Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

4 Dagen Elzas

Elzas Lotharingen ligt in het Noord-Oosten van Frankrijk. De streek wordt van noord naar zuid doorsneden door de bergketen van de Vogezen, een middelhoog gebergte. Beide regio’s hebben een sterk ontwikkelde eigen identiteit. Is de Elzas vooral gekend om zijn choucroute dan primeert de Quiche Lorraine in Lotharingen. We bezoeken Nancy, de hoofdstad van Lotharigen en natuurlijk Straatsburg, naast Brussel het kloppend hart van Europa. Het is evident dat even aanlopen in een aantal typische Elzasser stadjes, aan de Route du Vin gelegen, niet op het programma ontbreekt. Een geleid bezoek aan een “choucrouterie”, een proeverij op een kaashoeve, waar de Munster kaas wordt gefabriceerd en een degustatie bij een lokale wijnboer staan garant voor een gevarieerd programma. We logeren in het hotel Les Vallées in La Bresse.

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Nancy – La Bresse

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. We volgen de autostrade richting Namen en houden een koffiepauze in de buurt van Aarlen. Door het Groot Hertogdom Luxemburg naar Thionville en verder naar Nancy. Geleid bezoek aan de Place Stanislas een van de mooiste pleinen van Frankrijk met het stadhuis, vergulde smeedijzeren hekken en klaterende fonteinen. Met het toeristische treintje verkennen we de mooiste hoekjes van de stad en nemen daar ook het middagmaal. Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Meistratsheim – Wintzenheim

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Meistratsheim, in de buurt van Sélestat. We hebben er een afspraak bij choucrouterie “Le Pic” voor een geleid bezoek. We volgen er de ganse cyclus van het planten van de koolplantjes over het oogsten en de bereiding tot dat het typische streekgerecht klaar is. Daarna gaat het richting Colmar, waar we ons middagmaal gebruiken. ’s Namiddags staat er nog een wijndegustatie op ons programma bij een plaatselijke wijnproducent te Wintzenheim. De wijnboer gaat u hier in geuren en kleuren vertellen over zijn lekkere Elzasser wijnen. We gaan er enkele proeven en ook genieten van het plaatselijke gebak Kugelhopf. Na dit bezoek gaat we terug naar onze verblijfplaats La Bresse voor avondmaal en overnachting.

 

3e dag: Munster – Colmar – Riquewihr – Kaizersberg

Ontbijtbuffet. Gisteren hoorden en zagen we hoe choucroute werd bereid, vandaag ontdekken we het productieproces van de kaas en meer bepaald de Munster. We hebben afspraak op een boerderij waar op een ludieke wijze verteld word hoe kaas wordt gemaakt. Proeven, samen met een glaasje Elzasser wijn, mag niet ontbreken. ‘s Middags wacht ons een heerlijk maal met choucroute. Nadien wandelen we door Riquewihr om later verder te rijden naar Kaizersberg met ook hier een geleid bezoek aan de stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: La Bresse – Strassbourg – St.-Joris Winge

Na het ontbijt laden we de valiezen, nemen we afscheid en gaat het richting Strassbourg. We beginnen er met het verkennen van de stad met de boot o.a. de wijk la petite France, waar eertijds de molenaars en de leermakers actief waren. We bewonderen de verdedigingswerken van Les Pont Couverts en ronden af met een bezoek aan de kathedraal een juweeltje van de Gotische kerkelijke bouwkunst. Na het middagmaal keren we terug naar St.-Joris Winge, waar onze thuiskomst voorzien is rond 20u00.

Hotelinformatie

HOTEL: “LES VALLÉES”*** Hotel “Les Vallées” ligt in La Bresse in het Nationaal Park Vogezen. Het beschikt over een gezellige lounge en bar, zonneterras met mooie tuin, verwarmd binnen zwembad en een Spa met een sauna, een hot tub en een hamam. De kamers beschikken over een complete badkamer, tv en telefoon. In het sfeervolle restaurant geniet u van plaatselijke specialiteiten en verse producten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangenmenu. Kort weg een elegant hotel met alle modern comfort en vriendelijke bediening.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 525.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer:+ € 78.00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag middag- tot de laatste dag middagmaal
De vermelde uitstappen in het programma
Inkomgelden: treintje Nancy, bezoek Choucrouterie Le Pic, boottochtje Strassbourg, Munster kaas,
Wijnboer met degustatie 3 wijnen + Kugelhopf

Niet Inbegrepen


Andere inkomgelden dan hierboven vermeld
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media