Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

3 Dagen Duitsland Kerstmarkten Koblenz – Rüdesheim – Bernkastel

Wie aan de Rijn denkt, denkt aan Glühwein en wie aan Glühwein denkt, denkt automatisch aan kerstmarkten. Duitsers weten beter dan wie ook wat feesten is en hun gulle gastvrijheid is zo overweldigend dat het bijna onbeleefd zou zijn ons niet over te geven en in hun roes te laten meeslepen. Waarheen kunnen we dan ook beter trekken om de kerst romantiek in al haar glorie te beleven ? Elk jaar ondergaat Rüdesheim een echte metamorfose. Dan ontvangt deze unieke plaats de kerstmarkt der naties. Meer dan 120 standen uit 12 landen tonen hun waren, specialiteiten en gebruiken in de schitterende atmosfeer van de historische oude stad en de wereldberoemde Drosselgasse

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge - Linz - Koblenz - Rüdesheim

Vertrek 07.30 uur. Na een koffiestop in Aachen rijden we, via de Drachenfels in Köningswinter, naar Linz “Die Bunte Stadt am Rhein”. Na een korte wandeling door de middeleeuwse straatjes kan er nog even genoten worden van het kleine maar gezellige kerstmarktje. Vrij middagmaal. De volgende bestemming is Koblenz aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Het standbeeld van keizer Willem I, de Kastorkirche, het machtige Ehrenbreitstein, de burcht ... zijn stuk voor stuk interessante sites. Onze laatste rit gaat van Koblenz naar Rüdesheim langs steile wijnbergen en indrukwekkende ridderburchten, elk met zijn eigen geschiedenis. Onderweg ontmoeten we de mooie blonde Loreley die voor ons haar verleidelijk lied zingt. Avondmaal en overnachting in hotel Trapp.

2e dag: Wiesbaden - Rüdesheim

Na een uitgebreid ontbijt doen we een uitstap naar Wiesbaden. We slenteren we door de, alleen voor voetgangers toegankelijke, Altstadt. Middageten in hotel Trapp. Vrije namiddag in Rüdesheim. Rüdesheim is echt een pareltje: de drukke Drosselgasse met wijn en muziek, de Seilbahn naar het Niederwald monument, de Brömser burcht met het wijnmuseum, de in heel Duitsland bekende “Weihnachtsmarkt der Nationen”,... de namiddag brengen we een bezoek aan Asbach Uralt en aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinet waar op allerlei instrumenten liedjes worden gespeeld en bekomen we een proeverij in Asbach Uralt. Avondmaal en overnachting in hotel Trapp.

3e dag: Veldenz - Bernkastel - Sint Joris Winge

Ontbijtbuffet. We rijden richting de Moezel naar Veldenz voor een wijnproef en een middagmaal. Na de middag brengen we nog een bezoek aan de kerstmarkt Van Bernkastel en keren van hieruit weer naar Sint Joris Winge.

Hotelinformatie

HOTEL TRAPP

Hotel Trapp is centraal gelegen op een 100 m van het marktplein. Het is een gezellig hotel met een uitstekende keuken en een prachtig interieur.De kamers zijn mooi ingericht en beschikken over alle modern comfort. Christel en haar echtgenoot zullen alles doen om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 295.00
Datum: 
vr, 15/12/2017 tot zo, 17/12/2017
Vertrek: 
Vertrek 07.30 uur aan ons bureel

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

- Eénpersoonskamer: + € 36,00

Inbegrepen

- Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Bekwame chauffeur en reisleider
- De vermelde rondritten in ons programma
- Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
bezoek Asbach Uralt en Musikkabinet wijnproef
- Laatste dag middagmaal
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Middagmaal tijdens de heenreis
- Dranken en persoonlijke uitgaven

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media