Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

4 Dagen Ost-Friesland

Ost-Friesland is een stukje Duitsland dat nog vrij onbekend is in het uiterste noordwesten, grenzend aan de Waddenzee in het noorden en aan de Nederlandse provincie Groningen in het westen. De schilderachtige veendorpen, levendige vissershaventjes en vele culturele eigenaardigheden en culinaire bijzonderheden zullen u zeker bekoren. In Ost-Friesland hebben ze bijvoorbeeld van het drinken van thee niet enkel een traditie maar een ware theecultuur gemaakt. Maar dé bezienswaardigheid houden we voor de laatste dag: een bezoek aan de Meyer Scheepswerf, waar de mega luxe-cruiseschepen worden gebouwd. Een topbezoek!

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge - Bourtange - Aurich

Vertrek om 06.00 uur. Via Breda naar Meerkerk voor een korte halte (vrije ontbijtstop). Dan gaat het via Zwolle en Emmen naar Bourtange voor het vrije middagmaal. Tijdens ons bezoek o.l.v. een plaatselijke gids worden we als het ware enkele eeuwen terug in de tijd gekatapulteerd en wanen we ons terug in 1742. We zien ook een film over de geschiedenis van de vesting, die nooit werd ingenomen omwille van het omliggende moeras. Nog even tijd om wat rond te kuieren en daarna steken we de Duitse grens over naar ons landgasthof Alte Post.

2e dag: Ammerland - Ammerlander Bauernhaus - Park der Garten

In de voormiddag na ons ontbijt verkennen we o.l.v. een plaatselijke gids de streek in de omgeving van ons hotel. Deze ‘Ammerlandrundfahrt’ voert ons door het heerlijke parklandschap in de omgeving van Bad Zwischenahn en eindigt bij het meer waar we ook een klein museum bezoeken van een Ammerlander Bauernhaus. Middagmaal aan het Zwischenahner Meer en daarna naar het ‘Park der Garten’, een schitterende tuin van 14 ha die borg staat voor een paar uur tuingenot, met meer dan 40 inspirerende voorbeelden voor eigen tuin. Tot slot van deze dag een uur vrije tijd in het gezellige centrum met o.a. de oude Johanneskerk en vooral vele winkels en boetiekjes met regionale producten.

3e dag: Eemskering - Greetsiel - Turfmuseum

Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Gardersum voor een boeiend bezoek aan de Eemskering. De Eemskering is op de eerste plaats bedoeld als stormkering, maar is ook uiterst belangrijk voor de Meyer Werf in Papenburg. De Eemskering kan het water enkele dagen opstuwen, zodat scheepvaartverkeer vanuit de werf met een diepgang van 8,50 m mogelijk wordt. Een interessant bezoek met een rondleiding over het Sperrwerk zelf, een videopresentatie en uitleg met een schaalmodel in de moderne ontvangstruimte. Daarna gaat het naar Greetsiel, een romantisch oud vissersdorp, een 25-tal km ten noorden van de stad Emden. Middagmaal en bezoek aan het haventje met zijn vloot garnalenvissers. Verder heeft Greetsiel veel pittoreske huizen, straatjes en pleintjes. Na wat vrije tijd bezoeken we nog een turfmuseum en turfdorpje, zo typisch voor de streek, gelegen een paar km ten noorden van Aurich. Bijna 200 jaar van ellende en honger worden in de precies nagebouwde hutten getoond. Het museum laat de woonomstandigheden, het graven van de turf en andere werktechnieken zien. Er wordt ook een film van een tiental minuten getoond. Terugnaar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Papenburg - St.-Joris-Winge

Na een hartig ontbijt rijden we naar Papenburg, voor het hoogtepunt van de reis. We bezoeken de scheepswerf Meyer Papenburg, één van de belangrijkste toeristische attracties van Noord- Duitsland. Hier worden luxueuze cruiseschepen gebouwd. In het bezoekerscentrum wordt aan de hand van films en compleet ingerichte hutten de wereld van de cruiseschepen aanschouwelijk gepresenteerd. We krijgen ook toegang tot de bouwhallen, waar we via luchtbruggen het bouwproces goed kunnen volgen. Na dit overweldigend bezoek volgt nog een middagmaal en beginnen we onze terugreis naar St.-Joris-Winge. Aanlkomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL: “LANDGASTHOF ALTE POST”***

Het hotel is gebouwd in de typische Oostfriese bouwstijl, met strooien dak. Alle 56 kamers zijn uiteraard uitgerust met bad/douche, WC en haardroger. TV en Wifi. Alles is aanwezig om U een goed verblijf te bezorgen: restaurant met wintertuin, mooie bar, lift en buitenterras met mooie tuin. Recentelijk bouwde men een wellness-alm met groot zwembad, fitness ruimte, Whirlpools, diverse sauna’s (o.a. Finse sauna en infra-rood kabine) en relaxatieruimtes. Dit alles staat gratis ter uwer beschikking.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 499.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eenspersoonskamer: + € 51,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
• Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag avond- tot de
laatste dag middagmaal
De vermelde uitstappen in het programma
Inkomgelden: Bourtange – Bauernhaus – Park der
Garten – Eemskering – Turfmuseum – Meyerwerft

Niet Inbegrepen

Middagmaal tijdens de heenreis
Inkomgelden
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media