Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

2 Dagen Kerstmarkten in Lorraine

De Franse regio Lorraine doet bij velen niet onmiddellijk een lichtje branden. Als we er dan aan toevoegen dat Metz en Nancy deel uitmaken van deze regio wordt het allemaal duidelijker. Lorraine is gelegen tussen Champagne-Ardennes en de Elzas, grenzend aan de Belgische Ardennen en het Groot-Hertogdom Luxemburg. Wij beleven de sinterklaasen kerstsfeer van de hoofdstad van Lorraine, Nancy en de lichtstad Metz.

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Nancy – Metz

Vertrek om 07.00 uur richting Nancy. Een verkennende rondgang met onze reisleider en vrij middagmaal. Daarna vrije tijd of bezoek aan de kerstmarkt van Nancy, de intimiteit van de kerstsfeer zal u bekoren, gezellig shoppen in de leuke winkelstraten of genieten op een terrasje. Vervolgens naar Marieulles voor bezoek aan een van de bekendste streekproducten van Lotharingen: de mirabel, een kleine gele pruim. We komen alles te weten over het productieproces van fruit tot eau-de-vie en kunnen uiteraard ook proeven. Verder naar Metz voor avondmaal en overnachting in ons hotel. Vanavond kan je zelf reeds ervaren waarom Metz de bijnaam lichtstad heeft gekregen.

2e dag: Metz - St.-Joris-Winge Ontbijtbuffet.

Vandaag gaan we met onze gids in de voormiddag op stap doorheen Metz. Tijdens de kerstdagen wordt de stad in stijl omgetoverd en lijkt het of je in een sprookje terecht komt. Je maakt hier kennis met de echte Franse romantiek. Vrij middagmaal en vrije namiddag. In het centrum van de lichtstad Metz bevindt zich één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk. Op maar liefst 6 pleinen staan houten chalets waar men van alles verkoopt, van de plaatselijke paté met mirabelle tot de internationaal bekende glühwein. Voor de echte shopfanaten zijn er in Metz onnoemelijk veel leuke boetieks en een aantal grote winkelparadijzen.

Hotelinformatie

HOTEL NOVOTEL METZ CENTRE

Dankzij de goede ligging kunt u met gemak de hoofdstad van Lorraine verkennen. Novotel Metz Centre ligt immers in de oude binnenstad. Er zijn comfortabele kamers en moderne faciliteiten beschikbaar, een fitnesscentrum, een verwarmd buitenzwembad en een kinderspeelplaats. Alle royale kamers met airconditioning hebben een privébadkamer en een flatscreen-tv. Verder bent u welkom in de knusse leefruimte van het hotel. Café Novotel serveert ons ’s avonds een 3-gangenmaaltijd en ’s morgens een ontbijtbuffet. Tot slot biedt Novotel Metz Centre in alle ruimten gratis internet aan. Een centrale ligging waardoor we ’s avonds kunnen genieten van een sfeervolle kerstmarkt.

Algemene informatie

Prijs: 
€ 189.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 31,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
De vermelde rondritten in ons programma
Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag
avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Bezoek distillerie Maucourt met degustatie
Toeristentaks en btw

Niet Inbegrepen

Middagmalen
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media