Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

2 Dagen Nederland Schilderachtig Staphorst - Giethoorn

Tijdens deze 2 daagse brengt u een bezoek aan één van Nederlands mooiste dorpen. Eén met een sterke traditie en dat als zeer waterrijk bekend staat. Giethoorn of ‘Hollands Venetië’, deze poëtische bijnaam hebben ze te danken aan het aangezicht van het dorp. Aan de oevers van de kilometers lange grachten bevinden zich schilderachtige rietvelden, gedekte boerderijen, die met het wandelpad zijn verbonden door karakteristieke bruggetjes. Dit weekend is het de Gondelvaart, een totale verlichting van tuinen, bruggen en gebouwen in het dorp en een groots opgezette vaart, met verlichte gondels. Giethoorn optimaal beleven, dat gaan we doen!

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Staphorst - Giethoorn

Vertrek om 07.30 uur aan ons bureel. Vanmorgen gaat het richting Staphorst. U wordt hartelijk ontvangen met koffie en een staphorster rolkoek. We maken kennis met onze gids en gaan de streek van Staphorst, het nationaalpark de Weerribben,… verkennen. Terug naar ons restaurant voor een broodmaaltijd, waarna we uitleg krijgen van een dame in klederdracht over de dagelijkse en de zondaagse klederdracht. Na de koffie bezoekt u de Staphorster boerderij. U krijgt er als bezoeker een kijkje in deze wondere wereld. Neem zeker uw fototoestel mee. Verder naar onze verblijfplaats Giethoorn, waar we verwelkomt worden op de boot voor een rondvaart door het dorp van Giethoorn en over het meer. Naar ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal en vanavond genieten we van de verlichte gondels. Overnachting.

2e dag: Giethoorn – Luttelgeest – Lelystad– Sint Joris Winge

Ontbijtbuffet. Tegen 10.30 uur worden we ontvangen in de Orchideeën Hoeve. Een bezoek o.l.v. onze gids aan de showtuinen, de Vlinder Vallei, Lorituin (kleurrijke regenboogpapegaaien) en orchideeën kwekerij en winkel. Met deze rondleiding haalt u alles uit uw bezoek. Vervolgens wordt er in het restaurant een 3-gangenmaaltijd geserveerd. Na de maaltijd gaat het verder naar Lelystad. We starten op de Bataviawerf met een introductiefilm. De Bataviawerf biedt een boeiende kijk op historische scheepsbouw. Stap aan boord van de reconstructie van het VOC schip ‘Batavia’ uit 1628 onder leiding van een gids en laat u verleiden door de prachtige verhalen over het leven aan boord en de schipbreuk van de Batavia. Op de werf kan u een bezoek brengen aan 25 jaar Bataviawerf in beeld, de ambachtelijke werkplaatsen zoals de beeldsnijder en vanaf de steigers kunt u de bouw aan het vlaggenschip “De 7 Provinciën” van Admiraal Michiel de Ruyter volgen. Koffie of thee met een gebakje om af te sluiten en van hieruit huiswaarts te keren. Voorziene aankomst in Sint Joris Winge om 20.30 uur.

Hotelinformatie

HOTEL DE PERGOLA Hotel Brasserie de Pergola ligt al jaren in het centrum van het authentieke Giethoorn. Modern, maar persoonlijk en comfortabel. Hotel Brasserie de Pergola heeft alle faciliteiten in huis voor een onbezorgd en plezierig, ontspannen verblijf. Het hotel ligt aan het water en beschikt over 21 comfortabele rookvrije kamers. De hotelkamers beschikken over heerlijke aparte bedden, een eigen bad met douche, toilet, zitje, TV en overal in het hotel gratis draadloos Wifi. De gastvrije sfeer zorgt er voor dat u zich direct thuis voelt.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 219.00
Vertrek: 
07.30 u

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

• Eénpersoonskamer: +25,00

Inbegrepen

- Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
- Bekwame chauffeur en plaatselijke gids
- Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal (1e middag broodmaaltijd, avondmaal en 2e middag een 3-gangenmaaltijd)
- Koffie en staphorstrol, bezoek klederdracht en boerderij, bezoek orchidee hoeve en Bataviawerf.
- Toeristentaks

Niet Inbegrepen

- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Persoonlijke reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2017 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media