Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

3 Dagen Deutsche Weinstrasse - Bad Dürkheim

Dwars door de historische Palts loopt de 80 km lange Weinstrasse, het grootste wijngebied van Duitsland. De wijn heeft hier de geschiedenis, de cultuur en het leven van de bevolking bepaald. Bovendien is deze streek gezegend met een microklimaat want ook amandel- en vijgenbomen, citroenen en zelfs ceders en cipressen groeien hier. Daarnaast is ook de Duitse romantiek in deze streek nadrukkelijk aanwezig: vele vakwerkhuizen, middeleeuwse poorten en stadsmuren. Vele heuvels worden bekroond met legendarische burchtruïnes. Bezoeken aan de keizerlijke domstad Speyer en aan Neustadt en Bad Dürkheim, twee van de mooiste stadjes aan de Weinstrasse zijn de blikvangers van deze “keizerlijke” streek die elke toerist zal bekoren.

Reisprogramma

1e dag: St-Joris-Winge - Trifels – Bad Dürkheim

Vertrek om 06.30 uur. Via Namen naar Arlon, halte. Daarna door het Groothertogdom en door het Saarland en via Saarlouis en de schoenenstad Pirmasens naar Trifels. Vrij middagmaal. Bezoek aan de Burg Dreifaltigkeit: drie burchten op een heuvel en vroeger keizerlijke vesting. In de hoofdburg zou ooit de Engelse koning Richard Leeuwenhart gevangen hebben gezeten en in de Königskapelle en de Kaisersaal werden ooit de rijksschatten en de kroonjuwelen van de Duitse keizers bewaard. Daarna over de toeristische Weinstrasse langs schilderachtige dorpjes en glooiende wijnheuvels naar de kuurstad Bad Dürkheim, met 800 ha wijngaarden de grootste wijnbouwgemeente van Duitsland en gelegen aan de rand van het Pfälzerwald. Geleide wandeling langs o.m. de Schlosskirche en de “Gradierbau”, eigen aan de heilzame zoutwaterbronnen. Bezoek aan het Riesenfass, één der grootste wijnvaten ter wereld en ingericht als Gasthof. Uitgebreide wijnproeverij in de “Sandsteinkeller”. Nadien naar hotel Mercure**** voor avondmaal in buffetvorm en logies.

2e dag: Bad Dürkheim - Speyer - Weinstrasse - Bad Dürkheim

Uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna via Schifferstadt naar de rijksstad Speyer, gelegen aan de Rijn en aan de oostgrens van de historische Palts. Bezoek aan de machtige romaanse domkerk, drie eeuwen lang de begraafplaats van de keizers van het Duitse keizerrijk en bekend om de vele beelden en de crypte, één van de mooiste in Europa. Nadien wandeling langs de Maximilianstrasse met de barokke Dreifaltigkeitskirche, het Rathaus, het Judenbad en de Altpörtel. Middagmaal. Vervolgens naar Neustadt an der Weinstrasse, de hoofdstad van de Pfalz. Geleide wandeling in de historische kern met smalle straatjes en vele fotogenieke hoekjes zoals het Cassimirianum, de villa Böhm, de Marktplatz met de Stiftskirche en vele typische vakwerkhuizen. Nadien naar Deidesheim, het gezelligste wijndorpje aan de Weinstrasse voor bezoek aan het “Museum für Weinkultur”. Nadien uitgebreide wijnproeverij bij een lokale wijnproducent. Terug naar Bad Dürkheim voor avondmaal in buffetvorm en logies in hotel Mercure****. 

3e dag: Bad Dürkheim - Bernkastel – St-Joris-Winge

Uitgebreid ontbijtbuffet. Nadien volgen we nog enige tijd de Weinstrasse tot Grünstadt. Vervolgens via de snelweg naar Kaiserslautern en via Birkenfeld naar Veldenz voor uitgebreide wijnproeverij bij Werner Platz met aansluitend middagmaal. Naar Bernkastel, één van de mooiste en meest stemmige stadjes in de Moezelvallei en gekenmerkt door talrijke vakwerkhuizen. Gelegenheid voor boottocht op de Moezel. Nadien via Bitburg en door het Duits-Belgische natuurpark naar Malmédy en Luik, halte langs de snelweg. Via Leuven naar St-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL MERCURE BAD DÜRKHEIM **** Het Mercure hotel Bad Dürkheim an den Salinen ligt aan de rand van de stad en heeft 100 moderne kamers perfect afgestemd op uw wensen. Ze beschikken over een tv, telefoon, kwaliteitsbed, comfortabele zitgelegenheid, functioneel bureau met draadloos internet en een kluis. Geniet van een geweldig ontbijt met regionale specialiteiten in een hedendaagse atmosfeer in restaurant “La Source” (met terras), maar ook de zeer verzorgde driegangen avondmalen in buffetvorm zullen u zeker bekoren. Een luxueus hotel met lounge, bar, lift, binnen en buitenzwembad, beautyfarm en een zomerterras waar we ongetwijfeld van zullen genieten

Algemene informatie

Prijs: 
€ 399.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 30,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag
avondmaal tot de laatste dag middagmaal
3 x wijnproeverij

Niet Inbegrepen

Middagmaal tijdens de heenreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden burcht Trifels, Dom Speyer en boottocht
Bernkastel
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media