Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

5 Dagen Berlijn Citytrip

Berlijn blijft één van de boeiendste, hipste en snelst groeiende Europese steden, die na de val van het communisme uit haar as verrezen zijn. Het vroegere Oost- en West-Berlijn worden vandaag verbonden door een onwaarschijnlijk interessante Potsdamer Platz en sinds de Duitse eenmaking is een nieuw regeringskwartier rond de Brandenburger Tor. Onderweg van de ene plaats naar de andere kom je de geschiedenis vanzelf tegen, maar ook prestigieuze shops, en het KaDeWe, het tweede grootste winkelwarenhuis van Europa. Historisch en hedendaags gaan hier moeiteloos hand in hand. Ooit was Berlijn de residentie van de Pruisische koningen en later die van de Duitse keizers en in dat verband bezoeken we ook één van de kastelen van het nabijgelegen Potsdam.

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge - Berlijn

Vertrek 06.30 uur. De heenreis verloopt via Nederlandse en voornamelijk Duitse autosnelwegen via Roermond, Düsseldorf, Dortmund, Hannover en Magdeburg. Onderweg houden we regelmatig halt voor een pauze maar we schenken zeker aandacht aan de Gedenkstätte Deutsche Teiling ofwel de voormalige grensovergang tussen BRD en DDR te Marienborn. Ons hotel ligt vlak bij de Alexanderplatz (Televisietoren), het vroegere centrum van Oost-Berlijn en is een ideaal uitgangspunt om de stad te ontdekken. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

2e dag: Berlijn

Onze eerste kennismaking na het ontbijt met Berlijn gebeurt via een rondrit in het voormalige oostelijk gedeelte. Langs de East Side Gallery en Unter den Linden bereiken we de Brandenburgse Poort. Op de Alexander Platz kijken we op tegen de televisietoren en langs Marx en Lenin belanden we in het Nicolaiviertel en langs de historische bouwwerken aan de prachtallee Unter den Linden. Een vrij middagmaal voorzien we in de buurt van de Galeries Lafayette (architect Jean Nouvel). Het hoogtepunt is een bezoek aan het legendarische Mauermuseum bij Checkpoint Charlie. In de buurt bekijken we daarna nog een stukje muur dat niet aan de sloophamer ten prooi gevallen is. Na een avondmaal in het hotel keren we terug naar de hypermoderne Potsdamer Platz by night voor een geleid bezoek (moderne bouwwerken) en een drankje in het Sony-Center. Overnachting.

3e dag: Berlijn

Ontbijtbuffet. Vandaag is het de beurt aan het westelijk gedeelte en we starten in de wijk Charlottenburg, bekend om zijn porseleinmanufactuur en vooral zijn gelijknamig kasteel en park. Na een bezoek aan het kasteelpark maken we even een ommetje naar het Olympisch stadion voor een korte stop. Gelegenheid voor een vrij middagmaal wordt geboden in het Europacentrum. Daarna staat de Gedächtniskirche en het Kadewe op het programma. Vooral de zesde etage (Feinschmeckeretage) van dit warenhuis moet je beslist aandoen. We ronden de namiddag af met een wandeling op en rond de Kurfürstendamm. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Potsdam

Ontbijtbuffet. Onlosmakelijk verbonden met Berlijn, blijft de stad Potsdam, eeuwen de nevenresidentie van de Pruisische konin - gen. Afhankelijk van het aanbod bezoeken we Schloss Sanssouci, het Neues Palais of Schloss Cecilienhof. In de namiddag bie - den we museumlefhebbers een bezoek aan het Museuminsel. Voor een ticketje voor Pergamonmuseum gaat men graag even geduldig aanschuiven, maar er zijn er enkele andere. Ook een kijkje in de Berliner Dom, begraafplaats van ettelijke vorsten, of het DDR-museum behoren tot de mogelijk - heden. Wie dat wenst kan nog deelnemen aan een laatste wandeling via de Häckische Höfe en een stukje muur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Berlijn – St.-Joris-Winge

Vertrek na het ontbijtbuffet. Na enkele dagen vertoeven in deze heerlijke metro - pool moeten we helaas terugkeren. We rijden via Duitse autosnelwegen terug naar Sint-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur

Hotelinformatie

HOTEL: H4 HOTEL BERLIN ALEXANDERPLATZ****

Een ****hotel gelegen op 1km van het centrum van Berlijn in de schaduw van de TV toren. Alle gezellige kamers zijn voorzien van het nodige comfort, gra - tis draadloos internet, airconditioning en centrale verwarming. TV met satel - lietzenders en laptop aansluiting. De badkamers hebben een badkuip, een haardroger en verwarmde vloer. De maaltijden worden vers bereid en er worden zowel lokale als internationale klassiekers aangeboden, zodat iedereen er wat lekkers terugvindt. U kan ook gebruik maken van de spa-faciliteiten van het H4 Hotel Berlin Alexanderplatz. Je kan je laten omarmen door de warmte van de sauna, lekker zweten in de fit - ness, ontspannen in de relaxruimte. of genieten van het verwarmd binnen - zwembad. (tegen betaling) Deze bestemming is dus ideaal met voor ieder wel wat om te ontdekken: cultuur, geschiedenis, mode, nachtleven. Berlijn heeft het allemaal en vanuit H4 Hotel Berlin Alexanderplatz ligt alles binnen handbereik.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 425.00
Vertrek: 
Vertrek 06.30 uur.

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 132,00

Inbegrepen

Reis gebeurt per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt

Niet Inbegrepen

Middagmalen • Dranken en persoonlijke uitgaven
Toegangsgelden: Mauermuseum, Checkpoint Charlie (+/-9,50 €);, Olympisch stadion (+/-8,00 €), kasteel Potsdam (+/-12.00€)
Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media