Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

2 Dagen Winterdromen in Emmeloord

Tijdens deze tweedaagse maken we kennis met de kerstmarkt van Dordrecht, de winterdroom in de Orchideeënhoeve met de kaarsjesavond. Ontmoeten we op zondag ruim 950 personages te Deventer. Van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden “Het Dickens Festijn”! Sfeervol, romantiek, historisch, … een kerstreisje dat je enkel kan beleven!

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Dordrecht – Luttelgeest – Emmeloord

Vertrek om 09.00 uur aan ons kantoor en rijden dan via Antwerpen, Breda naar Dordrecht met de mooiste kerstmarkt van Nederland. We maken hier een korte wandeling, nemen hier ook de tijd voor een vrij middagmaal. Nadien verder naar Emmeloord waar we kennismaken met ons Van Der Valk hotel en alvast de kamers verdelen. Verder richting Luttelgeest waar we in de Orchideeënhoeve in DE WINTERDROOM stappen. De sfeer van een sprookjesboek wordt gebracht door de kilometers kerstlampjes, gekleurde fonteintjes. Gelijklopend met dit “Winter Wonderland” is er ook een kerstmarkt voorzien. Veertig kraampjes wachten op ons bezoek. We onderbreken ons bezoek om in het restaurant ter plaatse een lekker driegangen diner te gebruiken. Al jaren vormt de kaarsjesavond het hoogtepunt van dit winterspektakel. Een magisch zicht! Op het einde van de verlichte tuinroute komt de kers op de taart. De zwevende bloementuin met kerstkoren die gekende kerstklassiekers zingen. Onmogelijk al dit moois te beschrijven! Als dit bezoek ten einde is rijden we terug naar ons hotel voor een verkwikkende nachtrust in de comfortabele “Van Der Valk” bedden.

2e dag: Emmeloord-Deventer – Doesburg – St.-Joris-Winge

Onze dag begint met een uitgebreid, legendarisch Van Der Valk ontbijtbuffet. Waarna we de koffers laden en onze rit richting Deventer aanvangen. In de Kerstperiode van het jaar komt de tijd van de Engelse schrijver Charles Dickens 1830 (Wie kent niet het verhaal van Oliver Twist?) terug tot leven. De lokale bevolking kleed en gedraagt zich tijdens deze Kerstdagen als de meer dan 950 personages uit de beroemde boeken van deze schrijven. We ontmoeten, in een decor van kundig gerestaureerde huizen, straten en pleinen versierd met torenhoge kerstbomen warempel o.a. Mr. Pickwick en Oliver Twist! Daarenboven; tientallen spelende weeskinderen, houterige kantoorklerken en zéér streng kijkende, héél deftige lieden. Door de straten en pleinen zweeft een geuren van punch en gepofte kastanjes en de klanken van de Christmas Carol Singers. In de grote kerk (Lebuiskerk) staat de kerstmarkt opgesteld. Geloof het maar. Deze middag zal té snel voorbijgaan. In St.-Joris- Winge worden we verwacht omstreeks 20.30 uur

Hotelinformatie

HOTEL VANDERVALK EMMELOORD

Hotel Emmeloord gelegen nabij nationaal park de Weerribben-Wieden. Kom heerlijk tot rust en geniet van de winterse sfeer. een heerlijk lunch en verzorgde kamers voorzien van alle comfort. Door het hele hotel is internet beschikbaar, zowel in de kamers als in de openbare ruimtes. Gebruik van het internet is gratis voor de gasten. Gezellig voor de openhaard, genietend van een goed glas wijn, biertje, cocktail of een frisje kan uiteraard in de bar.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 199.00

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer + € 37,50

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Inkomgeld Orchideeënhoeve
Alle uitstappen volgens het programma
Toeristentaksen en btw

Niet Inbegrepen

Middagmalen
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media