Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

4 Dagen Rotenburg an der Fulda

In het midden van Duitsland ligt nog een onbekende regio die een openbaring werd tijdens onze verkenningsreis: Hessen en Thüringen. Beide Lânder lagen verborgen achter het Ijzeren Gordijn, maar worden nu volop ontdekt door het toerisme. Terecht, want dit Duitse middelgebergte bezit een grote verscheidenheid aan opmerkelijke bezienswaardigheden en attracties. Formidabel is een bezoek aan de zoutberg Merkers, gelegen in de vroegere DDR. Op korte afstand loont de Wartburg in Eisenach meer dan de moeite! Bovendien vinden we er een paar uitzonderlijk mooie vakwerkstadjes zoals Rotenburg an der Fulda en Fritzlar. Een heerlijke boottocht op de Edersee en een bezoek aan de barokstad Fulda vervolledigen deze prachtreis.

Reisprogramma

1e dag: Sint-Joris Winge - Rotenburg an der Fulda

Vertrek 07.00 uur. Via Dortmund (vrij middagmaal) richting Kassel en zo verder door naar Rotenburg a.d. Fulda, onze verblijfplaats voor 3 nachten. Rotenburg is een gezellig oud vakwerkstadje, schilderachtig gelegen aan het riviertje de Fulda in het Hessische middelgebergte. We komen hier aan omstreeks 17.00 u, wat ons na de kamerverdeling nog toelaat een geleide wandeling te maken in dit wondermooie vakwerkstadje. Avondmaal en overnachting.

2e dag: Bad Salzungen - Eisenach

Na het ontbijt rijden we naar het nabijgelegen Thüringen voor twee belangrijke toeristische attracties. In de voormiddag staat één der hoofdattracties van onze vierdaagse op het programma: in de omgeving van Bad Salzungen bezoeken we Bergwerk Merkers,een fantastische zoutmijn, waar we 800m diep met auto’s een boeiende rit maken met als hoogtepunten de Grote Bunker (zaal van 250 m op 22 m, waar tot 50.000 ton zout kon gestapeld worden), de Kristalgrot, een waar meesterwerk der natuur, en de “Goldraum” waar op het einde van de 2de wereldoorlog, het geld, goud en de kunstschatten van de Nazi’s verborgen waren. Het bezoek wordt afgesloten met een frisse drank in de diepste bar ter wereld! Een fantastische “Erlebnis”! Na het middagmaal in het zoutstadje en kuuroord Bad Salzungen rijden we naar Eisenach, waar een bezoek aan de fameuze Wartburg meer dan de moeite loont. Wartburg is wellicht de mooiste en meest bezochte burcht van Duitsland, o.m. omdat Luther hier woonde en werkte. Terug naar Posthotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Fritzlar - Melsungen

Na weer een lekker ontbijt starten we met een bezoek aan het zeer oude vakwerkstadje Fritzlar. Dit middeleeuwse stadje bezit een machtige Dom, maar vooral de marktplaats zal u bekoren met zijn talrijke vakwerkhuizen uit de 15° en 16° eeuw. Daarna naar Waldeck voor het middagmaal. Nadien maken we een boottocht van anderhalf uur op de nabijgelegen Edersee, het grootste stuwmeer van Europa. We sluiten deze mooie dag af met een bezoek aan het prachtige vakwerkstadje Melsungen. Tijd ook voor een beetje shoppen en een terrasje en dan terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Fulda - St-Joris-Winge

Op de terugweg bezoeken we nog één van de mooiste steden van Duitsland: Fulda, een echte openbaring met zijn pronkerige Dom, slotpark stadskasteel en stemmige kleine St.Michaelskerk uit de Karolingische tijd.. Na het vrije middagmaal in Alsfeld vatten we de terugreis aan via Keulen terug naar St-Joris- Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 u

Hotelinformatie

POSTHOTEL ROTENBURG****

gelegen in het centrum van Rotenburg an der Fulda. Het hotel beschikt over kamers met alle moderne comfort, een gezellig restaurant met lekkere keuken en een terras in de tuin. Een echte aanrader wat betreft comfort en vooral lekker eten!!! ’s Morgens ontbijt en ’s avonds buffetmaaltijden.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 499.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 44,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
• Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van vol pension vanaf de eerste dag
avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Inkomgelden: zoutmijn en boottocht
Alle voorziene uitstappen op het programma
BTW en baantaksen

Niet Inbegrepen

Middagmalen tijdens de heen en terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden (indien niet vermeld)
Persoonlijke reis/annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media