Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

3 dagen Duitsland - Kerstmarkttijd in het Sauerland - Winterberg

In Sauerland is het in de kerstperiode erg gezellig, met een beetje geluk ligt er sneeuw! Dit maakt het winterplaatje natuurlijk helemaal compleet. En waar vind je mooiere kerstmarkten dan in het land van oorsprong? Precies! Op naar Duitsland! Stel je voor … je probeert je handen warm te krijgen met een heerlijk glas Glühwein. De krachtige geur van de kruidige wijn brengt je in de stemming, glaasje op laat je rijden … Proost!

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Dortmund – Winterberg

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06u00 uur en via de verschillende autosnelwegen gaat het richting Dortmund. Daar brengen we een bezoek aan de kerstmarkt, want deze wordt vaak beschreven als de grootste in Duitsland. Er zijn meer dan 300 kraampjes en heel veel ambachten te bewonderen. Daarnaast is er ook nog een breed aanbod aan eten en drinken. We gaan hier dan ook de mogelijkheid geven om een vrij middagmaal te gebruiken. Rond 15u00 gaat het dan verder naar onze verblijfplaats Winterberg en het vakantiehotel”De Brabander”. Inchecken en avondmaal. Rond 20.30 uur een mooie wandeling met fakkels, nadien terug naar ons hotel voor overnachting.

2e dag: Winterberg – Willingen- Winterberg

Vandaag beginnen we de dag weer met een heerlijk ontbijt en in de voormiddag brengen we een bezoek aan onze verblijfplaats Winterberg. Vrij middagmaal. De namiddag gaat het naar Warsteiner World waar we ons laten meevoeren op een multimediale reis door de geschiedenis van één van de beste Duitse bieren. We worden ontvangen in de bioscoop, we krijgen een multimedia voorstelling in het Rotarium theater en maken een tour in de Warsteiner Brouwerij. We eindigen uiteraard met een degustatie Na het avondmaal nog een lekker afzakkertje en gezellige babbel in de “Babbelbar” van ons hotel. Overnachting.

3e dag: Winterberg – Warstein – Soest – Sint Joris Winge

Na het ontbijt ontmoeten we Hans Schlömer. Hij heeft gans zijn leven rariteiten verzameld. Op meer dan 1500 m² , beneden en boven, zien we duizenden voorwerpen uitgestald. De een nog komischer en kleurrijker dan de andere. Ook zijn er met de hand vervaardigde modelschepen, 20 microcars, heel veel stokoude tractoren, waarvan de oudste uit 1920. Mooie Oldtimers, droomauto’s, wintersport uitrustingen uit vroeger tijden, sleetjes en een oude onderzeeboot. Daarna vatten we onze terugreis aan, met nog een stop in Soest , waar we tijd krijgen om een bezoek te brengen op de kerstmarkt en de innerlijke mens te versterken. Er staan zo’n 90 gezellige kraampjes in het historische oude centrum dat sprookjesachtig verlicht is. Tijd om huiswaarts te keren en we doen dat via de Duitse autowegen. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20u30. 

Hotelinformatie

VAKANTIEHOTEL “DE BRABANDER”

Het familie hotel is gelegen op korte wandelafstand van het gezellige centrum. De familie Meurs staat iedere dag zelf met veel plezier op de werkvloer, om er zelf voor te zorgen dat wij het hier naar onze zin zullen hebben. De mooie kamers zijn modern en netjes ingericht en beschikken over een eigen badkamer met douche of bad en toilet, flatscreen tv, telefoon met wekservice, minisafe en draadloos internet. Het sfeervolle restaurant biedt ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds een heerlijk 3-gangen menu met keuze uit verschillende smakelijke, afwisselende hoofdschotels. In de “babbelbar” is het altijd gezellig en men kan er genieten van een lekkere koffie, een frisse pint of waarom niet een borrel. Gezelligheid Troef ! Kort weg een hotel waar men zich dadelijk thuis voelt en waar gastvrijheid en kwaliteit samen komen !

Algemene informatie

Prijs: 
€ 339.00
Vertrek: 
Vertrek aan ons bureel omstreeks 06u00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 25,00

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Ervaren chauffeur en reisleider
- Uitstappen volgens het programma
- Half pension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
- Toeristentaks
- Rariteitenkabinet
- Warsteiner Brouwerij

Niet Inbegrepen

- Middagmalen
- Dranken en eventuele andere inkomgelden
- Persoonlijke uitgaven
- Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media