitzichten op het Bodetal en de Rosstrappe. Vrije tijd op de Heksendansplaats, waar de heksen en duivels op 1 mei feestvieren en waar ook op andere tijdstippen heel wat te beleven valt. Daarna door het indrukwekkende Bodetal terug naar Wernigerode voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Hannover – Sint-Joris Winge

Ontbijt. Koffers pakken maar nog niet direct naar huis, want in de voormiddag brengen we nog een toeristisch bezoek aan de wondermooie baroktuinen ”Herrenhaüser Garten”. Deze behoren tot de allermooiste tuinen van Europa en brengen toeristen uit de hele wereld in vervoering. Na het nemen van nog een middagmaal gaat het richting het Ruhrgebied met nog een laatste stop in Sevenum voor het vrije avondmaal terug naar ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL: HKK HOTEL WERNIGRODE****

Gastvrijheid en vriendelijkheid typeren het modern ingerichte hotel in Wernigrode. Gelegen op slechts 100 m afstand van het historisch centrum. Hier kunt u genieten in eigentijdse en comfortabele kamers, voorzien van alle comfort. Laat u verwennen in het restaurant met diverse culinaire specialiteiten. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een koud en warm dinerbuffet. Verder geniet u van de “Gemütlichkeit” in de Berliner Zille of Allegro dans bar. Gratis gebruik van sauna, stoombad en fitnessruimte. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 599.00
Vertrek: 
5u30

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + € 52,00

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
- Ervaren chauffeur en reisleider
- Nostalgisch ritje met een stoomtrein naar de Brocken
- Inkom Concentratiekamp Mittelbau-Dora
- Herrenhaüser Garten Hannover
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Persoonlijke reisannulatieverzekering
- Inkomgelden indien niet inbegrepen

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media